Cum sa faci un Gmail – cont Google

Crearea unui cont Gmail este foarte utila, si in zilele noastre este una dintre cele mai populare platforme software de e-mail functionale. Avantajul? Este complet gratuit!

Prin crearea unui cont Google veti obtine multe instrumente puternice si capacitatea de a combina mai multe conturi de e-mail intr-unul, precum si o bara de activitati Google usor de utilizat. Este, de asemenea, 100% compatibil cu alte instrumente Google excelente, cum ar fi Calendar si Documente.

Pasul 1 – Intra pe pagina de Gmail

Deschideti browserul pe care il utilizati in mod normal. Acolo, in bara de adrese, tastati adresa URL sau adresa web: https://www.google.com/intl/ro/gmail/about/.

Pasul 2 – Incepe crearea unui cont Google nou

Dupa ce deschideti pagina principala a Gmail, faceti clic pe optiunea „Creare cont”, aflata sub caseta de autentificare. Imediat se va deschide o pagina noua cu formularul pe care trebuie sa-l completati pentru a va inscrie.

creare cont gmail

Pasul 3 – Alege numele de utilizator

Introduceti numele pe care doriti sa-l dati contului dvs. de e-mail, in campul Nume de utilizator. De exemplu: micorreo@gmail.com, etc. De asemenea, puteti scrie propriul nume pentru a fi usor identificat de persoanele dvs. de contact.

Este posibil ca numele pe care l-ati ales sa fi fost deja ales de o alta persoana; in acest caz, va fi necesar sa alegeti unul care nu este deja utilizat. Daca doriti, puteti alege una dintre sugestiile oferite de Gmail.

creare cont gmail

Vezi si: Cum sa faci un canal youtube de la zero

Pasul 4 – Creaza o parola puternica pentru Gmail

In campul Parola, introduceti o parola puternica si rescrieti-o in spatiul de confirmare a parolei. Completati cele doua campuri si amintiti-va ca trebuie sa aveti opt caractere si sa combinati litere cu numere, in plus fata de simboluri, daca este necesar.

Exemplu de parola puternica gmail: 1qW5y8kl7u%!

Pasul 5 – Completeaza informatiile necesare

Cand ati terminat pasul anterior, va trebui sa continuati sa introduceti mai multe detalii. In aceasta sectiune, trebuie sa introduceti un numar de telefon sau o adresa de recuperare, pentru a recupera accesul in cazul unor probleme legate de conectarea sau in cazul in care uitati parola in viitor.

Ceea ce este obligatoriu este sa introduceti o data de nastere si sexul (aveti optiunea „Prefer sa nu spun” daca este cazul dvs.) pentru ca Google si Gmail sa termine stabilirea identitatii dvs. de utilizator.

cum sa faci un gmail

5 – Accepta conditiile de confidentialitate si utilizare Gmail

Acum veti avea in fata dvs. politica de confidentialitate si conditiile de utilizare a serviciilor Google si, prin extensie, a serviciului Gmail. Mergeti in jos, bifati casetele pentru a accepta totul si faceti clic pe „Creare cont„.

O fereastra pop-up va aparea intreband daca sunteti sigur sau preferati sa modificati anumite setari ale profilului. Faceti clic pe „Confirmare” pentru a termina intreaga procedura.

Daca ati respectat toti pasii pe care i-am indicat, contul dvs. Google este deja creat. De acum incolo, puteti sa va accesati casuta postala pentru a va gestiona toate e-mailurile, pentru a trimite si a primi tot ce aveti nevoie fara complicatii.

In plus, puteti utiliza, de asemenea, aplicatii mobile si va puteti conecta fara probleme la gestionarea e-mailului, indiferent unde va aflati.

gmail creare cont

Cum stergi un cont Google

Stergerea unui cont Gmail este permanenta. Dupa parcurgerea procesului, toate e-mailurile si setarile contului vor fi sterse. Nu veti mai putea utiliza adresa dvs. Gmail pentru a trimite sau primi e-mailuri, iar adresa nu va fi pusa la dispozitia nimanui altcineva in viitor.

Stergere cont Gmail

Stergerea unui cont Gmail este permanenta. Dupa parcurgerea procesului, toate e-mailurile si setarile contului vor fi sterse. Nu veti mai putea utiliza adresa dvs. Gmail pentru a trimite sau primi e-mailuri, iar adresa nu va fi pusa la dispozitia nimanui altcineva in viitor.

Cum sterg un cont google

1.Conectati-va la contul dvs. Gmail pe Google.com

2. Faceti clic pe pictograma grila din coltul din dreapta sus si selectati „Cont”.

3. In sectiunea „Preferinte de cont” faceti clic pe „Stergeti contul sau serviciile”.

4. Faceti clic pe „Stergeti contul si datele Google”.

5. Introduceti parola.

6. OPTIONAL : Faceti clic pe „descarcati datele dvs.” pentru a salva informatiile importante de la stergerea permanenta.

7. Bifati ambele casete si faceti clic pe „Stergeti contul”.

Recuperare cont Google

1.Primul lucru pe care doriti sa il incercati este pagina Recuperare cont Google . Alegeti optiunea „Nu stiu parola” si introduceti adresa dvs. Gmail, faceti clic pe Continuare.

Daca ati conectat un numar de telefon la contul dvs. Gmail, puteti solicita un cod de verificare trimis intr-un mesaj text sau puteti raspunde la intrebari de securitate in sectiunea „Verificati identitatea” .

2: Daca ati uitat adresa de e-mail si nu ati configurat nici o informatie de recuperare, cum ar fi un numar de telefon sau intrebari de securitate, este posibil sa va gasiti in continuare numele de utilizator in cazul in care ati utilizat recent contul de e-mail in browserul dvs. Cautati in istoricul browserului dvs. Web Inbox sau Gmail pentru a vedea daca va dezvaluie adresa.

3: In cazul in care nu aveti acces la e-mailul, telefonul sau alte optiuni de recuperare, puteti totusi sa recuperati parola Gmail verificand manual identitatea.

Primul lucru pe care trebuie sa il faceti este sa vizitati pagina Recuperare cont Google. Introduceti adresa de e-mail si faceti clic pe „Continuare”.

Faceti clic pe optiunea „Nu stiu” pentru parola si alegeti optiunea „Verificati identitatea”, care este un link foarte mic sub toate celelalte optiuni disponibile.

Raspundeti la toate intrebarile in conformitate cu cunostintele dvs. si daca puteti furniza informatiile suficient de precise, veti obtine o recuperare de succes a contului Google.

- Advertisement -

RECENTE