Banana bread – un preparat versatil si delicios care trebuie incercat

Banana bread sau Checul cu banane este deliciul perfect pentru micul dejun de care sa te bucuri dimineata alaturi de ceasca ta cu cafea, lapte sau ceai. Banana bread este una din cele mai simple prajituri si poate fi facuta de orice incepator. Este o prajitura aromata, simpla si foarte versatila.

Exista retete de banana bread de post, banana bread cu ciocolata, vegan banana bread, banana bread cu fulgi de ovaz, banana bread cu afine, gluten free banana bread, banana bread cu faina de cocos, banana bread cu unt de arahide, chocolate chip banana bread, s.a.m.d. In continuare, va prezint cateva retete de banana bred cu care sa va rasfatati gusturile

Banana bread reteta

banana bread reteta

Cea mai simpla reteta de banana bread cu ciocolata, nuci sau fructe uscate.

Ingrediente:

  • 340 g banane bine coapte ( aproximativ 3-4 banane)
  • 260 g faina
  • 100 g unt
  • 100 g ciocolata
  • 100 g zahar
  • 50 g nuci
  • 10 g praf de copt
  • 2 oua
  • 1 lingura esenta de vanilie
  • sare
  • optional: bucati de ciocolata (amaruie sau normala), fructe uscate, etc.

Cum se prepara banana bread:

Avem nevoie, obligatoriu, de banane bine coapte si aromate, de preferat din acelea care au inceput sa faca pete maro.

Untul la temperatura camerei se bate bine cu zaharul.

banana bred

Bananele se piseaza cu o furculita pana obtinem un piure (daca se doreste se pot lasa si bucatele mai mari de banane).

banana bred

Se adauga pe rand ouale, piureul de banane si se amesteca bine.

banana bread
banana bread

Se adauga treptat faina amestecata cu praful de copt, sarea si vanilia si se amesteca. La final se adauga nucile si bucatile de ciocolata sau fructele uscate.

banana bred
banana bred

Compozitia se pune intr-o forma de chec – fie din silicon unsa cu putin ulei pe toate partile interioare, fie intr-o tava normala de chec tapetata cu hartie de copt.

Cum se coace banana bread:

Se coace in cuptorul preincalzit la 160 grade Celsius, caldura sus – jos cu ventilatie pentru aproximativ o ora.

banana bred
banana bred

Se face proba cu scobitoare in partea cea mai inalta. Daca pe scobitoare nu ramane nimic, atunci se scoate pe un gratar la racit. Si ai obtinut cea mai buna banana bread pentru a fi servita alaturi de cana de cafea.

Banana Bread Vegan sau Banana Bread reteta de Post

vegan banana bread

Ingrediente:

  • 3 banane mari foarte bine coapte
  • 75 ml ulei vegetal sau ulei de floarea soarelui, plus extra pentru tava
  • 100 g zahar brun
  • 225 g faina simpla (sau, daca folosesti faina cu agent de crestere, redu praful de copt la 2 lingurite)
  • 3 lingurite de praf de copt
  • 3 lingurite de scortisoara sau amestec de condimente
  • 50 g fructe uscate sau nuci (optional)

Cum se prepara:


PASUL 1
Incinge cuptorul la 200C fara ventilatie sau 180C cu ventilatie. Se zdrobesc 3 banane mari decojite cu o furculita, apoi se amesteca bine cu 75g ulei vegetal sau floarea soarelui si 100g zahar brun.

PASUL 2
Adauga 225 g de faina simpla, 3 lingurite de praf de copt si 3 lingurite de scortisoara sau amestec de condimente si amesteca bine. Adauga 50 g de fructe uscate sau nuci, daca folosesti.

Cum se coace:

Se pune intr-o tava tapetata cu ulei, se introduce in cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 20 de minute. Verifica si acopera cu o hartie de copt daca prajitura se rumeneste prea tare deasupra. Coace inca 20 de minute, sau pana cand e gata, facand proba cu scobitoarea. Daca aceasta iese curata, se scoate la racit pe un gratar. Se lasa sa se raceasca putin inainte de a taia felii. Aceasta banana bread vegana este un preparat delicios proaspat copt, dar dezvolta o calitate lipicioasa minunata a doua zi.

Banana bread fara gluten

vegan banana bread

Ingrediente:

  • 2 cani de faina fara gluten
  • 4-5 banane foarte coapte/ piure (1 1/2 cani)
  • 1/2 cana zahar
  • 1/2 cana unt la temperatura camerei
  • 2 oua
  • 2 linguri lapte
  • 1/2 lingurita vanilie
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 1/4 lingurita sare
  • 1/2-1 cana chipsuri de ciocolata

Cum se prepara:

Preincalzeste cuptorul la 175 de grade C. Unge usor o tava pentru chec si lasa deoparte.

Intr-un castron mare, combina faina, bicarbonatul de sodiu, praful de copt si sarea, lasa deoparte.

Intr-un castron separat se bat untul cu zaharul. Se amesteca ouale, laptele, vanilia si piureul de banane pana se omogenizeaza bine. Incorporeaza piureul de banane si chipsurile de ciocolata in compozitie. Se amesteca doar cat sa se omogenizeze ingredientele. Toarna aluatul in tava pregatita.

Cocere:

Coace in cuptorul preincalzit timp de 50 pana la 55 de minute sau pana cand o scobitoare introdusa in centru iese curata. Lasa ” banana bread gluten-free ” sa se raceasca in tava timp de cel putin 15 minute. Rastoarn-o pe un gratar si lasa la racit inca 30 de minute. Taie si serveste cald! Este totodata o excelenta varianta de „moist banana bread”.

banana bred

Speram ca te-am convins sa incerci acest preparat delicios. Din fericire, pe internet gasim o multitudine de retete de banana bread inclusiv la bucatari consacrati cum este Jamie Oliver (banana bread Jamie Oliver). Asa cum am spus, este un preparat foarte versatil prin urmare, poti sa incerci mai multe variante si combinatii si sa o alegi pe cea care iti place cel mail mult.

- Advertisement -

RECENTE