Instaleaza o protectie pentru colturi de mobila si elimina-l pe ”Au!” din vocabularul copilului tau

Loviturile nu sunt doar periculoase, ci aduc odata cu ele si instalarea fricii de durere si starnirea anxietatii la copii. Acest fenomen devine periculos, deoarece poate ajunge sa ii limiteze copilului dorinta de explorare si de cunoastere a lumii si a mediului inconjurator.

Cu toate ca poate ti se pare inutila, o protectie colturi mobila nu este utila doar pentru evitarea accidentelor domestice, ci poate avea o contributie extrem de importanta si asupra dezvoltarii optime din punct de vedere emotional a copilului tau. Un accident ce poate tie iti pare banal il poate afecta extrem de puternic pe copil si ii poate declansa sentimentul de frica, astfel incat sa ajunga sa nu se mai simta in siguranta nici macar in casa.

Instaleaza o protectie pentru colturi de mobila pe fiecare obiect ce poate ajunge sa fie un pericol in calea micutului tau explorator. Fie ca este vorba despre colturile mesei, fie de colturile comodei, fie ale biroului, o astfel de protectie poate asigura un mediu prietenos copilului tau, mai ales in primii ani de viata.

In primul an, atunci cand copilul incepe sa mearga, problemele de echilibru specifice varstei il fac pe acesta sa cada des, fapt ce poate duce la lovituri in zona capului sau a ochilor. Colturile ascutite sunt unul dintre cele mai mari pericole, caci pot produce zgarieturi superficiale, cat si accidentari extrem de periculoase care pot avea consecinte grave asupra sanatatii si dezvoltarii copilului tau.

Indiferent de locul vizat (locuinta, cresa, gradinita, scoala), o protectie pentru colturi de mobila isi va dovedi eficienta si va reduce din impactul si consecintele unei accidentari ce ar putea avea efecte grave pentru copil.

De ce sa montezi un set de protectie pentru colturi de mobila?

Protectiile sunt dense si moi si pot fi montate pe colturile oricarui tip de mobilier. Se lipesc usor, cu banda dublu-adeziva pe colturile meselor, paturilor, dulapurilor, noptierelor, birourilor, colturilor peretilor etc., ceea ce ajuta la prevenirea unor lovituri serioase.

Acest tip de protectii sunt realizate din material flexibil, moale si rezistent, ce are capacitatea de a absorbi socurile.

Un plus al acestor protectii il reprezinta faptul ca dupa depasirea perioadei critice, in care accidentarile sunt la ordinea zilei, pot fi demontate fara sa fie afectat mobilierul pe care au fost ansamblate. Scoaterea lor se face la fel de simplu si rapid. Astfel, pentru demontarea protectiilor trebuie incalzita zona lipita cu ajutorul unui uscator de par pana cand se inmoaie adezivul. Apoi, se curata resturile cu un obiect ascutit. In cazul in care raman urme de lipici dupa demontare, acestea pot fi eliminate astfel:

·pui cateva picaturi de ulei vegetal pe suprafata lipicioasa si freci cu varful degetului pana cand sunt eliminate toate reziduurile;

·poti curata locul cu alcool, insa acesta trebuie utilizat cu atentie pentru a nu strica suprafata. Cel mai bine ar fi sa testezi inainte, intr-un loc mai putin vizibil. Aceasta modalitate de curatare nu este recomandata pentru suprafetele din lemn;

·freaca locul cu o guma de sters.

Tipuri de protectii de colturi:

·benzi si coltare cu profil in forma de U;

·benzi multifunctionale (mai late decat cele normale);

·protectii din silicon transparent;

·protectii in trei laturi.

Nu mai pierde timpul si securizeaza-ti casa pentru micul tau explorator. Ajuta-l sa descopere lumea, fara frica loviturilor si a durerii! Instaleaza o protectie colturi mobila!

- Advertisement -

RECENTE