Top 5 fructe cu coajă lemnoasă – beneficii și proprietăți nutritive

Obișnuiești să consumi mixuri de fructe cu coajă lemnoasă drept gustare? Dacă da, atunci faci alegerea potrivită! Acestea reprezintă surse de vitamine, grăsimi sănătoase și nutrienți, ce te ajută să-ți menții organismul sănătos. Fisticul, migdalele, nucile, cajuul sau alunele sunt printre cele mai consumate fructe cu coajă lemnoasă. Hai să descoperi mai multe despre beneficiile și proprietățile lor nutritive!

Primul fruct de pe listă este fisticul. Consumul regulat al acestui aliment este foarte benefic, mai ales dacă îți dorești să pierzi în greutate, și poate fi integrat în anumite preparate sau pur și simplu consumat drept gustare. 

Care sunt beneficiile fisticului pentru organism? Substanțele nutritive pe care le conține, inclusiv vitamina B6, contribuie la metabolismul nutrienților și la funcționarea optimă a sistemului imunitar.

Alte fructe cu coajă lemnoasă pe care merită să le încerci sunt migdalele. Acestea sunt o gustare îndrăgită datorită aromei și profilului nutritiv bogat în proteine. Pot fi consumate atât crude, cât și prăjite sau coapte. 

De asemenea, pe lângă faptul că migdalele sunt o sursă bună de grăsimi sănătoase, proteine, fibre și o multitudine de vitamine și minerale, acestea pot reduce și factorii de risc pentru bolile de inimă, cum ar fi colesterolul ridicat.

Nucile reprezintă o altă opțiune, pe care cu siguranță o consumi deja destul de des. Ai idee cât de benefice sunt acestea pentru organismul tău? Nucile sunt o sursă excelentă de cupru, un mineral de care organismul are nevoie pentru a produce enzime implicate în producerea de energie. Totodată, nucile contribuie la o mai bună sănătate a inimii și reduc mai mulți factori de risc, precum tensiunea arterială ridicată, colesterolul și nivelul trigliceridelor.

Un alt fruct cu coajă lemnoasă extrem de gustos este cajuul. Textura sa crocantă îl ajută să se potrivească atât cu preparatele sărate, cât și cu cele dulci și poate fi consumat crud, prăjit sau sub formă de unt. Consumul acestui fruct cu regularitate ajută la o mai bună circulație a sângelui și contribuie la menținerea unei diete sănătoase.

Nu în ultimul rând, poate cel mai popular fruct de pe această listă este reprezentat de alune. Acestea sunt super gustoase și pot fi integrate cu ușurință în foarte multe preparate (în special dulci). Ele sunt, de asemenea, o sursă de grăsimi sănătoase, bogată în fibre și pot reprezenta o gustare rapidă, foarte hrănitoare și sățioasă. 

Tu ce fructe cu coajă lemnoasă alegi să consumi cel mai des?

- Advertisement -

RECENTE