„Imi pare rau ca am amanat atat interventia!“ Reactia unei paciente, referitoare la noile sale implanturi dentare!

Toate persoanele care, indiferent de varsta, au pierdut unul sau mai multi dinti ar trebui sa cunoasca un fapt esential: cu cat amana mai mult timp momentul tratamentului, cu atat creste riscul de aparitie a unor noi probleme in cavitatea bucala.

Pentru a-si recapata sanatatea si a nu se confrunta cu aparitia unor fenomene nedorite, ideal este sa apeleze cat mai repede cu putinta la tratamentul cu implanturi dentare. Aceste suruburi de mici dimensiuni, realizate din materiale 100% biocompatibile cu organismul uman, inlocuiesc cu succes radacina dintelui pierdut si sustin o lucrare fixa definitiva.

Principalele beneficii ale tratamentului cu implanturi dentare

Starea de sanatate are foarte mult de castigat de pe urma acestei interventii. De exemplu, este eliminat riscul de tasare a osului maxilar si mandibular, care are loc din cauza ca pe tesutul osos nu mai este aplicata, din cauza spatiului gol, o presiune normala in timpul mestecarii alimentelor.

Fenomenul de migratie a dintilor este un alt proces nedorit, care implica deplasarea usoara – cu efecte nedorite – a dintilor situati in apropierea celui pierdut. In plus, odata cu inserarea unor implanturi dentare scade considerabil si riscul de aparitie a cariilor dentare sau a bolii parodontale.

Beneficiile de natura estetica sunt, la randul loc, considerabile. Pacientii nu se mai tem ca vor lasa o impresie neplacuta atunci cand zambesc sau vorbesc, astfel incat isi recapata increderea in sine si isi imbunatatesc viata sociala. Chiar si capacitatea de a rosti corect sunetele este imbunatatita, odata ce dispare spatiul gol din cavitatea bucala.

In plus, toti cei care au beneficiat de inserarea unor implanturi dentare pot din nou sa se bucure de gustul mancarurilor preferate, indiferent de textura sau de temperatura acestora.

Iar partea cea mai buna consta in faptul ca toate aceste avantaje sunt obtinute fara a simti nici cea mai mica durere, iar pacientul se poate bucura de ele pe durata mai multor decenii sau chiar pentru intreaga viata.

Ce spun pacientii despre tratament?

Toate persoanele care au avut parte de inserarea unor implanturi dentare sunt incantate de modul in care a avut loc procedura si, mai ales, de efectele acesteia pe termen lung. Majoritatea se intreaba de ce au amanat lucrurile si marturisesc faptul ca ar recomanda oricui aceasta solutie revolutionara a medicinii stomatologice.

De exemplu, doamna Elena Pagu din Bucuresti, care a urmat procedura de inserare la varsta de peste 90 de ani, este de-a dreptul entuziasmata: „Trebuie sa fii foarte norocos sa poti beneficia la varsta de 92 de ani de o asemenea lucrare! Nu m-a durut absolut nimic, chiar acum m-as duce pe jos sa fac un antrenament de 5 kilometri! Este o tehnica cum nu mi-am inchipuit ca poate sa existe. E perfectiunea!“

Domnul Martinut, sosit din Austria special pentru tratament, marturiseste, la randul sau: „Sunt foarte surprins ca a mers asa de repede! Nu ma asteptam sa nu simt nimic. Nu am dureri, nu sunt umflat, totul a decurs asa cum am vrut eu! Si va mai spun ca o sa-mi fac si partea de jos peste cateva luni!“.

Nu amana momentul interventiei, deoarece, cu cat ai parte mai devreme de implanturi dentare, cu atat iti vei imbunatati calitatea vietii si vei elimina riscurile pentru propria stare de sanatate!

- Advertisement -

RECENTE