Daca esti o persoana care isi asuma riscuri si ai dori sa-ti poti schimba look-ul oricand doresti, exista o modalitate de a o face rapid si usor. Peruca din par natural este usor de purtat si te va ajuta sa arati diferit intr-o clipa.
Exista peruci atat de realiste incat vor trece neobservate datorita texturii si stilului lor natural. Unele modele pot fi chiar coafate si vopsite dupa bunul plac, ceea ce spune multe despre versatilitatea acestor accesorii.
Din acest motiv, am analizat cele mai bune modele de peruci naturale de pe piata in urmatorul ghid de cumparare unde te asiguram ca o vei gasi pe cea mai potrivita pentru tine.
Ce peruci par natural sunt disponibile pe piata
In zilele noastre, perucile au devenit accesorii din ce in ce mai folosite. Asta pentru ca sunt accesoriul ideal pentru orice schimbare de look. De asemenea, daca vrei sa-ti creezi propriul stil pentru a te simti mai sigura pe tine. Iata cateva dintre cele mai bune peruci din par natural pe care le poti purta in acest an:
Peruca blonda par natural
_________________
Peruca bruneta din par natural
_________________
Peruca blonda ombre par lung natural
_________________
Peruca cu breton din par natural
_________________
Peruca blonda par natural
_________________
Peruca par lung natural ombre
_________________
Peruca blonda ombre par lung natural
_________________
Peruca par lung natural ombre
_________________
Modele modele peruci par scurt
Avantajele purtarii parului scurt vara sunt nenumarate. Daca te gandesti sa porti o schimbare de look dar nu esti sigura daca ti s-ar potrivi, poti opta pentru o peruca par scurt. In acest fel nu vei fi nevoita sa-ti tai parul si vei avea un look diferit oricand vei dori. Iata cateva modele de peruci scurte pentru care poti opta:
Peruca par scurt saten inchis
_________________
Peruca par natural scurt
_________________
Peruca par scurt saten inchis
_________________
Peruca blonda cu breton din par natural
_________________
Peruca neagra cu breton scurta
_________________
Modele de peruci colorate
Pe piata exista diferite tipuri de peruci colorate astfel incat atunci cand alegi sa optezi pentru cea care se potriveste cel mai bine stilului si personalitatii tale. Exista o mare varietate de culori, stiluri si lungimi atunci cand vine vorba de peruci din par natural: mov, roz, albastru, alb, gri, posibilitatile sunt nesfarsite.
Peruca roz par natural
_________________
Peruca gri par natural
_________________
Peruca albastra par natural ombre
_________________
Cum alegi cea mai buna peruca par natural
Atunci cand alegi o peruca, este esential sa iei in considerare anumite criterii. De exemplu, tipul de par, ce mecanism de prindere are si cat de des o vei folosi. Toti acesti factori sunt importanti, astfel incat sa poti cumpara o peruca in care sa te simti confortabil. De asemenea, trebuie sa ofere un aspect natural. Iata cateva criterii de care sa tii cont:
1. Par natural sau sintetic?
Dupa cum am mentionat, perucile sunt realizate cu diferite tipuri de par. Cele mai populare doua variabile sunt:
Sintetice: perucile sintetice au de obicei mai multa diversitate de texturi si culori, pe langa faptul ca sunt mai accesibile. Cu toate acestea, nu sunt rezistente la caldura, asa ca nu pot fi restilizate.
Naturale: Perucile naturale sunt mai versatile si, fiind facute din par natural, poti folosi uscatorul, placa de par sau chiar sa le vopsesti. Cu toate acestea, pretul lor este mai mare decat cele sintetice. In plus, necesita mai multa ingrijire, deoarece se deterioreaza din cauza timpului si a climei.
2. Mecanism de prindere
Un criteriu de luat in considerare atunci cand cumperi o peruca este mecanismul de prindere al acesteia. Exista diferite baze pentru o peruca. Acolo va fi atasat parul sintetic sau natural.
Cand cumparam o peruca, vrem sa ne simtim confortabil si fara teama ca s-ar putea desprinde. Prin urmare, este important sa stii ce mecanism de prindere este cel mai potrivit pentru tine.
Peruca baza clasica: Acest tip de baza uneste parul perucii sub forma de benzi elastice, care ofera volum bun si o structura solida. Este usor de pieptanat, dar nu poate varia directia coafurii. Este cea mai ieftina peruca, dar din acest motiv este totusi o optiune buna, deoarece, pe langa faptul ca este rezistenta, permite si o buna circulatie a aerului pentru a mentine capul rece.
Peruca Monofilament: Peruca monofilament, are un tul foarte fin si transparent in care parul este cusut manual, fir cu fir. Acest tip de finisaj imita o miscare naturala, deoarece puteti vedea pielea scalpului dand un aspect foarte natural coafurii. Prin urmare, aceste tipuri de peruci sunt foarte usoare si intr-o anumita masura permit pielii sa respire foarte bine. Perucile realizate cu baza Monofilament confera coafurii o naturalete optima si spectaculoasa.
Peruca baza dantela: Acest tip de peruca are partea din fata realizata din dantela foarte de fina. Datorita acestui lucru, se muleaza perfect dupa forma capului. Acest tip de peruca lace front este ideala pentru a fi purtata zi de zi, potrivita persoanelor care se confrunta cu caderea in exces a parului.
3. Textura si dimensiunea
De asemenea, trebuie sa alegi dimensiunea potrivita pentru capul tau si textura dorita. In cazul unei peruci par sintetic, marea majoritate se adapteaza la o varietate de marimi.
Cand vine vorba de textura, doar perucile din par natural pot fi indreptate sau ondulate. Din acelasi motiv, daca ai de gand sa cumperi o peruca sintetica, aceasta trebuie sa aiba stilul si textura pe care vrei sa le porti, deoarece nu o vei putea coafa dupa bunul plac.
Perucile din par natural vin in densitati diferite. Retine ca o peruca cu densitate mai mare nu inseamna neaparat mai multa naturalete. In schimb, unul dintre motivele pentru care o peruca este mai vizibila este ca este prea groasa.
- Densitate super usoara de 50%: nu este foarte densa si nu ascunde scalpul.
- Densitate usoara, 80%: aceasta densitate permite sa se intrezareasca scalpul, ceea ce o face mai naturala. Nu este recomandata persoanelor cu alopecie severa.
- Densitate medie-usoara, 100%: arata si scalpul. Potrivita pentru pierderea densitatii fara chelie sau alopecie severa.
- Densitate medie, 120%: aceasta este densitatea a aproape tuturor perucilor din par natural. Nu iti permite sa vezi scalpul.
- Densitate medie grea, 140%: aceasta densitate incepe sa fie cea mai recomandata in cazul caderii totale a parului.
- Densitate mare, 160%: foarte densa pentru utilizarea de zi cu zi, cel mai frecvent utilizata in teatru.
- Densitate extra grea, 180%: oricum prea densa, nerecomandata daca ceea ce cauti este naturaletea.
4. Frecventa de utilizare
Cand cumperi o peruca, trebuie sa iei in considerare cat timp o vei folosi. O peruca care este folosita doar la ocazii speciale nu va fi pastrata in acelasi mod ca una pentru uz zilnic.
Daca ai nevoie de o peruca pentru anumite momente, iti recomandam sa foloesti o peruca sintetica. Se va pastra mai mult decat parul natural. Daca, in schimb, esti in cautarea unei peruci care sa te insoteasca zilnic, perucile naturale sunt cea mai buna optiune. Ele ofera mai multa naturalete, deoarece parul se poate misca liber.
5. Forma si stil
Cand incepi sa cauti o peruca din par natural, iti vei da seama ca sunt disponibile in diferite culori si ca pot purta diverse coafuri: peruci din par natural scurt, drepte, crete si cu breton sau fara, printre altele.
In orice caz, sfatul nostru este sa optezi pentru o peruca care iti place de la bun inceput. Adica nu trebuie sa te gandesti la schimbarile si imbunatatirile pe care le poti face, ci ar trebui sa gasesti una care, din primul moment, sa se potriveasca cu structura fetei si cu stilul tau personal. Mai tarziu, odata ce te-ai saturat de ea, o poti modifica asa cum vrei.
Beneficiile de a purta o peruca par natural
Asa cum am mentionat mai devreme, perucile sunt accesorii perfecte pentru a obtine aspectul dorit fara a fi nevoie sa cheltuiesti multi bani. Dar acesta este singurul beneficiu al purtarii unei peruci? Desigur ca nu! Mai jos mentionam alte beneficii relevante.
Varietate de stiluri: Purtarea perucilor iti ofera posibilitatea de a crea un aspect diferit in cateva minute si cu un efort minim. Intr-o zi poti fi blonda, roscata, sa ai parul inchis la culoare sau sa ai parul lung ondulat.
Sunt usor de intretinut: parul natural trebuie spalat frecvent pentru a preveni murdarirea acestuia. Pe de alta parte, perucile pot fi spalate ocazional si au de obicei o husa care le protejeaza de uleiurile naturale ale scalpului.
Ele ofera siguranta personala: Daca esti nemultumita de parul tau si nu trebuie sa investesti sume mari de bani intr-un salon de infrumusetare pentru a obtine un look care iti place, cu o peruca te poti simti mult mai confortabil si mai sigura pe tine cand vine vorba a iesi pe strada.
Ele ascund bolile: Daca suferi de alopecie sau treci printr-o boala care slabeste si provoaca caderea parului natural, perucile sunt optiunea perfecta pentru a arata asa cum vrei si nimeni nu va sti ce se intampla cu tine. In plus, sunt grozave si daca doresti sa iti cresti stima de sine intr-un moment ca acesta.
Vezi si: Extensii de par natural si sintetic – o inovatie accesibila oricui»
Cum se confectioneaza o peruca de par natural?
Parul este colectat in moduri diferite si din diferite parti ale lumii, iar procesul de creare a perucilor naturale este complex. Este esential sa se respecte diverse standarde de calitate foarte precise in fiecare dintre etapele productiei: in obtinerea materiei prime, in tratarea parului si in pregatirea perucii in sine.
O materie prima buna este esentiala si consta din par sanatos si puternic, care nu a fost niciodata tratat chimic – prin vopsele, decolorari sau permanente. Acest par ar trebui sa fie decolorat si bine vopsit. Dupa aceea, produsul este procesat tinand cont de tunsoarea dorita, densitatea parului si tipul de coafura.
Din ce par sunt facute perucile de par natural?
Dupa cum am mentionat mai sus, originea parului folosit la fabricarea perucilor poate varia. In preparare, se amesteca adesea diferitele tipuri de par, dar cele mai utilizate sunt europene, asiatice, indiene si sud-americane pentru caracteristicile lor pe care le analizam mai jos:
- peruca din par european. De obicei provine din Europa de Est. Calitatea lui este considerata cea mai buna de pe piata. Este un par poros, moale si stralucitor, iar dimensiunea lui este de 0,040 mm, ceea ce este ideal pentru a face peruci.
- peruca din par asiatic. Dimensiunea lui este mai mare decat cea a parului european. Prin urmare, este mai rezistent si este recomandat pentru perucile cu par lung. Sunt peruci ieftine, dar si de o calitate mai proasta decat cele europene.
- peruca din par indian. Este un par foarte gros, aproximativ 0,065 mm. In mod normal, este complet naturala, dar calitatea ei este inca inferioara parului european.
- peruca par din America de Sud. Provine din tari precum Brazilia, Ecuador, Peru sau Bolivia. Are un calibru asemanator cu cel european, de aproximativ 0,045 mm. Nu foarte poroasa, este moale si stralucitoare, calitati care o face cea mai scumpa decat alte optiuni de pe piata. Poate dura pana la trei ani daca este ingrijita.
Cum se masoara o peruca
Atunci cand alegi o peruca, cauta una care sa fie adaptabila; dimensiunea capului tau poate fi cu pana la o marime mai mica atunci cand iti pierzi parul.
- Urmeaza cu atentie instructiunile care vin cu peruca.
- Scoate peruca din plasa in care vine; scutura-o usor pentru a-i reda forma.
- Daca porti ochelari, te rugam sa-i scoti inainte de a proba peruca.
- Tinand peruca din ambele parti, cu eticheta tesuta in spate, aseaz-o in centrul fruntii si piaptan-o din fata in spate. Apoi regleaza partea din fata a bazei perucii astfel incat sa fie de aproximativ un inch (2 ½ cm) dincolo de linia naturala a parului. Peruca va arata nenatural daca este trasa prea mult in fata si nu trebuie purtata niciodata peste urechi.
- Daca peruca aluneca, ai nevoie de o dimensiune mai mare.
Cum se aseaza o peruca din par natural?
Dupa cum am spus deja, exista multe motive pentru care o persoana poate decide sa poarte o peruca, permanent, temporar sau sporadic. De asemenea, poate fi un plus foarte distractiv, dar, mai ales primele dati, amplasarea ei poate fi complicata. Pasii pe care ii prezentam mai jos te vor ajuta sa o poti fara prea multe probleme:
Primul lucru pe care trebuie sa-l faci este sa-ti strangi bine parul, fie prin rasucirea parului in jurul capului, fie facand impletituri la radacina pentru a ascunde volumul.
De asemenea, este important sa cureti cu atentie pielea de la radacina firului de par, astfel incat peruca sa poata adera bine. O modalitate de a face acest lucru este cu tifon inmuiat cu alcool.
Un sfat pentru ca totul sa arate cat mai natural posibil este sa tii peruca de la ceafa si sa o scuturi usor. In acest fel, va fi mai moale si mai naturala.
- Pozitioneaza baza perucii potrivind-o cu radacina firului de par.
- O referinta buna pentru a sti daca peruca este bine plasata sunt partile laterale.
- Asigura-te ca este in pozitia corecta si ca ambele sunt la aceeasi inaltime.
- Piaptana peruca cu degetele pentru a o face sa para si mai naturala.
Cum sa ai grija de o peruca din par natural?
Ingrijirea unei peruci din par natural este esentiala daca vrei sa o faci sa reziste mai mult, deoarece investitia la momentul achizitiei nu este mica. Perucile sintetice necesita mai putina intretinere si costa mai putin, dar aspectul lor nu este la fel de natural si durabilitatea lor este inca mai scurta. Tine cont de aceste sfaturi daca vrei ca peruca ta din par natural sa reziste cat mai mult posibil:
- Cel putin de primele ori iti recomandam sa o speli intr-un centru specializat.
- Dupa ce te familiarizezi, o poti spala singura acasa cu produsele adecvate.
- De fiecare data cand o speli, aplica o masca hidratanta specifica pentru peruci din par natural.
- Nu o utiliza cand este umeda, deoarece umezeala o poate deteriora. Deoarece este un par natural, il poti usca la fel ca pe al tau, fie cu un uscator, fie in aer.
- Cand nu o porti, tine-o intr-un loc sigur pentru a nu-si pierde forma.
- Poarta o palarie pentru a o proteja de soare daca nu doresti sa-si schimbe culoarea in timp.
Pieptan-o si coafeaz-o asa cum o faci de obicei, dar evita sa utilizezi fixativ.
Cum sa speli o peruca?
Este important sa o intretii astfel incat sa se pastreze mult mai mult timp. Mai intai, periaza usor peruca pentru a o descurca. Acest pas va usura spalarea.
Apoi, scufunda peruca in apa; adauga sampon si balsam. Pentru perucile din par uman, poti folosi produse pentru par obisnuit. Cu toate acestea, perucile sintetice necesita sa utilizezi un balsam special pentru peruci sintetice.
In momentul uscarii, se recomanda ca perucile sintetice sa fie uscate la aer. Daca le usuci cu un uscator de par, ele risca sa se deterioreze. Perucile naturale, in schimb, fiind rezistente la caldura, pot fi uscate atat in aer liber, cat si cu uscatoare de par.
Cat de des ar trebui sa spal peruca?
Lucrul recomandat este de obicei la fiecare 10-15 zile, dar aceasta perioada de timp va depinde de frecventa de utilizare. La fel si activitatile pe care le faci in timp ce o porti.
Nu uita ca inainte de a-ti spala peruca trebuie sa o pieptani pentru a o descurca. Astfel, procesul de spalare va fi mult mai usor.
In general, perucile isi pierd stralucirea. Asa vei putea realiza ca are nevoie de o spalare. Unele zone se pot murdari mai repede decat altele. Un alt factor pentru ca perucile sa se murdareasca este schimbarea temperaturii.
Daca iti folosesti peruca atunci cand gatesti sau faci sport, este recomandat sa o speli frecvent. Este intotdeauna important sa fii cu ochii pe peruca si sa o speli cand vezi ca este necesar. Utilizeaza produsele potrivite pentru conservarea acesteia.
Ce tipuri de peruci exista?
Pe piata, exista diferite tipuri de peruci. Dintre toate aceste categorii se remarca perucile din par natural si fibre sintetice. Aceste doua variabile sunt foarte importante atunci cand alegi o peruca femei. In continuare, vom explica de ce:
Peruci sintetice: Ne referim la acele peruci care sunt realizate cu par sintetic. De obicei sunt fabricate din nailon si sunt mai ieftine decat perucile din par natural. Un alt avantaj este ca prezinta o varietate mai mare de culori si stiluri.
Peruci naturale: Au un pret mai mare decat perucile sintetice, deoarece sunt facute cu par real. Le poti coafa dupa gustul tau deoarece sunt rezistente la caldura. De asemenea, le poti indrepta sau ondula fara nicio problema.
Peruci permanente: Perucile permanente mai sunt numite si proteze cu plasa invizibila. Aceste peruci sunt cele care se folosesc permanent dar trebuie indepartate din cand in cand pentru curatarea si igiena scalpului. Acestea sunt utilizate in general in cazurile de alopecie androgena avansata sau cicatrice, care nu au solutie decat interventia chirurgicala.
Peruci nedetectabile: In cazurile in care alopecia este ireversibila sau cand persoana urmeaza un tratament medical care provoaca caderea considerabila a parului, este necesar sa se recurga la peruci. Din fericire, astazi au fost concepute peruci care sunt practic nedetectabile si sunt foarte diferite de cele de altadata, care erau extrem de vizibile.
Cat costa o peruca din par natural?
Pretul perucilor este foarte variat si va depinde de tipul lor, natural sau sintetic, de lungime si de calitate. De fapt, exista peruci par natural ieftine la mai putin de 100 ron, dar vor lasa mult de dorit.
In cazul perucilor naturale, preturile sunt intotdeauna mari. Acestea vor varia de la 300 ron pana la 1000. Diferenta dintre acestea este legata de lungimea parului si de originea acestuia. Majoritatea sunt cusute manual, un mestesug care merita investitia. Cu toate acestea, multe magazine ofera reduceri peruci din par natural de care poti profita pentru a economisi cativa banuti.
Multe dintre cele mai atragatoare vedete ale momentului poarta o peruca in fiecare dintre aparitiile lor publice, fie pentru a-si schimba stilul, fie pentru coafuri mai impresionante.
Desigur, perucile din par uman sunt si un accesoriu esential pentru cei care urmeaza un tratament de chimioterapie si le-au cazut parul, sau pentru cei care, indiferent de motiv, sufera de alopecie temporara sau permanenta. Ceea ce nu avem nicio indoiala este ca exista o peruca par natural potrivita pentru fiecare nevoie.
Sursa foto: belher.ro