Parfumuri de camera: cum sa raspandesti esenta potrivita in fiecare mediu

A intra in casa si a fi inconjurat de un parfum discret, este cu siguranta un sentiment minunat. Simtul mirosului este probabil cel mai exigent dintre cele cinci simturi. Folosirea unor parfumuri de camera si a unor dispozitive de aromaterapie pentru a face si mai confortabil locul in care traim este o idee utila. Atentie insa, fiecare mediu din casa are nevoie de propriul ,,miros”, cel care este capabil sa-l caracterizeze si sa aduca mintea la senzatii placute instantanee. Pe piata exista multe produse utile in acest scop, sunt obiecte mici si discrete care pastreaza esenta preferata pentru a fi raspandita cu moderatie pe tot parcursul zilei.

Un parfum de camera, la fel ca cel pentru corp, este o alegere complet personala. Este necesar sa il identificam pe cel care ni se potriveste cel mai bine, fara a uita vreodata sa aerisim camerele.

Parfumul de camera este una dintre caracteristicile specifice fiecarei case: fiecare are proprietatile sale, derivate dintr-un amestec de elemente, mai mult sau mai putin placute, legate de prezenta materialelor si finisajelor cu un miros mai mult sau mai putin perceptibil si, de asemenea, obiceiurile celor care locuiesc acolo. Cu toate acestea, interioarele pot fi facute mai primitoare alegand produse capabile sa raspandeasca esente placute si delicate, care primesc membrii familiei si oaspetii cu note olfactive speciale.

Asadar, in continuare va vom prezenta cateva aspecte de care va trebui sa tineti cont atunci cand doriti sa alegeti metoda dar si aroma care sa se potriveasca stilului dvs. personal.

Cum sa ,,parfumati” casa

Pentru a raspandi esenta intr-un mediu ambiental ne gandim la mici instrumente care, uneori, se pot transforma in obiecte de design reale. Exista clasicele difuzoare, betisoare parfumate sau conuri de tamaie, lumanari si hartii discret parfumate.

Difuzoare pe baza de ulei – cele cu betisoare parfumate, ca sa spunem asa, sunt sigure si eficiente in difuzarea parfumului in casa. Introduceti betisoarele in interiorul recipientului pentru a ajuta la difuzarea aromelor in mediul ambiental: cu cat numarul de betisoare este mai mare, cu atat este mai mare intensitatea cu care sunt difuzate aromele.

Lumanari parfumate – sunt alegerea cea mai traditionala si in plus fata de miros, au avantajul de a transmite, de asemenea, o anumita stare de spirit, dar care necesita un control al flacarii.

Odorizante de camera tip spray- au avantajul de avea un rezultat imediat, dar mirosul lor este mai putin durabil decat cea al altor instrumente.

In cele din urma, exista difuzoare de esente electrice, mai scumpe decat celelalte, dar deseori capabile sa indeplineasca si alte functii, cum ar fi umidificarea: o investitie care merita cheltuiala!

In continuare, va vom oferi informatii cu privire la fiecare dintre aceste dispozitive, pentru a va usura munca in ceea ce privieste alegerea uneia sau a alteia dintre metode si a putea oferi casei tale parfumul potrivit.

Difuzoare de camera

Difuzoarele de camera pot fi de baza sau mai complexe. Sunt de trei tipuri: lumanari parfumate, electrice sau cu betisoare parfumate.

Difuzoarele pentru lumanari parfumate sunt alcatuite din vaze mici din ceramica, piatra naturala sau sticla, incalzite de o lampa de ceai adapostita intr-o locatie sub borcan.

suport lumanare parfumata

In cele electrice, pe de alta parte, energia electrica are sarcina de a incalzi traductorul, ceea ce determina evaporarea apei din interior. Aroma va fi astfel raspandita in intregul mediu.

In cele din urma, difuzorul cu betisoare parfumate este compus dintr-un recipient din sticla sau ceramica care contine parfumul ce va fi difuzat cu ajutorul betisoarelor speciale din lemn scufundate in el.

Ce trebuie sa stiti este ca acestea vin intr-o varietate foarte mare de modele si culori, oferindu-va, astfel, posibilitatea de a-l alege pe cel care se potriveste cel mai bine cu decorul casei dvs.

Cel mai indicat ar fi sa folositi esente naturale. Cand utilizati lumanari parfumate si difuzoare electrice, ar fi indicat sa turnati exclusiv esente de origine vegetala in tava speciala care contine apa. Adesea pe piata exista amestecuri sintetice care, pe langa faptul ca ofera doar o idee olfactiva a parfumului real, au o durata mai scurta.

Tamaie: conuri si betisoare parfumate


O alta modalitate de parfumare a camerei este folosirea tamaiei. Se gaseste sub forma de betisoare sau conuri, dar si in boabe, care este tipul folosit mai presus de toate la nivel liturgic. Tamaia este arsa si astfel incepe sa-si disperseze parfumul intens in mediul inconjurator. Trebuie sa fie adapostit intr-un recipient special, din ceramica sau lemn.

Lumanari parfumate

Lumanarile parfumate sunt confectionate din ceara (care poate fi de origine vegetala, animala, minerala sau sintetica) si esente. Acesta este un proces special care are loc in momentul productiei si care poate include, de asemenea, utilizarea unui colorant. Odata aprinse, lumanarile incep sa difuzeze delicat parfumul care le caracterizeaza. Sunt deosebit de sugestive, deoarece ofera atmosferei ceva unic.

Cum recunosti o lumanare de calitate

Atunci cand utilizati o lumanare parfumata pentru a difuza mirosul in mediu, este important sa fie produsa in siguranta. O lumanare de buna calitate arde uniform, dureaza mult, are ingrediente naturale. Apoi are o flacara scazuta, care nu scoate fum sau suntele specifice si este grea.

Hartii parfumate


Hartia parfumata poate fi folosit pentru sertare, in interiorul unui dulap sau pasajele de trecere in dulap . Este o hartie infuzata cu o esenta speciala, de obicei lavanda, pudra de talc, iasomie, trandafir si tot ceea ce transmite un sentiment de relaxare si curatenie. Are o durata variabila, dar nu foarte lunga, motiv pentru care sunt potrivite pentru spatii si containere mici si restranse.

Spray-uri parfumate

Cand vorbim despre parfumuri de camera tip spray, ne referim la parfumuri mai puternice si mai concentrate decat difuzoarele clasice. Acestea sunt cutiile ,,clasice” care trebuie vaporizate manual prin modularea puterii jetului sau, daca sunt echipate cu temporizatoare speciale, automat. In acest caz, te scapa de grija de a pulveriza manual si care, la unele modele, aspectul estetic al produsului este unul placut.

Cum alegi cele mai bune parfumuri de camera potrivite pentru fiecare mediu ambiental

S-a spus ca fiecare camera din casa poate fi caracterizata de un parfum. Alegerea celui mai potrivit poate depinde, de asemenea, de gustul personal si de atmosfera si sentimentul special pe care doriti sa le creati, dar tipul de spatiu pe care doriti sa-l dezodorizati este cu siguranta punctul de plecare. Sa incepem cu dormitorul unde, desigur, este zona de relaxare pe care o doriti optima pentru o odihna buna. Pentru a reusi acest lucru va puteti folosi, cu siguranta, de esenta lavandei.

Notele olfactive de rodie, pe de alta parte, sunt perfecte pentru intampinarea celor care intra in casa, in timp ce exista mai multe parfumuri potrivite pentru sufragerie. Depind, de exemplu, de starea de spirit si de anotimp: scortisoara este perfect in anotimpurile mai reci, amestecul floral in perioadele mai calde.

Pe piata exista o gama foarte variante de parmuri de camera, de la parfumuri de camera ieftine pana la parfumuri de camera profesionale. In continuare, va prezentam cele mai bune parfumuri de camera pentru fiecare incapere a casei.

Fiecare camera are parfumul sau

Sala de mese, camera de relaxare, mansarda, dormitor, baie: fiecare camera din casa poate fi caracterizata printr-un odorizant de camera. Dupa cum va puteti imagina, nu poate fi la fel! Fiecare spatiu are ,,functia” sa si, in consecinta, parfumul trebuie sa se poata identifica cu aceasta. Zona casei dedicata activitatii fizice (chiar si simplu cu o bicicleta de exercitii si cateva greutati in fata unei oglinzi mari), de exemplu, nu poate avea aceeasi aroma ca si dormitorul. Acelasi lucru se aplica intre baie si bucatarie sau, din nou, pentru spatiul de lucru si sala de mese.

Cea mai simpla solutie este sa gasesti un singur parfum de camera pentru intreaga casa, care sa fie folosit in fiecare camera. O optiune mai rafinata, pe de alta parte, este identificarea unei esente specifice pentru fiecare camera sau, alternativ, parfumarea doar a anumitor camere, cum ar fi baia sau intrarea.

Intrare

Pentru ceea ce se numeste si ,,cartea de vizita” a casei, merita sa ne concentram pe un odorizant de camera cu note puternice. Un clasic este reprezentat de cel cu o baza florala, precum trandafir, iasomie sau bujor. Idealul ar fi sa combinati parfumul de camera cu un buchet de flori proaspete pentru a fi asezat pe o consola sau o masa si pentru a fi reinnoit in fiecare saptamana.

Zona de zi

Cel mai locuit mediu al casei necesita un parfum de camera elegant, care sa stie cum sa fie amintit, cum ar fi cel de cedru, capsuni si paduri de mastic. In aceasta camera este, de asemenea, important ca odorizantul de camera sa aiba un aspect atractiv, in conformitate cu stilul.

Bucătărie

Alaturi de baie, bucataria este camera cea mai critica pentru gestionarea mirosurilor. Puteti opta pentru arome in armonie cu prepararea alimentelor, cum ar fi cimbru sau busuioc sau sa va concentrati asupra esentelor care neutralizeaza mirosurile, cum ar fi parfumurile de fructe, in special cele pe baza de citrice, care au puterea de a prevala asupra celor mai persistente alimente.

Baie

Si aici, parfumurile de camera pe baza de citrice, in special lamaia si grapefruitul, impreuna cu notele proaspete de mosc sunt alegerea ideala pentru capacitatea lor innascuta de a neutraliza mirosurile neplacute.

Dormitor

Aromele cu cel mai relaxant efect, cea cautata in acest mediu, sunt cele pe baza de lemn de santal, musetel sau lavanda. Idealul este sa le combinati cu un umidificator.

Indiferent de mediul in care este, amintiti-va, totusi, ca aceste parfumuri de camera, de orice tip si esenta, nu pot inlocui niciodata nevoia de a aerisi spatiul. Indiferent daca folosim parfumuri de camera ieftine sau parfumuri profesionale de camera, aceasta practica trebuie sa fie un obicei zilnic: in fiecare zi si chiar de mai multe ori pe parcursul zilei, este bine sa deschideti ferestrele timp de cel putin 10 minute in fiecare camera indiferent de sezon.

- Advertisement -

RECENTE