3 motive pentru care să îți construiești o piscină în gradina casei tale

Sursă foto: Shutterstock

O piscină este una dintre cele mai valoroase atracții pe care le poate avea o locuință. Beneficiile construirii uneia în grădina casei tale sunt multe, așa că, dacă nu ești încă sigur dacă vrei să faci acest pas, iată câteva dintre cele mai mari avantaje ale construirii unei piscine în grădină.

1. Este ușor și rapid să-ți construiești o piscină în grădină

Inițial, construirea unei piscine poate părea o sarcină grea, care necesită mult timp și efort. Cu toate acestea, o planificare atentă a proiectului îți oferă direcții clare și îți va permite să iei în considerare diferite opțiuni pentru design-ul piscinei, precum și să anticipezi orice provocare legată de începerea și derularea lucrărilor. 

Iată care sunt etapele principale ale întregului proiect: 

  • Alegerea tipului de piscină;
  • Obținerea autorizației de construcție;
  • Elaborarea proiectului de construcții;
  • Măsurarea și marcarea terenului;
  • Pregătirea terenului;
  • Excavarea terenului cu mașini specializate;
  • Nivelarea pereților piscinei. 

Acestea sunt operațiile comune oricărei piscine îngropate. În funcție de tipul pentru care ai optat, fie că este piscină îngropată cu pereți din beton, fie cu pereți din polistiren sau oțel, există pași specifici pe care trebuie să-i întreprinzi pentru a realiza construcția piscinei.

2. Piscina poate fi locul ideal pentru exerciții fizice

Să ai o piscină în grădină îți oferă posibilități nenumărate de a-ți îmbunătăți sănătatea prin efectuarea exercițiilor acvatice. [1] Apa susține o parte din greutatea corporală, iar articulațiile vor fi mai puțin solicitate. 

Înotul este un sport cu impact redus, ceea ce înseamnă că poți face un antrenament cardio excelent, fără să pui prea multă presiune pe articulații și oase. De asemenea, poți să-ți întărești rezistența și să țintești anumite categorii de mușchii. Printre numeroasele beneficii ale înotului practicat regulat se numără o mai bună sănătate cardiovasculară, coordonare și flexibilitate mai bune, precum și mușchi bine tonifiați.

3. Construirea piscinei creează un spațiu de relaxare și socializare 

O piscină îi va încuraja pe toți membrii familiei să se adune în jur pentru a petrece timp de calitate împreună. Astfel, vei avea ocazia să îți faci amintiri pe care le vei prețui toată viața.

De asemenea, piscina poate fi locul ideal pentru a te relaxa oricând simți nevoia. Poți adăuga un încălzitor de apă, lumini solare și decorațiuni, iar oaza ta de liniște este la un pas distanță. 

În plus, copiii adoră să se bălăcească. Construirea unei piscine nu doar că le va permite să se distreze mai mult, dar joaca în apă va avea beneficii majore și asupra sănătății lor prin îmbunătățirea echilibrului, posturii, dar și a tiparelor de somn, creșterea apetitului și a coordonării. [2]

4. Construirea unei piscine în grădină crește prețul de vânzare al casei

O piscină îngropată poate crește prețul de vânzare al casei. Dacă faci un efort și creezi un mic paradis în grădină, va fi foarte atractiv pentru potențialii cumpărători, în cazul în care vrei să-ți vinzi casa. 

Prețul de vânzare depinde de o serie de factori, inclusiv dimensiunea piscinei și a grădinii, de mentenața necesară piscinei, de materialele din care a fost realizată și dacă celelalte case din vecinătate au sau nu o piscină. 

După cum poți vedea, construirea unei piscine în grădină este o investiție excelentă, care va aduce recompense pentru toată lumea. Dacă te gândești să-ți construiești o piscină, asigură-te că lucrezi cu o firmă de specialitate pentru elaborarea proiectului, dar și că alegi cele mai bune materiale de construcție, pentru a-i garanta durabilitatea și rezistența în timp. 

[1] “Health Tips | 10 Exercises to Do in the Pool.” Choosept.com, 30 Mar. 2022, www.choosept.com/health-tips/10-exercises-in-pool. Accesat la 14 Nov. 2022.

[2] Harrald, Nadia. “Back to School: Mental Benefits of Swimming for Kids.” Big Blue Blog | Kids Swimming Lessons, Big Blue Blog | Kids Swimming Lessons, 8 Aug. 2022, bigblueswimschool.com/blog/back-to-school-benefits-of-swimming/Accesat la 14 Nov. 2022.

- Advertisement -

RECENTE