Retete de cocktail: cum sa prepari acasa cele mai faimoase bauturi din lume

Cele mai populare cocktailuri sunt un amestec de mai multe ingrediente. De obicei, un cocktail nu contine mai mult de cinci ingrediente. Ingredientul principal, desigur, este alcoolul, care da tonul si aroma cocktail-ului in sine. Ingredientele suplimentare, cum ar fi fructele, mirodeniile si sucuri ajuta la deschiderea aromei si ofera un postgust placut.

Listele de cocktailuri de astazi abunda cu o varietate de articole interesante pentru toate gusturile. Retetele sunt rafinate si schimbate in timp, adaptate gusturilor clientilor. Cu toate acestea, exista clasici care au trecut testul timpului si au devenit populari in aproape fiecare tara din lume.

Va prezentam cele mai cunoscute nume de cocktailuri alcoolice care au cucerit lumea prin prepararea lor simpla si gustul uimitor. Aceste cocktail-uri renumite in intreaga lume au propria lor istorie si gust original pentru care milioane de oameni le-au iubit. Va vom spune totul despre aceste bauturi si va vom oferi retete pas cu pas despre cum sa pregatiti cele mai populare cocktail-uri din lume.

Whisky Sour

Bautura care deschide podiumul celor mai bine vandute bauturi din lume este formata din whiskey, sirop de lamaie si sirop de zahar. Cea mai veche mentiune a acestei bauturi dateaza din 1870.

Whisky Sour

Reteta pentru Whisky Sour include:

  • 60 ml whisky (bourbon sau rye)
  • 20 ml suc de lamaie
  • 20 ml sirop de zahar
  • garnitura: Angostura bitter

Pentru a prepara un Whisky Sour, se ia un pahar de cocktail sau un pahar de whiskey cu gheata. Se adauga whiskey, suc de lamaie si sirop de zahar in shaker. Se adauga apoi cateva cuburi de gheata si se shake-uie bine timp de cateva secunde. Se toarna apoi amestecul prin strainer in pahar. Se poate decora cu o felie de lamaie sau o ciresa maraschino.

Manhattan Cocktail

Un clasic din New York. In anii 1990, a fost votata a doua cea mai populara bautura din Statele Unite. Aceasta bautura a fost puternic promovata de Frank Sinatra. L-au baut si personajele din Sex and the City.

Manhattan Cocktail

Cum se prepara coctailul Manhattan:

  • 60 ml de whiskey (de obicei Rye sau Bourbon)
  • 30 ml vermut sec
  • 7 ml bitter (de ex. Angostura)
  • cirese maraschino sau felie de lamaie pentru decor

Pentru a prepara un Manhattan cocktail se ia un shaker si se adauga whiskey, vermut sec si bitter. Se adauga apoi cateva cuburi de gheata si se shake-uie bine timp de cateva secunde. Se toarna apoi amestecul prin strainer in pahar. Se poate decora cu o ciresa maraschino sau o felie de lamaie.

Moijto Cocktail

Cocktail din Cuba, pe baza de rom alb, cu o aroma racoritoare de menta dulce-acrisoara. Bautura a devenit populara in intreaga lume datorita lui Ernest Hemingway, pentru care Mojito era bautura lui preferata. Scriitorul a facut celebru nu numai bautura in sine, ci si locul in care a baut-o. Barul La Bodeguita del Medio exista si astazi si este una dintre cele mai populare atractii din Havana.

Moijto Cocktail

Reteta pentru Moijto include:

  • 60 ml de rom alb
  • 1/2 lime, taiat in patru
  • 1 lingura de zahar sau mai mult dupa gust
  • cateva frunze de menta proaspata
  • apa carbogazoasa
  • gheata

Pentru a prepara un Mojito, se ia un pahar lung si se adauga lime, zahar si frunze de menta. Se stoarce lime-ul si se zdrobeste menta cu un betisor sau cu o lingura, astfel incat sa elibereze aroma si uleiurile eterice. Se adauga apoi romul, se amesteca bine si se adauga gheata. Se completeaza cu apa carbogazoasa si se amesteca incet.

Cosmopolitan Cocktail

Cosmopolitan a castigat o popularitate imensa datorita serialului TV Sex and the City , ale carui personaje principale nu si-ar putea imagina o seara fara Cosmo. este o bautura pe baza de vodca, suc de afine, triple sec curacao si suc de lime. Bautura a fost probabil adusa la San Francisco in 1987 de John Caine dintr-o calatorie indepartata in Orientul Mijlociu.

Cosmopolitan Cocktail

Reteta pentru Cosmopolitan cocktail include:

  • 60 ml de vodka
  • 15 ml triple sec
  • 15 ml suc de lamaie
  • 10 ml sirop de afine

Pentru a prepara un Cosmopolitan cocktail se ia un shaker si se adauga vodka, triple sec, suc de lamaie si sirop de afine. Se adauga apoi cateva cuburi de gheata si se shake-uie bine timp de cateva secunde. Se toarna apoi amestecul prin strainer in pahar. Se poate decora cu o felie de lamaie sau o ciresa maraschino.

Cuba Libre

Cuba Libre este o bautura pe baza de cola si rom, cu adaos de lime. Bautura a fost creata in timpul razboiului hispano-american din Cuba. Au fost combinate ingrediente simbolice pentru fiecare parte – coca-cola pentru America si rom pentru Cuba, si asa a fost creata o bautura in onoarea tarii care lupta pentru independenta. Cuba Libre inseamna Cuba Libera.

Cuba Libre

Cum se prepara cocktailul Cuba Libre:

  • 60 ml de rom alb
  • suc de la 1/2 lime
  • 120 – 150 ml cola
  • gheata

Pentru a prepara un Cuba Libre cocktail, se ia un pahar lung si se umple cu gheata. Se adauga apoi romul, suc de lime si se amesteca bine. Se completeaza cu cola si se amesteca incet. Se poate decora cu o felie de lime.

Aperol Spritz

Aperol Spritz a devenit unul dintre cele mai populare cocktail-uri din lume, iar pozitia sa in topul celor mai bine vandute bauturi din lume este o dovada clara in acest sens. Istoria sa dateaza din 1919, cand fratii italieni Barbieri au lansat un aperitiv pe baza de gentiana, portocala amara, rubarba si extract de plante. Deja in anii 1950, bautura era o alternativa servita de bunavoie la amestecul venetian de vin si apa spumante. Apogeul faimei lui Aperol Spritz se datoreaza achizitionarii marcii de catre Campari, care a depus toate eforturile pentru a face publicitate cocktail-ului in spatiul public, inclusiv lansarea unei bauturi gata de servit la sticla in 2011.

Aperol Spritz

Reteta pentru un Aperol Spritz include:

  • 90 ml de Aperol
  • 60 ml de Prosecco
  • 30 ml de apa carbogazoasa
  • felie de portocala sau lamaie pentru decor

Pentru a prepara un Aperol Spritz, se ia un pahar mare sau un pahar cu picior si se adauga Aperol, Prosecco si apa carbogazoasa. Se amesteca usor si se decoreaza cu o felie de portocala sau lamaie.

Bloody Mary

Este una dintre cele mai populare si faimoase bauturi din lume. In 1920, la Harry’s New York Bar din Paris, barmanul american Fernand Petiot a amestecat sucul de rosii cu vodca pentru a crea celebra bautura. Unii sustin ca numele „Bloody Mary” provine de la regina Angliei, Mary Tudor, cunoscuta pentru persecutia ei impotriva protestantilor englezi in secolul al XVI-lea, care era renumita pentru nemilosirea si executiile ei sangeroase.

Bloody Mary cocktail

Reteta standard pentru un Bloody Mary include:

  • 60 ml de vodka
  • 4 oz de suc de rosii
  • 15 ml suc de lamaie
  • sare si piper, dupa gust
  • condimente, cum ar fi tabasco sau Worcestershire, dupa gust
  • gheata

Pentru a prepara un Bloody Mary, se ia un pahar lung sau un pahar de cocktail si se umple cu gheata. Se adauga apoi vodka, suc de rosii, suc de lamaie, sare, piper si condimente dupa gust. Se amesteca bine si se poate decora cu o felie de ardei, o felie de lamaie sau o frunza de busuioc.

Old Fashioned Cocktail

Aceasta bautura a fost servita la inceputul secolului al XIX-lea, a fost populara in America in anii prohibitiei, iar astazi este considerat unul dintre cele mai clasice cocktail-uri… si cel mai bine vandut cocktail din 2018. Old Fashioned este un cocktail clasic american care se prepara din whiskey, sirop de zahar, sirop de Angostura si cateva picaturi de apa. Se serveste intr-un pahar de tip Old Fashioned si se decora cu o felie de lamaie sau o cireasa maraschino. Modul de preparare este prin amestecarea ingredientelor in pahar, apoi se adauga gheata si se amesteca bine inainte de a fi servit. Este un cocktail popular si elegant, perfect pentru o seara relaxanta.

Old Fashioned Cocktail

Reteta pentru Old Fashioned cocktail include:

  • 60 ml de whiskey (de obicei Rye sau Bourbon)
  • 1 lingura de zahar sau mai mult dupa gust
  • 2-3 picaturi de bitter (de ex. Angostura)
  • o felie de lamaie sau maraschino cherry pentru decor
  • cuburi de gheata

Pentru a prepara un Old Fashioned cocktail, se ia un pahar Old Fashioned sau un pahar de whiskey cu gheata, se adauga zahar, bitter si se amesteca bine pana cand zaharul se dizolva. Se adauga whiskey, se amesteca putin si se completeaza cu gheata. Se poate decora cu o felie de lamaie sau o ciresa maraschino.

Sex On The Beach Cocktail

Sex on the Beach este un cocktail popular care se prepara din vodka, lichior de piersici, suc de portocale si suc de ananas. Se serveste intr-un pahar mare de tip Collins sau Highball si se poate decora cu felii de fructe sau o frunza de menta.

Sex On The Beach Cocktail

Reteta standard pentru un Sex on the Beach cocktail include:

  • 60 ml de vodka
  • 22 ml suc de portocale
  • 22 ml suc de piersica
  • 10 ml grenadine
  • gheata

Pentru a prepara un Sex on the Beach cocktail, se ia un shaker si se adauga vodka, suc de portocale, suc de piersica si grenadine. Se adauga apoi cateva cuburi de gheata si se shake-uie bine timp de cateva secunde. Se toarna apoi amestecul prin strainer intr-un pahar mare sau un pahar cu picior.

Hugo Cocktail

Hugo Cocktail este un cocktail italian foarte popular, originar din regiunea Trentino-Alto Adige. Este un amestec racoritor si aromat, care contine prosecco, sirop de zmeura, frunze de menta proaspete si suc de lamaie.

Hugo Cocktail

Reteta standard pentru un Hugo Cocktail include:

  • 40-50 ml de Prosecco
  • 20 ml de sirop de zahar
  • 10 ml suc de lime
  • frunze proaspete de menta
  • gheata

Pentru a prepara un Hugo Cocktail, se toarna prosecco intr-un pahar de Martini sau intr-un pahar cu picior. Se adauga apoi cateva lingurite de sirop de zmeura, care adauga dulceata si culoare cocktail-ului. Se adauga apoi suc de lamaie, care aduce un contrast acru si proaspat. Frunzele de menta proaspete sunt adaugate pentru a aduce un miros si un gust proaspat si racoritor. Dupa ce au fost adaugate toate ingredientele, se amesteca bine cocktail-ul. Se poate decora cu o frunza de menta proaspata sau cu o felie de lamaie.

Pina Colada

Vine din Caraibe. Probabil ca a fost preparat pentru prima data in Puerto Rico de Ramon Marrero in anii 1950 si este inca recunoscuta oficial ca bautura nationala pana in prezent. Se face cu rom alb, crema de cocos si suc de ananas. Bautura este servita in mod traditional cu gheata si o felie de lamaie si ananas. In versiunile mai scumpe, se serveste intr-un ananas scobit.

Pina Colada

Reteta pentru Pina Colada:

  • 60 ml de rom alb
  • 120 ml suc de ananas
  • 60 ml sirop de cocos
  • gheata

Pentru a prepara o Pina Colada, se ia un blender si se adauga romul, sucul de ananas, siropul de cocos si gheata. Se blenduie bine timp de cateva secunde, pana cand se obtine o consistenta fina si cremoasa. Se toarna apoi amestecul intr-un pahar mare sau un pahar cu picior. Se poate decora cu o felie de ananas sau o frunza de nuca de cocos.

Margarita

Este un cocktail alcoolic mexican pe baza de tequila, lichior triple sec si suc de lamaie sau lime. Margarita este cunoscuta nu numai pentru gustul sau extraordinar, ci si pentru felul in care este bauta. Pe marginea paharului ar trebui sa fie crusta (pronuntat krasta), adica sare lipita de sucul de lamaie. Exista multe povesti despre crearea acestei bauturi iconice. Cel mai popular sustine ca a fost inventat de un barman din Matamoros in onoarea lui Marguerite Hemery, o prietena a proprietarului barului.

Margarita cocktail

Reteta pentru Margarita:

  • 60 ml de tequila
  • 20 ml suc de lime
  • 15 ml sirop de agave
  • sare pentru ornat

Pentru a prepara o Margarita, se ia un pahar Margarita sau un pahar cu picior si se orneaza cu sare in jurul bordurii. Se ia un shaker si se adauga tequila, suc de lime si sirop de agave. Se adauga apoi cateva cuburi de gheata si se shake-uie bine timp de cateva secunde. Se toarna apoi amestecul prin strainer in pahar. Se poate decora cu o felie de lime.

Dry Martini Cocktail

Dry Martini este un cocktail clasic, cunoscut pentru alcoolul sau puternic si pentru aroma sa de vermut. Este un amestec de gin sau vodka si vermut sec, amestecat cu gheata si servit intr-un pahar Martini.

Dry Martini Cocktail

Reteta pentru un Dry Martini cocktail include:

  • 60 ml de gin sau vodka
  • 15 ml vermut sec
  • o felie de mar sau un olive pentru decor

Pentru a prepara un Dry Martini, se ia un pahar Martini si se raceste cu gheata. Se toarna apoi gin sau vodka si vermut sec in proportii de 6:1 sau 7:1, in functie de preferintele personale. Se amesteca bine cu o lingura sau un amestecator, apoi se scutura sau se amesteca inainte de a fi turnat in pahar. Pentru a decora, se poate adauga o felie de lamaie sau o capsuna in pahar. Un „Dry Martini” este considerat un cocktail puternic si sofisticat, potrivit pentru ocazii speciale sau pentru a fi savurat dupa o zi lunga de munca.

Negroni Cocktail

Creatorul acestui cocktail este considerat a fi contele Camillo Negroni. Ii placea foarte mult o bautura de vermut, Campari si sifon de club. Cu toate acestea, contele nu a vrut ca cocktailul sa fie prea bland, asa ca a cerut sa se adauge gin in loc de sifon. Asa a fost creat renumitul cocktail Negroni.

Negroni Cocktail

Reteta pentru Negroni cocktail include:

  • 30 ml gin
  • 30 ml Campari
  • 30 ml vermut sec
  • o felie de lamaie sau portocala pentru decor
  • cuburi de gheata

Pentru a prepara un Negroni cocktail, se ia un pahar Old Fashioned sau un pahar de cocktail si se adauga cuburi de gheata. Se adauga apoi gin, Campari si vermut sec si se amesteca bine. Se poate decora cu o felie de lamaie sau portocala.

Daiquiri Cocktail

Daiquiri cocktail este un cocktail clasic cubanez, cunoscut pentru gustul sau dulce-acru si aroma sa de rom. Este un amestec de rom, suc de lime si sirop de zahar, amestecat cu gheata si servit intr-un pahar de cocktail sau un pahar cu picior.

Daiquiri Cocktail

Reteta pentru un Daiquiri cocktail include:

  • 60 ml de rom alb
  • 22 ml suc de lime
  • 15 ml sirop de zahar sau dupa gust
  • gheata

Pentru a prepara un Daiquiri cocktail, se ia un shaker si se adauga rom, suc de lime, sirop de zahar si cateva cuburi de gheata. Se shake-uie bine timp de cateva secunde. Se toarna apoi amestecul prin strainer intr-un pahar de cocktail sau un pahar cu picior.

Blue Lagoon Cocktail

Blue Lagoon este una dintre cele mai recunoscute bauturi cu curacao albastru din lume. O cantitate mare de gheata, suc de lamaie si limonada il fac propunerea perfecta de vara. Datorita culorii albastre a Lagunei Albastre, ne transporta pe plajele tropicale nisipoase. Combinatia simpla si in acelasi timp foarte gustoasa a ingredientelor te va face sa vrei sa revii la aceasta reteta de mai multe ori.

Blue Lagoon Cocktail

Reteta standard pentru un Blue Lagoon cocktail include:

  • 15 ml de vodka
  • 22 ml suc de lamaie
  • 15 ml sirop de zahar sau dupa gust
  • curaco albastru
  • cuburi de gheata

Pentru a prepara un Blue Lagoon cocktail, se ia un shaker si se adauga vodka, suc de lamaie, sirop de zahar si colorantul albastru (daca este folosit) si cateva cuburi de gheata. Se shake-uie bine timp de cateva secunde. Se toarna apoi amestecul prin strainer intr-un pahar mare sau un pahar cu picior.

Bellini Cocktail

Bautura alcoolica a lui Bellini a fost inventata la Venetia (prima jumatate a secolului XX). Bellini este un amestec de Prosecco clasic spumant din struguri Glera si piure de piersici. Cocktailul era adesea servit la sarbatori. Bautura populara este cautata in toate regiunile Italiei.

Bellini Cocktail

Reteta standard pentru un Bellini Cocktail include:

  • 40-50 ml de Prosecco
  • 20 ml de piure de piersici sau suc de piersici

Pentru a prepara un Bellini Cocktail, se ia un pahar cu picior sau un pahar mare si se adauga piure de piersici sau suc de piersici. Se completeaza apoi cu Prosecco si se amesteca usor. Se poate decora cu o felie de piersica sau o frunza de busuioc.

Long Island Iced Tea Cocktail

Acest cocktail de renume mondial este una dintre cele mai tari bauturi existente si combina 5 bauturi spirtoase diferite . Pentru cei care nu au avut inca placerea de a incerca Long Island Iced Tea, din cauza procentului mare de alcool, trebuie sa fie consumat cu prudenta. Este un amestec de gin, rom, tequila, vodka si triple sec, amestecat cu suc de lamaie si sirop de zahar, servit intr-un pahar lung sau un pahar de cocktail. Originea cocktailului Long Island nu este pe deplin cunoscuta. Singura informatie sigura despre aceasta bautura cu dovezi ridicate este ca a fost inventata de un barman pe insula Long Island din Statele Unite in jurul anilor 1970.

Long Island Iced Tea Cocktail

Reteta pentru prepararea Long Island Iced Tea Cocktail include:

  • 50 ml gin
  • 50 ml rom
  • 50 ml tequila
  • 50 ml vodca
  • 50 ml triplu sec
  • 50-100 ml suc de lamaie
  • sirop de zahar sau dupa gust
  • gheata
  • 500 ml Cola (optional)

Pentru a prepara un Long Island Iced Tea Cocktail, se ia un shaker si se adauga gin, rom, tequila, vodka, triple sec, suc de lamaie si sirop de zahar, cateva cuburi de gheata si cola (optional). Se shake-uie bine timp de cateva secunde. Se toarna apoi amestecul prin strainer intr-un pahar lung sau un pahar de cocktail.

Green Apple Cocktail (Appletini)

Martini cu mere, cunoscut si sub numele de appletini, este un cocktail dulce si delicios cu o baza de vodca. Exista multe variante ale martini cu mere. Indiferent daca esti in cautarea unui cocktail verde electric dulce-acrisor sau a unuia cu o adevarata aroma de mere, exista o reteta care se potriveste gustului tau. Acest cocktail este unul dintre cele mai populare si are un gust dulce si racoros de mere si este perfect pentru ocazii speciale.

Appletini

Reteta pentru Appletini cocktail:

  • 60 ml vodka
  • 30 ml lichior de mere
  • 15 ml sirop de zahar
  • suc proaspat de lamaie sau lime

Pune gheata in shaker. Adauga vodka, lichiorul de mere, siropul de zahar si suc de lamaie sau lime. Agita bine pana cand se raceste. Pune un pic de suc de mere sau sirop de mere pe marginea paharului. Toarna amestecul din shaker in pahar. Decoreaza cu o felie de mar sau ciresa maraschino.

Cocktail fara alcool – Amaretto sour

Amaretto Sour este un cocktail clasic care se bazeaza pe bautura italiana Amaretto, un lichior de migdale. Este un cocktail racoritor si dulce-acrisor, cu un gust de migdale si lamaie. Se prepara din Amaretto, suc de lamaie si sirop de zahar si poate fi servit cu sau fara gheata. Este decorat cu o felie de lamaie sau o cireasa maraschino. Exista si versiuni de cocktail non alcoolic, care se prepara prin inlocuirea alcoolului cu sirop de amaretto si suc de lamaie, sirop de zahar, si se poate servi rece. Este un cocktail popular care poate fi savurat in orice moment al zilei.

Amaretto sour cocktail fara alcool
  • 60 ml sirop de Amaretto
  • 30 ml suc de lamaie
  • 15 ml sirop de zahar
  • ½ albus de ou
  • gheata
  • o felie de lamaie sau ciresa maraschino pentru decor

Pune sucul de Amaretto, sucul de lamaie, albusul de ou, siropul de zahar si extractul de migdale intr-un blender. Mixeaza amestecul de cateva ori la viteza mare, pana cand amestecul incepe sa creasca in volum. Daca blenderul este potrivit pentru utilizare cu gheata, adauga cativa pumni si mai agita de doua ori pentru a raci amestecul. Alternativ, amesteca gheata pana cand exteriorul vasului se simte rece. Se toarna in pahare si se orneaza cu cirese pentru a servi.

Acestea sunt cele mai populare cocktail-uri din lume. Dupa cum poti vedea, aceste retete de cocktail populare sunt usoare si deloc complicate. Chiar si acasa, fac o impresie placuta din punct de vedere al gustului si al prezentarii fantastice.

- Advertisement -

RECENTE

top agentii turism romania

Top 10 agentii de turism din Romania

Industria turismului din Romania a cunoscut o crestere semnificativa in ultimii ani. Revenirea calatoriilor dupa pandemie si noile preferinte ale turistilor au...