Trebuie să știi aceste lucruri înainte de a juca la ruletă

Ruleta este una dintre cele mai mari elemente de bază ale jocurilor de cazinou. Este chiar acolo în rând cu pokerul, blackjack-ul, zarurile și sloturile. Pokerstars este ideal pentru jocul de poker, dar astăzi ne vom concentra pe jocul la ruletă, în jurul căruia există destul de multă mitologie despre care omul obișnuit nu are cunoștință. Doar stați pe spate, relaxați-vă și citiți mai departe pentru a vă afla în acest cerc select – sau, în acest caz, roată. Dacă ați ajuns la un cazinou din Arizona sau California sperând să jucați la ruleta tradițională veți fi oarecum dezamăgiți. Legile de stat interzic toate jocurile de noroc în care rezultatul este hotărât cu zaruri sau bile, însemnând că ruleta este scoasă în afara mesei în aceste localități însorite.  Sau nu este? Deși metoda „roată și bilă” de joc la ruletă a fost interzisă în ambele cazuri, California a rezolvat-o în cele din urmă prin crearea propriei alternative: California Roulette. Se joacă în mod identic cu ruleta, cu excepția faptului că, în loc ca rezultatele să fie determinate de poziția bilei pe roată, acest proces are loc cu un pachet de 38 de cărți care imită probabilitățile roții. Ruleta California se joacă și în Arizona, la fel ca și ruleta video, acest tip de joc făcând  diferența din punct de vedere legal.

Ruleta este asociată cu lucruri rele

Te-ai întrebat vreodată de ce o roată de ruletă este numerotată de la 0-36 în versiunea europeană a jocului și 00-36 în ediția americană? Nu este o desemnare un pic la întâmplare? Și de ce ar folosi 0 sau 00 în loc de 37 și 38? Ei bine, doar fă calculul.

Adunate împreună, numerele de pe ambele tipuri de roți de ruletă au o sumă de 666 – cunoscut și sub numele de „numărul Fiarei” și un simbol care este asociat în mod obișnuit cu Anticrist și diavolul. După cum spune legenda, o pereche de frați francezi pe nume François și Louis Blanc, care sunt responsabili pentru inventarea jocului cu zero unic au încheiat o înțelegere cu diavolul pentru secretele ruletei și l-au folosit pentru a populariza cazinourile din Monte Carlo pe care le conduceau. Coincidența numerică se adaugă la mistica situației și a ajutat porecla „Roata Diavolului” să rămână prezentă de-a lungul anilor.

Sistemul Martingale la ruleta

Sistemul Martingale

Sistemul Martingale este o tactică obișnuită de ruletă care a apărut ca o modalitate de a reduce riscul pentru pariori. Ideea este că ei ar trebui să urmeze întotdeauna un pariu pierdut cu un pariu care valorează dublul valorii primului. În acest fel, chiar dacă durează ceva timp, ei vor reveni întotdeauna la bani egali – sau vor primi o plată imensă dacă pariază pe un singur număr.

Unii oameni jură pe impecabilitatea sistemului Martingale. Ei bine, nu ar trebui. Chiar și pariorii care fac pariuri relativ sigure riscă să intre într-o gaură mare destul de repede. Aceasta este doar realitatea de a urma un sistem de pariuri care depinde de creșterea exponențială. Pariorii bogați ar putea să nu fie deranjați de acest lucru. Dacă au suficient capital pentru a rezista la o serie de rotiri neiertătoare, atunci vor fi bine odată ce o învârtire va oferi rezultatul așteptat în cele din urmă. Cu toate acestea, chiar și jucătorii bogați sunt dejucați de mesele care au limite de pariere, ceea ce înseamnă că sistemul Martingale va putea să fie folosit doar până la un anumit punct.

Ușor de câștigat, greu de agonisit

Ruleta este destul de ușor de câștigat, atunci când singurul tău obiectiv este să nu pierzi. Orice pariu care implică jumătate din opțiunile eligibile are o probabilitate de câștig de 48.65% cu o singură roată 0 și o probabilitate de câștig de 47.37 cu o roată cu 2 zerouri. Alte pariuri devin, evident, mai dificile  și mai profitabile, dar pariul de bază este o opțiune bună pentru jucătorii care nu vor să riște.

Aspectul diferit față de alte jocuri de cazinou, cum ar fi pokerul și blackjackul, este că jucătorii nu au nicio modalitate de a obține un avantaj intelectual fără a manipula sistemul. Nu există echivalent de numărare a cărților deoarece ruleta este un exercițiu aleatoriu în care singura certitudine este probabilitatea. Singurele modalități de a escroca o masă de ruletă sunt: să modifici fizic roata, să lucrezi în colaborare cu dealerul sau să distragi atenția autorităților și să furi jetoane – toate acestea fiind modalități garantate de a ajunge arestat.

Când jucați online, asigurați-vă că acel cazinoul este legitim. În caz contrar, nu vei ajunge să vezi niciunul dintre câștigurile tale, indiferent cât de bine te descurci.

joc la ruleta

Recorduri și ciudățenii

Este firesc că un joc inventat cu peste 200 de ani în urmă să aibă niște recorduri și ciudățenii notabile. Iată trei care ies cu adevărat în evidență.

După cum am menționat mai devreme, șansele de a câștiga un pariu pe culoare sunt destul de bune. Într-o mână de rotiri, ar fi destul de puțin probabil să nu apară atât roș, cât și negru cel puțin o dată fiecare. Dar o dată la un cazinou din Bristol, Anglia, masa a avut 36 de rotiri roșii consecutive, ceea ce rămâne un record. Situațiile de genul acesta fac sistemul Martingale vulnerabil.

Și mai puțin probabil este recordul pentru rotiri consecutive ale unui singur număr, care a fost stabilit la Rio All Suite Hotel din Las Vegas la o masă la care 19 roșu a fost rotit de șapte ori la rând. Şansele ca acest lucru să se întâmple sunt estimate la 1 la 114 miliarde.

Ceea ce este probabil cea mai mare miză din istoria ruletei este cea a lui Ashley Revell, un britanic care și-a vândut toate bunurile și hainele și a luat cei 135.300 de dolari care au constituit economiile sale și a pariat totul pe roșu. Și chiar a câștigat! Bila a aterizat în 7 roșu și Revell a plecat cu 270.600 de dolari în buzunar.

Concluzie

Înainte de a începe să joci la ruletă te sfatuiesc să verifici la ce tip de ruletă urmează să joci, precum și dacă acest joc este potrivit pentru tine ca jucător și pentru stilul tău de a juca.

- Advertisement -

RECENTE