Nu este gluma! In Safari Blue Zanzibar, poti explora cele mai frumoase… bancuri de nisip din lume!

Avantajele unui concediu petrecut pe tarmul Africii, nu departe de Ecuator, sunt nenumarate. Pe langa sansa de a cunoaste destinatii exotice, ai siguranta vremii frumoase si a temperaturilor placute, chiar si daca alegi sa pornesti la drum in perioade in care acasa ninge si bate crivatul.

Arhipelagul Zanzibar, parte a Tanzaniei, atrage turistii datorita plajelor sale superbe, cu nisipuri fine, de culoare alba, intalnite in special pe coastele estice si nordice ale insulelor Unguja si Pemba. In plus, odata ajuns pe tarmurile Oceanului Indian, ai sansa de a participa la diferite tururi si excursii care iti permit sa cunosti toate minunatiile pe care natura le-a creat in aceasta parte a lumii.

Safari Blue – bancuri de nisip, recifuri de corali si delfini, intr-o singura zi!

Una dintre cele mai frumoase experiente de care poti avea parte in Zanzibar incepe dimineata, cand esti preluat de la hotel si, cu ajutorul unei masini dotate cu aer conditionat, esti transportat in Fumba, o plaja situata la numai 7 kilometri departare de Stone Town.

Odata ajuns aici, turul Safari Blue iti permite sa explorezi aria marina protejata din Golful Menay, situat in partea de sud-est a insulei Unguja, cea mai importanta din arhipelag.

Bancurile de nisip izolate, la care ajungi cu o barca traditionala, ofera cadrul natural pentru peisaje cu totul speciale. Vei putea sa admiri o padure de mangrove, dar si recife de corali, mari intinderi de alge si numeroase specii de pesti viu colorati.

Dincolo de privelistile subacvatice superbe de care ai parte cand faci snorkeling, sunt mari sanse ca in timpul turului sa isi faca aparitia si simpaticii delfini, atat de jucausi si de prietenosi cu oamenii. In aria protejata Menai traiesc doua specii endemice: delfinul cu botul gros si cel indo-pacific cu cocoasa.

Safari Blue se dovedeste, in acelasi timp, o experienta interesanta si din punct de vedere culinar. Pranzul consta in fructe de mare si peste proaspat, iar in plus vei avea ocazia sa te delectezi cu gustul nucilor de cocos recent culese, mult diferit de cel al produselor similare pe care le gasesti acasa, in supermarketuri. Un cocktail tropical sau o cafea iti vor spori senzatia de bine.

Vei ramane cu amintiri extrem de placute si cu multe fotografii uluitoare cu care iti vei uimi prietenii si vei face senzatie pe retelele de socializare.

Alte experiente de care poti avea parte in Zanzibar

Safari Blue nu este decat una dintre multiplele optiuni pe care le ai ca turist pe coasta de est a Africii. La fel de interesanta se dovedeste si o excursie in vechiul oras Stone Town, care incepand cu anul 2000 face parte din patrimoniul UNESCO. Vei avea ocazia sa te plimbi pe stradute inguste, printre peste o mie de cladiri ce au ca material de baza piatra de coral, de unde vine si numele localitatii.

Nu departe de oras se afla si plaja Mangapwani, situata  pe teritoriul unui pitoresc sat de pescari cu acelasi nume. Privelistea oferita de palmierii spectaculosi care incadreaza plaja cu nisip de culoare alba este de-a dreptul spectaculoasa.

Ofera-ti tie si celor dragi un concediu in Zanzibar si nu uita sa te bucuri de plajele minunate, de vechea capitala si, bineinteles, de Safari Blue!

- Advertisement -

RECENTE