Rochii de seara – cum le alegi şi cum le pui în valoare

Rochia de seară este master piece-ul unei garderobe. Este acel articol de îmbrăcăminte care accentuează frumusețea şi feminitatea, care te face să străluceşti să te simți bine. Selectarea modelului perfect poate fi o adevărată provocare, însă şi o sarcină plăcută.

Cum alegi rochii de seara potrivite?

Primul aspect pe care trebuie să îl analizezi este legat de amploarea evenimentului şi de calitatea ta de participant. Dacă vorbim de nunți şi botezuri, cu siguranţă,  trebuie să mizezi pe rochii de seara elegante, rafinate, dar cu design minimalist. La astfel de petreceri te poți baza pe simplitate, întrucât vedete sunt miresele şi masele lor, deci acestea nu trebuie eclipsate. Poți selecta rochii de seara realizate din tul, dantelă sau alte materiale preţioase care pun în valoare formele şi feminitatea. Rochiile lungi, cu decupaje ample şi asimetrii sunt potrivite pentru astfel de evenimente. Selectează rochii cu talia bine evidențiată, dacă îţi doreşti un look feminin de efect şi variantele tip furou dacă vrei să fii expresivă și senzuală. Poţi opta pentru rochii cu decupaje ample pentru a crea ţinute efervescente distinse. 

Dacă vrei să te bucuri de ţinute spectaculoare şi libertate de mișcare poți miza oricând pe rochie de seara midi. Acestea sunt potrivite pentru evenimente importante, conferind o eleganță aparte și contribuind la crearea unui look tineresc. Rochie midi cu asimetrii accentuate şi cele cu talia bine evidențiată disponibile pe JojoFashion sunt soluții perfecte pentru doamnele şi domnişoarele de înălţime medie şi pentru femeile minione, creând senzaţia de înălţime. Soluţiile recomandate pot fi purtate la evenimente ceremoniale importante, la petreceri de nunți, botezuri, banchete dar şi la alte tipuri de evenimente, având versatilitate ridicată.

Rochiile se seara scurte, sunt tinereşti şi foarte îndrăznețe. Sunt acele piese pe care aduc un vibe dinamic, foarte apreciat. Rochiile scurte au o expresivitate aparte pe care o imprimă cu uşurinţă, accentuând senzualitate şi feminitatea. 

Dacă vorbim de materiale, acestea trebuie să fie delicate, prețioase şi să fie plăcute la atingere. Țesăturile potrivite pentru rochiile de seară de evenimente, trebuie să îmbrace trupul şi să te  facă să te simți perfect. Broderi, fundele, strasurile, voalul şi dantela sunt doar câteva dintre numeroasele opțiuni existente.

Cum selectezi culoarea potrivită?

Un alt aspect pe care trebuie să îl analizezi cu maximum de atenţie este legat de culoare. Rochia de seara neagră poate fi considerată iconică, fiind etalon de stil şi bun gust, însă nu este singura opţiune. Persoanele energice, ce doresc să se bucure de outfituri efervescente se pot orienta oricând către variantele în roşu, albastru şi verde. Aceste culori sunt expresive reuşind să creeze ţinute puternice. Nuanţele pastel sunt potrivite pentru femeile ce doresc să se bucure de eleganță, stil şi outfituri delicate. Rochiile de seara roz prăfuit, olive, galben deschis sau bleu accesorizate cu dantele şi broderii inteligent aplicate sunt etaloane de rafinament.

Doamnele cu personalitate puternice, care îşi cunosc atuurile pot miza pe culori metalice. Rochiile de seara aurii, argintii sau cele decorate cu pietre prețioase sunt întotdeauna de efect.

Cum pui în valoare  rochiile de seară?

Pentru a crea ţinute expresive de seară, specialiştii recomandă minimalismul. Ţinutele cu rochii de seara trebuie întotdeauna completate cu pantofi stiletto sau de sandale cu toc înalt. Fie că sunt selectate variante în negru şi nude, ori sandale cu finisaje metalice, astfel de piese accentuează eleganța, creând o postură distinsă. Dacă vorbim de bijuterii, trebuie să te bazezi pe principiul cu puţin faci mult. Nu îţi doreşti ca efectul WOW al rochiei să fie ştirbit de accesorii, aşa că te poţi limita la bijuterii discrete care completează elegant fără a fii ostentative. În funcţie de cromatica dominantă poţi selecta bijuterii cu finisaj aurii ori argintii. 

Rochiile de seara sunt puse în valoare cel mai bine de rafinament, aşa că nici coafura nu trebuie să fie una complexă. Poţi miza pe un machiaj de seara profesional impecabil realizat şi o coafură lejeră care accentuează trăsăturile naturale. 

- Advertisement -

RECENTE