Achizitionarea unui acvariu poate fi o sarcina descurajanta pentru un incepator. Exista atat de multe optiuni din care puteti alege si atat de multe intrebari care pot aparea. Va prezentam ghid al celor mai bune acvarii de pesti si o serie de raspunsuri la cele mai frecvente intrebari si criteriile pe care trebuie sa le indeplineasca un acvariu.
Cumpararea unui acvariu nu este o sarcina usoara. Trebuie sa ne punem diferite intrebari care vor influenta cel mai important lucru: dimensiunea acvariului.
De asemenea, va trebui sa decidem daca cumparam un acvariu complet cu toate accesoriile sale sau ne lansam in aventura cumpararii independente a tuturor elementelor: acvariu, filtre, incalzitor … Pentru a decide dimensiunea acvariului, vom fi influentati de tipul de pesti si locatie.
Locatia nu este importanta doar pentru a decide tipul de acvariu, ci si designul sau si integrarea acestuia cu decorul casei dvs. Pentru a va ajuta sa selectati si sa nu regretati alegerea dvs., am cautat care sunt acum cele mai bune acvarii pentru cresterea pestilor.
Acvariu de pesti preferat de cumparatorii online
Capacitate: 112 litri. Dimensiuni: 80x35x40cm. Acest acvariu din sticla este o piesa excelenta pentru orice casa. Nu numai ca are un sistem de filtrare ascuns, dar si un sistem de iluminare cu LED-uri care va lumineaza rezervorul si il face sa prinda viata cu lumina naturala si lumina lunii.
Este perfect pentru incepatori. Capacitatea sa de 112 litri il face usor de intretinut. Deschiderea sa in partea de sus face ca hrana pestilor sa fie rapida si usoara.
🛒Acvariu din sticla Diversa 80 Negru 80x35x40cm
Acvariu din sticla
Capacitate: 112 L. Dimensiuni: 80x35x40 cm. Acest acvariu de sticla curbat, proiectat elegant, are un sistem de filtrare si un filtru de pompa reglabil, care va face mult mai usor de intretinut acvariul. De asemenea, este foarte usor de instalat. Include o baza si un capac glisant, ceea ce face ca hranirea pestilor dvs. si curatarea acvariului sa fie mai usoara ca niciodata.
De asemenea, are lumini LED care va vor permite sa economisiti energie: una alba care imita efectul luminii solare care se creeaza sub apa si una albastra care produce un efect relaxant de care va puteti bucura si dvs.
🛒Acvariu din sticla Diversa Curb 80x35x40 cm 112 L/54 L
Mini acvariu cu filtru si lumina LED
Capacitate: 9,9 litri. Dimensiuni: 23,5 x 16 x 26,5cm. Atat forma cat si dimensiunea il fac completarea perfecta pentru biroul, bucataria, dormitorul sau clasa. Designul sau elegant va va oferi o vedere panoramica perfecta asupra propriului habitat acvatic.
De asemenea, are 4 leduri albe + 3 leduri albastre astfel incat sa va puteti hrani cu usurinta pestii, si un intrerupator ON/OFF prezent pe cablul de alimentare.
🛒Mini acvariu 23 cm cu filtru si lumina LED
Cel mai sofisticat acvariu pesti
Capacitate: 350 L. Dimensiuni: 122x87x65cm. Unul dintre putinele acvarii de apa dulce de pe piata care incorporeaza un sistem de filtrare in mai multe etape, functii multiple care faciliteaza ingrijirea pestilor dvs. si un sistem unic de iluminare.
Are o lumina LED care nu numai ca va permite pestilor sa fie bine luminati, ci imbunatateste si cresterea plantelor pe care le includeti in acvariu. Va va permite sa alegeti dintre mai multe combinatii de efecte speciale si culori deschise.
🛒Acvariu de pesti Trigon 350 Maron
Cel mai modern si compact acvariu de peste
Capacitate: 400 l. Dimensiuni: 150x50x62cm. Combinatie excelenta de stil si functionalitate. Acest acvariu de pesti are un sistem puternic de iluminare cu LED pe partea superioara. Designul sau modern si compact il face, de asemenea, perfect pentru spatii mici.
Are o pompa acvariu puternica si un sistem de filtrare in trei etape care mentine apa curata si curata in orice moment (separata pentru o intretinere usoara).
🛒Acvariu pentru pesti Rio 400 maron
Acvariu cu kit Happet, filtru acvariu, incalzitor AquaT, termometru
Kitul pentru acvariu marin este conceput pentru a contine pana la 60L de litri de apa si vine cu propriul filtru acvariu, incalzitor AquaT cu putere de 75 W, termometru cu ventuza si minciog – 13 cm, impreuna cu o lumina LED care poate fi aprinsa si oprita pentru a adauga lumina in timpul zilei.
🛒Acvariu cu kit Happet, 60x30x35cm, 60L
Acvariu pesti elegant si contemporan
Elegant si contemporan, este un acvariu unic de 54 litri in forma dreptunghiulara care transforma acvariile intr-o experienta extraordinara de vizionare.
Designul simplu permite o vizualizare clara, neobstructionata in interiorul acvariului, datorita unui modul de carcasa care ascunde toate echipamentele esentiale. Chiar si cablajul este ascuns inteligent. Perfect pentru case sau birouri, designul sau compact se potriveste perfect in zonele in care spatiul este limitat.
Are un sistem de iluminat LED puternic si eficient, ideal pentru pesti si plante acvatice. Un capac de sticla sigilat permite o viziune aeriana excelenta.
🛒Acvariu pentru Pesti Diversa 60 Curb Fag 54 de Litri
Cum alegi cel mai bun acvariu pentru pesti: criterii de luat in considerare
Cumpararea unui acvariu de pesti pentru casa dvs. poate deveni o adevarata durere de cap. Cu toate acestea, suntem siguri ca, cu informatiile corecte, totul este mai usor.
Exista multe tipuri diferite de acvarii. Acvariu cu apa sarata, acvariu cu apa dulce, un acvariu apa calda si pentru apa rece, pentru apa sarata sau dulce. Expertii recomanda sa incepeti cu pesti de apa rece, cum ar fi pestele auriu. Motivul? Pentru ca un acvariu cu apa rece este mai usor de intretinut decat un acvariu tropical cu apa calda. In aceasta sectiune vom continua sa explicam punct cu punct de ce trebuie sa tineti cont pentru a achizitiona acvariul de care aveti nevoie pentru pestii dvs.
1. Capacitate si forma
In functie de tipul de peste pe care il aveti, va trebui sa alegeti dimensiunile adecvate pentru acvariul dvs. de peste, deoarece exista acvarii cu un volum de pana la 1.500 de litri. Dar oxigenarea este chiar mai importanta decat dimensiunea, fara a uita forma: acvariul de peste dreptunghiular este cel mai potrivit, deoarece are forma optima pentru a-l localiza mai bine in casa dvs.
De asemenea, un alt motiv pentru care ar trebui sa alegeti un acvariu dreptunghiular se afla intr-o suprafata de contact mai mare cu aerul. Acest lucru faciliteaza schimbul de gaze (expulzarea dioxidului de carbon si absorbtia oxigenului). Structura acvariului influenteaza, de asemenea, cantitatea de lumina care intra, deoarece acest lucru este esential pentru plantele pe care le puteti include.
2. Lumini integrate
Multe acvarii vin cu lumini incorporate, adesea atasate la capac. Acestea pot fi bune pentru utilizare regulata, dar veti avea nevoie de lumini speciale cu spectrul UV corect daca doriti sa intretineti un acvariu cu plante vii.
3. Sistem de filtrare
Acvariul dvs. poate avea un filtru inclus. Exista mai multe tipuri de filtre disponibile pentru purificarea apei din acvariu: filtru extern sau intern. Cu toate acestea, este bine de stiut ca filtrele ofera un spatiu pentru cresterea bacteriilor bune care ajuta la reducerea amoniacului si creeaza un mediu optim pentru pestii dvs. Practic, exista trei procese de filtrare a apei din acvariu:
Mecanic – apa trece printr-o bariera fizica pentru a elimina deseurile solide.
Biologic – adaposteste bacterii nitrificante care sunt responsabile pentru procesarea deseurilor toxice si transformarea lor in compusi mai benefici.
Chimic – elimina deseurile din acvariu prin materiale chimice precum carbune activ sau rasini care vor garanta purificarea apei.
4. Usor de curatat
Un alt criteriu de luat in calcul atunci cand urmeaza sa cumparati un acvariu de peste. Gratia detinerii unui animal de companie este ca va puteti bucura de compania lui, pe langa faptul ca ii oferiti o viata buna.
Desigur, curatarea acvariului de peste este o sarcina care implica o cheltuiala de resurse, in plus fata de energie. Cu toate acestea, o optiune buna este sa investiti intr-un acvariu usor de curatat. Puteti alege si unul mare, care va permite sa amplasati cel mai potrivit filtru, pentru a nu fi nevoit sa efectuati atat de des lucrarile de igienizare.
5. Tipul de pesti acvariu
Este cea mai importanta decizie pe care trebuie sa o luati, deoarece depinde de tipul de acvariu pe care il alegeti, de accesorii si alte lucruri legate de acvariu. In caz ca nu stiati, pestii de apa rece sunt mai mari in comparatie cu cei tropicali. In plus, acvariul nu este potrivit doar pentru un exemplar.
Puteti alege sa intretineti un acvariu comunitar. In mod logic, in ciuda faptului ca trebuie sa acopere mai multe cheltuieli, este si mai atractiv, mai ales daca alegeti sa cumparati un acvariu de pesti tropical sau olandez. Va recomandam sa va prezentati putin cate putin in acest domeniu, daca sunteti incepator. Pentru aceasta, puteti incepe cu un acvariu cu apa rece si unul sau doi pesti.
6. Accesorii
Exista acvarii de pesti pe care le puteti cumpara sub forma de pachet sau set (inclusiv filtre, incalzitoare si alte accesorii) si altele care contin doar acvariul. De exemplu, pentru incepatori, este intotdeauna mai bine sa aveti un produs complet, cum ar fi un kit cu tot ce aveti nevoie, o lampa led acvariu, incalzitor, termometru, filtru extern acvariu, lampa UV si altele.
Pe de alta parte, daca aveti mai multa experienta, nu veti avea nicio problema in alegerea unui acvariu fara accesorii, deoarece veti avea deja cunostintele necesare pentru a functiona fara nicio problema.
7. Opiniile cumparatorilor
Cel mai convenabil lucru este sa evitati sa cumparati orbeste, adica sa va lasati purtati de preturi si imagini. Trebuie sa cunoasteti opiniile altor utilizatori si chiar ale profesionistilor. Pe scurt: cine va sti mai bine despre un produs decat cineva care l-a incercat deja anterior? Desi pare evident intr-o oarecare masura, nu multi oameni o fac.
Un punct pozitiv al internetului este tocmai faptul ca puteti cerceta, solicita si oferi opinii. Democratizarea informatiilor o puteti folosi in avantajul dvs. De aceea, la cumpararea unui acvariu nou, mai ales online, exista optiunea de a citi criteriile persoanelor care au trecut prin aceeasi situatie.
Acvarii pentru incepatori: ce ar trebui sa stiti inainte de a cumpara un acvariu?
Un acvariu este un spatiu care aduce confort, sanatate si siguranta unui nou habitat. Pestii, algele, nevertebratele si organismele microscopice necesita o rutina stricta de ingrijire pentru a nu genera schimbari bruste in mediul lor.
Din acest motiv, acvariile vor fi cel mai bun aliat al dvs. pentru a mentine echilibrul habitatului pe care il creati. Filtrele sale integrate faciliteaza oxigenarea si curatarea apei, lumina artificiala contribuie la cresterea plantelor si controleaza proliferarea bacteriilor nedorite. In plus, rezistenta sticlei si calitatea husei va vor oferi linistea de a sti ca pestii dvs. sunt protejati de orice eveniment neprevazut.
Cati pesti pot avea in acvariu?
Acest lucru depinde de marimea acvariului si a pestilor pe care vrem sa-i avem. Este important sa se tina seama de dimensiunea pe care o vor avea pestii cand sunt adulti, deoarece nu toti cresc la fel si in timp, vor ocupa mai mult spatiu si vor genera mai multe deseuri. Pastrarea prea multor pesti intr-un spatiu mic poate provoca probleme de sanatate.
Ca regula de baza, se spune ca este necesar cel putin un litru de apa pentru fiecare cm de peste adult , dar aceasta regula este foarte generala si ar trebui luati in considerare multi alti factori, cum ar fi: deseurile generate de fiecare specie, agresivitate, teritorialitate …
Cu toate acestea, nu doar numarul de pesti afecteaza numarul pe care il puteti pastra in siguranta in acvariu, cel mai important factor in sanatatea pestilor este nivelul bun de oxigen. Acvariile cu o suprafata mai mare au niveluri mai bune de oxigen datorita schimbului mai usor de gaze.
Cum pot introduce pestii in acvariul meu?
In primul rand, va recomandam sa apucati cu atentie punga in care a fost livrat pestele de la magazin. Apoi glisati incet apa continuta in punga, impreuna cu pestii, in acvariu. Lasati apa sa se aseze, apoi adaugati aproximativ o ceasca de apa si apoi asteptati inca zece minute. Repetati operatia pana cand acvariul este complet plin.
Am nevoie de un incalzitor acvariu?
Acest lucru depinde de tipul de peste pe care il alegeti. Pestii considerati de apa rece nu au nevoie de el. Cu toate acestea, daca optati pentru un peste tropical, este recomandabil sa cumparati un incalzitor sau, in caz contrar, sa cautati un acvariu care sa includa unul. Incalzitoarele sunt construite cu puteri diferite, deci este necesar sa-l alegeti pe cel care se potriveste cel mai bine dimensiunii acvariului. De asemenea, va sugeram sa cercetati tipul de peste pe care il aveti sau pe care il doriti, astfel incat sa stiti temperatura la care ar trebui sa fie apa.
Ce include un set complet de acvariu?
In general, acvariile complete includ de obicei un acvariu din sticla, un rucsac sau un filtru submersibil pentru curatarea rezervorului (cu prima incarcare de material filtrant: bureti, carbune activ sau canule), capac de siguranta, ecran LED cu lumina integrata, incalzitor de apa si un termometru. Uneori puteti constata ca producatorul trimite si produse legate de optimizarea apei, ingrijirea si hranirea pestilor.
Cat timp ar trebui sa ramana aprinsa lumina din acvariul de peste?
Lumina din interiorul acvariului care este capabila sa lumineze bine acvariul nu trebuie mentinuta aprinsa mai mult de 8 sau 12 ore la un moment dat. Se recomanda sa opriti lumina la un moment dat pentru a asigura ciclul natural de zi si de noapte pentru pesti. Daca observati ca pestii sunt inca nelinistiti, chiar daca ati stins luminile acvariului, incercati sa faceti camera complet intunecata stingand toate luminile.
Sunt cu adevarat necesare pompele de aer pentru acvariu?
O pompa de aer este capabila sa faca bule de aer in acvariul dvs.. Cu toate acestea, pompa de aer are doua scopuri principale. Primul este sa se asigure ca acvariul poate mentine o concentratie adecvata de oxigen, iar al doilea este pur in scop decorativ. O pompa de aer nu serveste neaparat pentru a mentine concentratia adecvata de oxigen, in cazul in care acvariul este capabil sa garanteze o miscare constanta a apei datorita agitarii suprafetei.
Acvariul poate fi in contact direct cu lumina soarelui?
Acvariul trebuie sa se bucure de temperatura camerei si nu trebuie niciodata expus la lumina directa a soarelui. Deoarece lumina soarelui ar putea supraincalzi apa din acvariu si ar putea determina cresterea rapida a unor tipuri de alge, ar fi cu adevarat cel mai bine sa se evite aceasta practica potential daunatoare. Amintiti-va intotdeauna ca acvariul trebuie sa includa plante si alte nevertebrate si ca trebuie sa dureze cel putin doua saptamani inainte de a adauga peste in el.
Unde nu trebuie asezat niciodata un acvariu de peste?
Un loc in care nu ar trebui sa amplasati niciodata acvariul de peste este in centrul unei camere mari. Cel mai bun loc pentru a amplasa un acvariu este cu siguranta langa perete sau intr-un colt, unde podeaua este cel mai bine sprijinita. Cu exceptia cazului in care sunteti sigur ca podeaua este suficient de puternica si / sau acvariul nu este deosebit de mare. Cu toate acestea, evitati plasarea acestuia departe de perete. Daca este necesar, asigurati-va ca exista cel putin 5 cm spatiu intre acvariu si perete.
Cum se curata un acvariu de peste?
Oricat ari incerca uneori sa intarziati momentul, ar trebui intotdeauna sa pastrati acvariul curat. Este un proces pe care trebuie sa-l faceti bine, deoarece daca faceti o greseala, pot aparea probleme.
O data pe saptamana trebuie sa indepartati excesul de murdarie din acvariu. Pentru asta trebuie sa schimbati 25% din apa si sa folositi un sifon. In acest fel aspirati resturile din pietris si nu permiteti infundarea filtrului. Desigur, folositi intotdeauna apa care nu are detergenti sau alte tipuri de produse toxice pentru pestii dvs.
Datorita combinatiei de lumina puternica si calitate slaba a apei, algele (acel material vascos verde care se depune pe sticla, ornamente si pe fundul acvariului) tind sa prolifereze. Cel mai bun mod de a indeparta aceasta murdarie este cu un razuitor pe geamuri.
In ceea ce priveste ornamentele, le puteti pune in apa cu inalbitor (nu folositi sapun sau detergenti). Inainte de a le pune inapoi in acvariu trebuie sa le clatiti foarte bine.
Exista un acvariu de pesti care se curata singur?
Este visul unui numar mare de proprietari de pesti. Stim ca intretinerea constanta a unui acvariu poate fi oarecum obositoare, asa ca au existat oameni care si-au folosit ingeniozitatea pentru a proiecta si a crea acvarii de pesti care se autocurata. O solutie buna este sa cumparati un acvariu de pesti cu o mica gradina deasupra.
Operatiunea este foarte simpla: sistemul este construit in asa fel incat excrementele de peste sa poata fi folosite ca ingrasamant pentru plante, in acelasi timp in care acestea sunt responsabile de filtrarea impuritatilor din apa. Ar fi o solutie foarte buna, dar aceste produse au de obicei un pret foarte mare.
Cum se elimina varul dintr-un acvariu cu pesti?
Uneori, pe langa murdarie, cum ar fi algele sau excrementele, acvariul poate acumula si un strat subtire alb de var. Chiar daca este o problema estetica, nu este toxic pentru animalele de companie.
Originea acestui element este o consecinta a reziduurilor minerale si a substantelor alcaline din apa. Pentru a rezolva aceasta problema, va recomandam sa scoateti pestele si sa-l asezati intr-un alt spatiu. Odata ce acest pas este facut, puteti freca acvariul cu un burete cu doua fete (cum ar fi cele de bucatarie) cu acid clorhidric sau otet. Odata folosit, aruncati-l.
Cum sa decorez un acvariu de pesti?
Este o intrebare pe care multi o pun adesea, deoarece un acvariu cu un singur peste poate fi trist. Pentru a evita aceasta situatie, exista optiuni decorative pentru toate gusturile: plante (frunze subtiri, mari si intunecate), roci (incercati sa le folositi rotunjite, fara margini ascutite pentru a preveni ranirea pestilor) si nisip colorat.
Care sunt accesoriile de baza de care are nevoie un acvariu?
Atunci cand echipam un acvariu de peste pentru a-l face sa para mai complet si mai frumos, trebuie sa facem o lista cu tot ce este necesar. Daca ati crezut ca doar obiecte decorative sunt suficiente, va inselati foarte tare. Aici va aratam cele patru obiecte pe care ar trebui sa le cumparati pentru acvariu:
Filtru de apa. Dupa cum spune numele sau, este insarcinat cu filtrarea si purificarea apei. Are o alta functie foarte importanta: echilibrarea ecosistemului acvariului, datorita bacteriilor generate de deseurile pe care le acumuleaza filtrul.
Aeratoare. Oxigenarea corecta a unui acvariu este foarte importanta, deoarece permite pestilor sa traiasca pasnic in spatiul lor. Deoarece primul este un sistem de apa inchis, idealul este sa eradicati particulele de oxigen, astfel incat animalele dvs. de companie sa poata respira.
Lumini. Acestea sunt mai importante pentru plantele potentiale pe care le includeti decat pentru pesti. Daca aveti multa lumina, plantele se largesc si daca luminozitatea nu este foarte relevanta, se intind pentru a o gasi. In orice caz, nu este recomandabil sa permiteti lumina directa a soarelui pe acvariu.
Test pentru apa. Este necesar sa testati din cand in cand apa din acvariu pentru a va asigura ca este in stare perfecta. Si, de asemenea, pentru ca pestele dvs. sa poata trai cat mai mult posibil.
Cum sa spal corect filtrul acvariului meu de peste?
Primul lucru pe care trebuie sa-l faceti este sa il deconectati de la curent, pe langa faptul ca il scoateti din apa (in caz ca aveti un filtru intern). Ulterior, eliminati murdaria si impuritatile fara a utiliza sapunuri sau detergenti, deoarece acestea sunt produse toxice pentru pesti. La fel procedati si cu buretele filtrant, clatindu-l cu apa.
In orice caz, daca vedeti ca buretele este foarte folosit, il puteti arunca fara probleme. Amintiti-va ca, daca aparatul dvs. are carbune activ, nu trebuie sa il spalati, ci sa-l schimbati pentru unul nou. La fel, trebuie sa il eliminati si atunci cand puneti medicamente in acvariu pentru animalele de companie, deoarece nu permite remedierea sa ajunga in apa.
De ce mor pestii in acvariu?
Pestii sunt animale foarte sensibile si una dintre cele mai frecvente cauze de deces in acvarii se datoreaza bolilor, produse printre altele, stresul pe care il sufera. Trebuie sa fiti foarte atenti la cele mai frecvente simptome care va avertizeaza ca un peste este stresat sau bolnav.
Caracteristicile vizibile ale bolii de cautat sunt:
- Pete albe pe piele
- Aripioarele tocate
- Acvariu murdar
- Pestii inoata lateral
- Pesti care plutesc cu susul in jos
De ce mor pestii in acvariu?
- Pestii tind sa se loveasca unii pe altii atunci cand sunt scosi in grup, in unele cazuri, cele de mai sus adaugate la stresul situatiei si delicatetea pestilor decorativi, fac din actiunea de transfer mica prima eroare pentru care moare pestele in zilele urmatoare.
- O alta cauza a mortii pestilor in acvariu este direct legata de existenta lor: apa. Tratarea incorecta a apei, atat in ceea ce priveste temperatura, curatarea, cat si adaptarea, poate fi fatala pentru animalele de companie.
- De cele mai multe ori umplem rapid o galeata cu apa, imediat inainte de a scoate pestii pentru a curata acvariul si datorita concentratiei ridicate de clor in purificarea apei din apeductele oraselor, sunt pur si simplu otraviti (chiar daca rezista inca doua-trei zile).
- In procedura anterioara, sunt facute doua greseli foarte frecvente, dintre care una garanteaza moartea ulterioara a pestilor nostri. Transferul pestelui intr-o galeata aparent curata, dar este aproape imposibil ca acesta sa nu aiba reziduuri de sapun, ceea ce provoaca ciuperci in corpul si ochii pestilor cu microinfectii mici care ii ucid foarte repede.
Care este cel mai bun acvariu de pesti?
Lucrurile pe care ar trebui sa le luati in considerare cu siguranta pentru un acvariu bun sunt: daca are sau nu un filtru biologic, daca are iluminare cu LED, daca are sau nu un alimentator automat pentru pesti si daca vine sau nu cu un dulap care-l poate sustine. Apoi veti alege cei mai frumosi pesti de acvariu pe care ii vei gasi in cantitati mari pe piata.
Care sunt cele mai bune plante acvariu?
Plantele vii sunt unul dintre cele mai frumoase lucruri pe care le puteti adauga in acvariu. Vor creste, se vor raspandi si vor oferi adapost pestilor dvs. Ele va vor ajuta chiar sa curatati acvariul consumand nitrati si astfel sa contribuiti pozitiv la ciclul azotului. Dar cu ce plante ar trebui sa incepeti?
- Anubias barteri var. barter – Planta cu frunze robuste si rezistente, ca toate genurile Anubias. Capabil sa se adapteze la numeroase conditii de iluminare, temperatura si parametri ai apei. Nu este esential sa platiti.
- Ceratophyllum demersum – Este una dintre cele mai dure plante de acvariu pentru incepatori. Poate fi folosit ca planta cu tulpina verticala si ancorata pe substrat sau ca planta plutitoare.
- Vesicularia dubyana – Una dintre cele mai usoare plante acvatice de intretinut. Perfect pentru incepatori si folosit de cei mai profesionisti acvascapisti. Nu are radacini, asa ca va trebui sa-l ancorati pe un trunchi, piatra sau element decorativ folosind un sir sau un fir.
- Microsorum pteropus – O planta de acvariu usor de intretinut si foarte versatila din punct de vedere al conditiilor. Radacinile sale sunt pregatite pentru a fi legate de roci si busteni, unde trebuie sa legam planta folosind fir, sir sau ceva similar. Este o planta incredibil de frumoasa si rezistenta.
- Echinodorus parviflorus – Una dintre cele mai comune si populare specii de plante. Este perfect pentru acvariile mici, deoarece atinge doar 25 cm lungime. In plus, este o planta foarte rezistenta si capabila sa se adapteze la o gama larga de conditii (la fel ca toate plantele de acvariu pentru incepatori din acest clasament).
- Egeria densa sau Elodea densa – Foarte adaptabil, usor de intretinut si in crestere rapida. Frunze mici si numeroase, care confera plantei un aspect cu frunze. Poate locui in acvarii cu temperaturi ridicate si luminozitati ridicate.
- Vallisneria spiralis – Una dintre cele mai populare specii din genul Vallisneria, datorita rezistentei sale la o gama larga de conditii si aspectului sau frunzes, care poate crea o perdea de vegetatie in planul posterior al acvariului.a
Acvarii ieftine. Raport calitate-pret
Daca doriti sa cumparati un acvariu ieftin, este dreptul dvs., dar cel mai important lucru despre un acvariu nu este strict pretul sau, cred ca cel mai bun lucru este sa cautati calitate … daca il obtinem si la un pret bun, cu atat mai bine.
Acvariile enumerate in acest articol au cele mai bune preturi de pe piata, datorita faptului ca vanzarea este online.
Vanzarea de acvarii online ne permite sa ajustam mult preturile, deoarece evitam instalarile inutile. In orice caz, analizati, comparati si apoi cumparati cel mai bun acvariu pentru locuinta dvs.