Mierea de Manuka a devenit foarte populara in ultimii ani datorita beneficiilor sale medicinale si cosmetice. Cu toate acestea, cercetatorii au inceput sa studieze efectele sale terapeutice de mai bine de 25 de ani, acordand o atentie speciala vindecarii si activitatii sale antibacteriene. In acest ghid veti descoperi care este cea mai buna miere de Manuka, ce beneficii are si de unde o puteti cumpara.
Cea mai buna miere de Manuka: recomandarile noastre
Beneficiile mierii Manuka au fost larg mediatizate. Ca urmare, productia acestui tip de miere a crescut foarte mult si, din pacate, au crescut si falsurile. Daca doriti sa cumparati un produs autentic si de calitate excelenta, puteti alege intre cele mai bune tipuri de miere Manuka de pe piata:
Miere de Manuka MGO 100+ (250g) | Manuka Health
Aceasta miere de Manuka provine dintr-o planta originara din Noua Zeelanda, fiind un aliment natural cu enzime naturale care are beneficii pentru organism. Este total versatila, deoarece o puteti folosi in diferite bauturi sau alimente sau o puteti consuma direct.
Miere de Manuka MGO 100+ (500g) | Manuka Health
Aroma acestui aliment are anumite nuante de caramel, cu un usor gust amar, cu o textura moale, placuta si masticabila, de culoare maro inchis. Adaugati aceasta miere la un smoothie ca indulcitor natural si sanatos si veti fi incantati. Daca aveti in continuare indoieli cu privire la care este cea mai buna miere de pe piata, aceasta poate fi o optiune excelenta.
Miere de Manuka MGO 400+ (250g) | Manuka Health
Consumatorii pretind numeroase beneficii ale acestui tip de produs, variind de la vindecarea durerilor de gat si a bolilor digestive, pana la vindecarea infectiilor si a gingivitei. De asemenea, are calitati antibacteriene, antiinflamatorii si antioxidante, fara aditivi sau conservanti, pastrand totul asa cum intentioneaza natura.
Miere de Manuka MGO 550+ (500g) | Manuka Health
Fiecare borcan de miere de Manuka 550 este testat independent pentru autenticitate si verificarea calitatii. Puteti fi sigur ca este un produs 100% natural cu ingrediente de inalta calitate, devenind cea mai buna miere de Manuka privind raportul calitate / pret, fiind unul dintre cele mai preferate de pe piata.
Miere De Manuka KFactor 16 RAW 100% Naturala 250g
Produsul Wedderspoon este miere de Manuka autentica fabricata in Noua Zeelanda si este cruda si nepasteurizata, care isi pastreaza proprietatile antioxidante. Autenticitatea ii confera o aroma pamanteasca, caramelizata, care este delicioasa consumata simpla sau in bautura preferata, facandu-l unul dintre cele mai bune tipuri de miere de Manuka.
Manuka Lab Manuka Honey MGO 525 – 500g
Manuka Lab Manuka Honey este un tip unic si puternic de miere, tot din Noua Zeelanda. Cu un MGO de 525, aceasta miere de Manuka are proprietati antibacteriene. Poate fi folosita ca o miere normala ca indulcitor sanatos pentru alimente si bauturi sau poate fi pur si simplu amestecata cu un pahar de apa calda pentru a ajuta la calmarea durerii in gat.
Miere de Manuka MANUKA LAB, MGO 850+ Noua Zeelanda, 250 g, naturala
Miere de Manuka bio, indicata pentru uz medicinal. Servirea recomandata este de 1 pana la 3 lingurite pe zi. Este ideala pentru tratamentul gastritei cauzate de Helicobacter pylori.
Amelioreaza gingivita si durerile in gat si accelereaza vindecarea ranilor. Contine 800 mg de MGO pe kg de miere si are un grad UMF (Unique Manuka Factor) de peste 20. Este foarte eficienta in doze mici.
Bomboane miere de Manuka MGO 400+ (65g) : lamaie+vitC
Aceste bomboane cu miere de Manuka combina beneficiile mierii de Manuka din Noua Zeelanda de calitate superioara, puterea naturala de protectie a propolisului si un plus suplimentar de vitamina C. Facuta cu miere de Manuka de 400 MGO de inalta calitate, certificata pentru continutul sau de metilglioxal natural (400 mg / kg ).
Bomboane cu miere de Manuka Apiland MGO™ 400+ si propolis
Bomboane miere de Manuka MGO 400+ (65g): propolis+vitC care includ o aroma delicioasa ca rezultat al amestecului de beneficii ale mierii Manuka din Noua Zeelanda cu proprietatile de aparare ale propolisului, si un plus de vitamina C.
Ghid de cumparaturi: Ce ar trebui sa stiti despre mierea de Manuka
In mod traditional, mierea de Manuka a fost folosita de maori ca un remediu natural puternic. Cu toate acestea, proprietatile sale medicinale variaza in functie de concentratia de metilglioxal (MGO) si de factorul unic Manuka (UMF). In aceasta sectiune, vom aprofunda indicatiile, tipurile si utilizarile mierii de Manuka.
Ce este mai exact mierea Manuka?
Mierea de Manuka este o miere florala, produsa de albine din nectarul florilor arbustului Leptospermum scoparium, care creste in Noua Zeelanda si Australia. Are o aroma ciudata, dulce-amaruie, cu note de caramel. Mierea de Manuka difera de alte tipuri de miere prin continutul sau ridicat de metilglioxal (MGO) si flavonoide.
- Mierea de Manuka provine din nectarul florilor plantei Leptospermum scoparium, care creste in Noua Zeelanda si in anumite regiuni din Australia. Acest arbust este, de asemenea, cunoscut sub numele de arbore de ceai.
- Atributele medicinale ale mierii de Manuka se datoreaza prezentei flavonoidelor, a acizilor fenolici si a metilglioxalului (MGO). Acesti compusi sunt responsabili pentru proprietatile antioxidante, antimicrobiene, vindecatoare si antiinflamatoare ale mierii de Manuka.
- Continutul MGO si gradul de factor unic Manuka sunt aspecte care trebuie luate in considerare la cumpararea mierii Manuka. Alte criterii importante de cumparare sunt tara de origine a mierii, autenticitatea, reclamele inselatoare si prezenta alergenilor.
Ce nutrienti ofera mierea de Manuka?
Din punct de vedere nutritional, mierea de Manuka nu difera prea mult de alte tipuri de miere. Este o sursa concentrata de zaharuri simple, in principal fructoza si glucoza, si ofera cantitati moderate de vitamine si minerale.
Metilglioxalul si flavonoidele sunt cei mai importanti compusi din mierea de Manuka, desi nu furnizeaza energie. MGO (Metilglioxal) este principalul compus antibacterian din mierea de Manuka. Substantele fenolice din miere pot actiona ca antioxidanti si pot fi responsabile pentru proprietatile sale antiinflamatoare si vindecatoare.
Miere de Manuka proprietati
Conform multor studii, mierea de manuka are proprietati vindecatoare:
- Anti-bacteriene si hidratante – ajuta la tratarea multor boli, inclusiv Helicobacter Pylori.
- Antiseptice – ajuta la vindecarea ranilor si a arsurilor;
- Probiotice si antiinflamatoare – trateaza afectiunile gastrice;
- Antivirale si antitusive – amelioreaza afectiunile respiratorii si creste imunitatea;
- Antibiotic natural – combate si previne infectiile bacteriene;
Miere de Manuka beneficii
Maori, originari din Noua Zeelanda, au folosit acest aliment dulce ca medicament de sute de ani. Desi mierea de Manuka impartaseste majoritatea proprietatilor sale cu alte tipuri de miere, se remarca prin efectele sale magnifice antibacteriene si vindecatoare. In continuare, vom explica principalele beneficii ale mierii de Manuka pentru sanatate:
- Ofera un puternic efect antimicrobian, in special impotriva diferitelor bacterii, desi inhiba si dezvoltarea virusurilor si ciupercilor. S-a dovedit ca mierea de Manuka este eficienta impotriva bacteriilor foarte rezistente la antibiotice sintetice. Capacitatea sa antimicrobiana se datoreaza peroxidului de hidrogen si metilglioxalului (MGO).
- Este un agent natural de vindecare excelent, chiar si pentru ranile cronice. Mierea de Manuka se aplica local pe ulcerul piciorului diabetic, arsuri minore, rani chirurgicale si ulcere venoase.
- Ajuta la combaterea gingivitei (inflamatiei gingiilor) si a placii bacteriene care cauzeaza cariile dentare.
- Ofera antioxidanti care reduc daunele oxidative legate de boli cardiovasculare, anumite tipuri de cancer si patologii neurodegenerative. Atributele antioxidante ale mierii de Manuka se datoreaza continutului sau ridicat de compusi fenolici.
- Previne anumite tipuri de cancer prin prevenirea proliferarii celulelor canceroase. Exista studii care coreleaza consumul de miere de Manuka cu un efect protector impotriva melanomului, cancer de san si cancer colorectal.
- Colaboreaza in tratamentul gastritei si ulcerelor peptice asociate cu bacteria Helicobacter pylori. De asemenea, ajuta la vindecarea ulcerelor gastrice produse de acidul acetic.
- Reduce inflamatia. Un studiu efectuat la sobolani a demonstrat capacitatea mierii de Manuka de a atenua inflamatia in colon.
- Stimuleaza sistemul imunitar, in special celulele imune asociate cu vindecarea ranilor si repararea tesuturilor.
Actioneaza ca un prebiotic si contribuie la reglarea functiei intestinale, deoarece oligozaharidele sale sunt utilizate ca substrat de flora bacteriana a colonului.
- Tratament pentru acnee si eczeme. Mierea de Manuka va fi aliatul dvs. de frumusete. Datorita efectelor sale antioxidante, antiseptice si antiinflamatorii, acest tip de miere va fi un remediu natural si ideal pentru a pune capat acneei si eczemelor. Daca doriti sa combateti acneea si cicatricile, trebuie sa stiti ca mierea de Manuka face minuni asupra cosurilor si cicatricilor, eliminand bacteriile din jurul foliculilor si porilor care cauzeaza acneea.
Ce tipuri de miere Manuka exista?
Se crede adesea ca mierea este clasificata in functie de continutul sau de UMF (Factor unic de Manuka) sau continutul sau de MGO (metilglioxal). Cu toate acestea, acesti parametri nu definesc tipurile de miere, ci sunt legate de proprietatile lor. Pentru a clasifica mierea de Manuka, indicatorii enumerati mai jos sunt analizati pentru a determina daca mierea este:
Monoflora: este fabricata in principal din nectarul florilor Leptospermum scoparium. Din moment ce albinele zboara, nici o miere nu provine exclusiv din florile Manuka. Dintre cele 5 atribute care sunt analizate, mierea de Manuka monoflorala trebuie sa le indeplineasca pe toate. In caz contrar, este o miere de Manuka multiflorala.
Multiflora: este acel produs din nectarul florilor de diferite soiuri. Albinele folosesc o cantitate semnificativa de nectar din florile de Manuka, dar o buna parte din substrat provine de la alte plante. Mierea de Manuka multiflorala trebuie sa indeplineasca cele 5 criterii analizate. Daca acest lucru nu se intampla, nu este miere de Manuka.
Ce este eticheta MGO ™?
MGO ™ este un ingredient numit metilglioxal. Studiile efectuate la Universitatea din Dresda (Germania) arata ca nivelul metilglioxalului reprezinta un criteriu esential si perfect masurabil, care permite identificarea mierii de Manuka ca antibacteriana.
MGO ™ este o marca inregistrata care a fost creata pentru a garanta consumatorilor o concentratie semnificativa de metilglioxal.
Gama de miere Manuka MGO ™ include:
Manuka Honey MGO ™ 100+ Nivel minim
Acest indice este recomandat pentru bunastarea zilnica, intretinere, hrana, pentru intarirea sistemului imunitar si pentru boli minore.
Manuka Honey MGO ™ 250+ Nivel mediu
Acest indice este recomandat impotriva infectiilor bacteriene si fungice. Doza zilnica recomandata este de: 3-4 lingurite pe zi.
Manuka Honey MGO ™ 400+ Nivel inalt
Acest indice este recomandat impotriva arsurilor, tusei, bronsitei, ulcerului bucal, amigdalitei si, de asemenea, impotriva ranilor.
Manuka Honey MGO ™ 550+ Nivel foarte inalt
Acest indice este recomandat pentru afectiuni grave, cum ar fi ulcere, gastroenterite etc.
De ce este atat de important metilglioxalul (MGO) din mierea de Manuka?
Metilglioxalul (MGO) este ingredientul activ din mierea de Manuka, care este direct legat de proprietatile sale antibacteriene si de vindecare. Continutul de metilglioxal este exprimat in miligrame pe kilogram de miere si poate varia de la 80 mg / kg la 1200 mg / kg. Cu cat este mai mare concentratia de MGO in miere, cu atat sunt mai puternice aceste proprietati.
Desi toate tipurile de miere au activitate antiseptica datorita productiei de peroxid de hidrogen, MGO este capabil sa omoare sau sa inhibe cresterea multor bacterii. Acest puternic efect antibacterian ajuta la prevenirea cariilor dentare, la tratarea infectiei cu Helicobacter pylori a mucoasei gastrice si la combaterea amigdalitei Streptococcus pyogenes.
In ceea ce priveste vindecarea ranilor, MGO din mierea de Manuka previne infectarea leziunilor din cauza diferitelor bacterii. Pastrarea ranii curate si fara infectii este esentiala pentru vindecarea corecta. La efectul antibacterian al MGO se adauga activitatea antiinflamatoare a mierii de Manuka, care reduce timpul de vindecare.
Intrebari frecvente
Inainte de a cumpara miere Manuka Mercadona, trebuie sa clarificati in avans multe intrebari deschise. Comentariile altor cumparatori va vor ajuta, cautati intr-un forum specific pe aceasta tema. Exista alte lucruri de luat in considerare in afara de detaliile produsului enumerate? Iata cateva dintre cele mai frecvente intrebari legate de achizitionarea d emiere de Manuka.
Cum se ia mierea de manuka?
Acesta este unul dintre cele mai versatile alimente, deoarece poate fi utilizat in mai multe moduri, in functie de ceea ce doriti sa tratati. In cazul infectiilor externe sau a ranilor, puteti aplica putin pe zona afectata si bandaja corespunzator. Daca doriti sa ameliorati durerile de stomac, puteti pregati o bautura fierbinte si adaugati cateva lingurite si continuati sa o beti. O singura lingura poate fi consumata si pentru ameliorarea durerilor de gat.
Care este doza recomandata de miere pe zi?
Se recomanda sa se ia zilnic 3 lingurite pentru a putea vedea rezultatele intr-un timp scurt si sa fie eficiente si de lunga durata.
Efecte secundare ale mierii Manuca
Datorita faptului ca este un produs din arbori, nu se cunosc efecte secundare care pot aparea dupa consumul acestuia. Cu toate acestea, daca suferiti de diabet sau sunteti alergic, este recomandabil sa consultati un medic inainte de a incepe orice tip de tratament, motiv pentru care mierea de manuka 400+ este una dintre cele mai recomandate.
Mierea de Manuka este buna pentru copii?
Mierea de Manuka din floarea arborelui de ceai din Noua Zeelanda este utilizata in mod special pentru ulcer, datorita capacitatii sale naturale de a distruge helicobacter pylori, despre care se crede ca este cauza ulcerului de stomac (ulcer peptic). Cu toate acestea, este important ca mierea pasteurizata sa nu fie administrata copiilor cu varsta sub 18 luni.
Mierea ajuta si protejeaza copiii cu varsta de peste doi ani intr-o varietate de moduri, asa ca faceti din aceasta o experienta distractiva pentru ei, experimentand retete. Utilizati-o in bauturi, pe paine prajita sau in briose pentru a crea un mod dulce si satisfacator pentru ca copiii dvs. sa beneficieze de tot ceea ce mierea are de oferit. Asadar, administrati miere de Manuka pentru copii de peste doi ani.
De unde sa cumperi miere de Manuka?
Daca nu stiti de unde sa cumparati miere de Manuka am selectat cateva magazine care va vor permite sa cumparati cea mai buna miere de pe piata si sa faceti propria comparatie.
- ManukaShop – Cunoscut ca locul unde puteti gasi tot felul de produse, toate cu o calitate imbatabila si produse certificate.
- Apiland – Produsele pe care le puteti gasi aici sunt toate de buna calitate, cu calitati care va vor ajuta sa va imbunatatiti sanatatea.
- Vegis – Gasirea produsului de care aveti nevoie va poate ajuta, deoarece varietatea pe care o ofera este foarte larga, oferindu-va posibilitatea de a compara toate produsele, astfel incat sa puteti decide care este cel mai bun.
- ViataVerdeViu – Numarul de produse pe care le puteti gasi in acest magazin bio este impresionant, gasiti toate produsele de care aveti nevoie la cele mai bune preturi.
- RepublicaBio – Aici puteti gasi tot felul de produse care va vor ajuta sa va imbunatatiti sanatatea si sa va mentineti un stil de viata mai bun, veti gasi multa varietate.
Miere de Manuka pret – Care este pretul unui produs bun?
Intotdeauna doriti sa puteti cumpara cel mai bun produs la cel mai bun pret posibil. Desigur, acest lucru se aplica si achizitionarii acestui produs. Totul ar trebui sa aiba intotdeauna un pret scazut si sa nu provoace costuri suplimentare.
Cumpararea unui produs de buna calitate va va multumi mai mult pe termen lung, ceea ce nu este intotdeauna cazul produselor ieftine. Pretul miereii de Manuka variaza de la 200 de lei, si poate ajunge la peste 600, in functie de condentratia de MGO si UFM. Cu cat concentrati acestor compusi este mai mare, cu atat produsul va fi mai scump.
➤15+ Magazine online cu produse bio, naturale si eco
Criterii de achizitie
Dupa cum am mentionat deja la inceputul acestui articol, mierea de Manuka este originara din Noua Zeelanda si Australia. Unii consumatori ar putea crede ca cumpararea mierii produse in aceste tari constituie o garantie a calitatii.
Factor unic Manuka (UMF) si / sau continut de metilglioxal (MGO)
Cu cat UMF este mai mare, cu atat este mai mare concentratia de MGO in mierea de Manuka. Alegerea UMF a acestui tip de miere este foarte importanta deoarece determina intensitatea proprietatilor sale antibacteriene. Prin urmare, daca mierea de Manuka va fi utilizata ca agent de vindecare sau pentru combaterea anumitor bacterii, trebuie ales un produs cu un UMF mai mare de 15.
Pe de alta parte, daca mierea de Manuka este utilizata ca masca faciala impotriva acneei sau este consumata pentru a inmuia gatul sau pentru a imbunatati digestia, este suficient sa alegeti o miere a carei UMF este in jur de 10. Trebuie remarcat faptul ca, ca cu cat continutul UMF si MGO este mai mare, creste si pretul mierii Manuka.
Anunturi inselatoare
La fel ca in cazul tuturor superalimentelor, exista afirmatii false sau lipsa unor dovezi stiintifice cu privire la proprietatile acestui tip de miere. Capsulele sau bomboanele pe baza de miere de Manuka care pretind ca sunt eficiente pentru pierderea in greutate sau pentru imbunatatirea fertilitatii nu ar trebui achizitionate deoarece aceste afirmatii nu sunt sustinute stiintific.
Prezenta alergenilor
Desi mierea de Manuka este un aliment natural fara gluten, persoanele cu boala celiaca ar trebui sa cumpere numai produse care afiseaza sigiliul corespunzator pe eticheta lor. Cei care sunt intoleranti la lactoza sau alergici la soia sau nuci ar trebui sa citeasca lista ingredientelor pentru a se asigura ca acesti alergeni nu sunt prezenti in miere.
Origine
Dupa cum am mentionat deja, principalii producatori de miere de Manuka sunt Noua Zeelanda si Australia. Prin urmare, este important sa alegeti un produs care provine din una dintre aceste doua tari. Noua Zeelanda este cel mai mare producator si exportator si se recomanda sa cumparati miere de Manuka din tara respectiva.
Autenticitate
Cand explicam diferenta dintre mierea de Manuka monoflorala si multiflorala, indicam analizele chimice care sunt efectuate pentru a garanta autenticitatea. Aceste analize trebuie efectuate de un laborator aprobat de MPI (Ministerul Industriilor Primare) din Noua Zeelanda si, in general, companiile includ rezultatele pe ambalajul mierii.
Mierea de Manuka este facuta de albine din nectarul florilor arbustului Leptospermum scoparium. Desi mierea de Manuka este originara din Noua Zeelanda si Australia, proprietatile sale vindecatoare, antiinflamatorii si antibacteriene au starnit interesul oamenilor din intreaga lume.
Aroma mierii Manuka este intensa, deosebita si dulce-amaruie, diferita de alte tipuri de miere florale. Este administrata in cantitati mici pentru a imbunatati digestia, pentru a combate infectiile cauzate de bacteriile Helicobacter pylori din stomac si pentru a preveni cariile dentare. Daca aceasta miere se aplica pe rani si arsuri, actioneaza ca un agent de vindecare.
Mierea de Manuka este recunoscuta pentru proprietatile sale: antibacteriene, antimicrobiene, antivirale, antioxidante, antiseptice, antiinflamatorii si antifungice, proprietati care va intaresc sistemul imunitar si va ajuta cu diverse probleme de sanatate. Dupa numeroase si riguroase studii stiintifice, aceasta miere este recunoscuta ca un miracol al naturii.
Ce contraindicatii si efecte adverse are mierea de Manuka?
Desi mierea de Manuka este sigura pentru persoanele sanatoase, daca este consumata in cantitati mari, poate provoca cresterea in greutate datorita continutului ridicat de zahar. In ceea ce priveste contraindicatiile, mierea de Manuka ar trebui evitata, ca si alte tipuri de miere, in urmatoarele situatii:
- Bebelusii sub 12 luni, din cauza riscului de botulism.
- Persoanele cu diabet zaharat.
- Persoanele alergice la miere, venin de albine sau polen.
- Femeile care trec prin perioada de sarcina sau alaptare ar trebui sa evite consumul de miere de Manuka al carui factor unic Manuka este mai mare de 15 (UMF 15+). In aceaste miera, continutul de metilglioxal (MGO) depaseste 500 miligrame pe kilogram si nu exista studii care sa garanteze ca consumul lor este sigur in etapele biologice mentionate.
Remediile naturale sunt preferate de multi ca antidot pentru diferite afectiuni medicale. Mierea de Manuka este un astfel de remediu pe care multi oameni il folosesc. Proprietatile sale antioxidante si antimicrobiene ajuta foarte mult la afectiunile complexe ale sistemului digestiv sau la cele cu arsuri si alte rani.
Cea mai buna miere de Manuka pentru dvs. poate fi aleasa pur si simplu daca luati in considerare diferitele sisteme de notare si ceea ce este scris pe eticheta. Cu o utilizare regulata, va puteti imbunatati sanatatea bucala, accelera vindecarea ranilor, imbunatati tulburarile digestive, puteti calma gatul zgarieturi sau chiar puteti trata acneea.