Ce ar trebui sa te invete un curs de programare in adevaratul sens al cuvantului?

In ultimii ani, au aparut tot mai multe articole, fotografii, chiar si meme-uri in care sistemul de invatamant romanesc (si, prin extrapolare, si din alte tari) este ironizat, pentru faptul ca nu ii… invata pe copii, elevi sau studenti skill-uri elementare de care au nevoie mai tarziu, in viata. Astfel, se pune accent pe memorarea unor texte sau formule aparent fara sens, in loc sa se ofere un know-how orientat catre descurcarea la varsta adulta.

Spre exemplu, nu aflam de la profesorii nostri cum sa gandim, cum sa negociem, cum sa facem fata esecurilor, cum sa ne impartim timpul, cum sa investim, care sunt principiile succesului, cum sa ne construim o cariera, cum sa ne descurcam cu banii, cum sa facem diferenta, cum sa incepem un business, care este importanta calatoritului, cum sa comunicam bine, cum sa fim un partener bun, cum functioneaza taxele etc.

Care este legatura dintre cele enumerate mai sus si un curs de programare? Tocmai faptul ca majoritatea acestor training-uri, oferite de firme mai mult sau mai putin notorii si de incredere, pun accent pe partea teoretica (informatii, functii etc.) si mai putin pe partea practica (rezolvarea de probleme pentru interviurile de angajare in marile companii din domeniul IT); sunt sustinute de traineri care nu au pregatirea necesara sau sunt „deconectati” de realitatile prezentului din sfera programarii; si sunt gandite exclusiv drept business-uri, care sa obtina bani de la clienti, in loc sa-i transforme pe acestia in veritabili IT-isti si sa-i pregateasca pentru obtinerea job-ului mult dorit.

Un curs de programare WellCode, mai mult decat… programare!

In schimb, un curs de programare WellCode complet este diferit din toate punctele de vedere, intrucat abordarea este una integrata si mult mai practica. In primul rand, experienta poate fi catalogata mai degraba drept un „mentorat”, intrucat ii va pregati pe participanti la toate nivelurile, nu doar in ceea ce priveste IT-ul propriu-zis.

Astfel, acestia vor fi pusi sa rezolve probleme cu un grad de dificultate din ce in ce mai ridicat, pe cont propriu, primind doar indrumari si indicii din partea trainerilor (nu direct solutia). In al doilea rand, parcursul fiecarui cursant va fi personalizat, in ritmul sau, pana cand se considera pregatit sa faca fata unui interviu de angajare.

Totodata, acest curs de programare ii indruma pe participanti si in alte directii importante, nu doar in ceea ce priveste dobandirea calitatilor tehnice necesare pentru a fi IT-isti. Spre exemplu, daca esti interesat, trebuie sa afli ca vei lucra alaturi de psihologi, mindset coachi, client success advisori etc.

Acestia iti vor implementa o gandire pozitiva, o mentalitate orientata catre problem solving (atat la propriu, cat si la figurat) si iti vor ghida pasii catre o organizare cat mai buna, inclusiv in ceea ce priveste orele de somn (un capitol la care majoritatea profesionistilor, mai ales cei cu o activitate sedentara, adica o munca de birou, in fata laptop-ului, pentru 8-10 ore pe zi, au mari carente).

In concluzie, dupa cum vezi, un curs de programare integrat in mentorat „acopera” multe dintre chestiunile enumerate la inceputul articolului si reprezinta cheia succesului pentru dezvoltarea pe toate planurile (profesionala si personala) si trecerea cu brio de primul tau interviu de angajare in IT! Mult succes!

- Advertisement -

RECENTE