Vaselina cosmetica, un produs cu multe beneficii si la un pret bun

Astazi, cand rafturile farmaciilor se indoaie sub greutatea diferitelor creme, putine femei folosesc vaselina cosmetica, care costa cativa banuti. Pacat, pentru ca proprietatile sale sunt apreciate chiar si de vedete, care impresioneaza prin frumusetea lor.

Vaselina este un produs universal ale carei proprietati o fac utilizata pe scara larga in cosmetica. Este folosita de femei din intreaga lume. Vaselina cosmetica hidrateaza perfect buzele crapate, calmeaza cuticulele iritate de la unghii, netezeste coatele si genunchii. Este, de asemenea, o baza excelenta pentru crearea produselor cosmetice de casa. Sa vedem care sunt beneficiile sale si de unde o poti cumpara.

Ce este vaselina cosmetica?

Vaselina este o substanta grasa inodora, insolubila in apa, care se formeaza ca produs secundar in timpul rafinarii titeiului. Se compune predominant din hidrocarburi. A fost remarcata de chimistul britanic Robert Augustus Chesebrough in 1859. Numita initial „petroleum jelly”, insa, pe masura ce popularitatea sa a crescut si a inceput sa fie produsa in masa, i s-a dat numele de „vaselina”.

Vaselina cosmetica – vaselina alba – este imbogatita cu ingrediente suplimentare, precum coloranti sau arome, utilizate in principal in medicina si cosmetica. Poate fi folosita singura sau ca o componenta a unguentelor si altor substante uleioase. Este lipsita de orice ingrediente inutile, ceea ce o face cea mai universala. Este un produs sigur, nu sensibilizeaza si nu dauneaza in niciun fel pielii.

Vaselina cosmetica hidratanta Vaseline, 50 ml

vaselina cosmetica
Vaselina cosmetica hidratanta Vaseline, 50 ml
CUMPARA >>

______________

Vaselina Cosmetica Enatura 100ml

Vaselina Cosmetica
Vaselina Cosmetica Enatura, 100ml
CUMPARA >>

______________

Vaselina cosmetica Vaseline Aloe Vera Soothing Jelly 250ml

Vaselina cosmetica


Vaselina cosmetica Vaseline Aloe Vera Soothing Jelly 250ml
CUMPARA >>

______________

Vaselina Parfumata pentru Uz Medicinal – D’Bullon Neutral Vaseline

vaselina medicala


Vaselina Parfumata pentru Uz Medicinal – D’Bullon Neutral Vaseline, 200 ml
CUMPARA >>

______________

Vaselina Krauterhof 100ml

vaselina


Vaselina Krauterhof 100ml
CUMPARA >>

______________

Vaselina Cosmetica Emolienta pentru Calcaie Crapate cu Rozmarin si Musetel Camco

Vaselina Cosmetica Calcaie Crapate


Vaselina Cosmetica Emolienta pentru Calcaie Crapate cu Rozmarin si Musetel Camco, 40ml
CUMPARA >>

Vaselina cosmetica beneficii

La ce e buna vaselina cosmetica? La aproape orice! Este un produs cosmetic popular si foarte ieftin, care are multe avantaje. Majoritatea oamenilor il folosesc doar pentru ingrijirea buzelor, dar merita de stiut ca vaselina are mult mai multe intrebuintari in domeniul ingrijirii zilnice a corpului.

  • vaselina cosmetica pentru buze (perfecta pentru buze uscate, recomandata in special in zilele geroase);
  • vaselina cosmetica sub ochi (folosita pentru a ilumina pielea de sub ochi); Producatorii vaselinei asigura ca produsul este sigur de utilizat pe pleoape si in jurul ochilor. De fapt, medicii folosesc vaselina ca parte a ecografiilor oculare.
  • vaselina cosmetica pentru ten (functioneaza excelent pentru pielea uscata, dar nu trebuie folosita de persoanele cu ten gras si predispus la acnee); Cercetarile sustin ca vaselina medicinala este una dintre cele mai eficiente hidratante de pe piata. Actioneaza asezandu-se deasupra pielii, unde formeaza o bariera si impiedica apa sa paraseasca pielea.
  • pentru cuticule (inmoaie cuticulele din jurul unghiilor, faciliteaza vopsirea unghiilor – indepartarea excesului de lac de pe cuticulele din jurul unghiilor este mult mai usoara dupa aplicarea vaselinei);
  • vaselina pentru calcaiele uscate (inlatura calusurile, netezeste pielea crapata de pe picioare).
  • vaselina cosmetica pentru par (intareste structura parului, face ca parul sa para stralucitor si reduce aspectul varfurilor despicate); Freaca o cantitate mica de vaselina cosmetica intre palme si aplica pe varfurile parului.
  • vaselina pentru sprancene (datorita ei, sprancenele sunt aranjate frumos, sunt stralucitoare);
  • vaselina pentru gene (actioneaza ca un balsam pentru gene, ingrosandu-le, intunecandu-le si facandu-le mai stralucitoare).
  • vaselina pentru pielea cu eczeme: Fundatia Nationala pentru Eczeme recomanda vaselina ca o crema hidratanta pentru persoanele cu eczeme si alte afectiuni ale pielii uscate. Conforma acestui studiu vaselina este un tratament preventiv la domiciliu sigur si accesibil pentru sugarii care prezinta semne de eczema. Poate fi aplicata imediat dupa dus.
  • vaselina pentru tenul gras: aplicati vaselina dupa curatarea pielii, pielea va fi curata, hidratata si este mai putin probabil sa produca exces de ulei.
  • pentru rani: poate ajuta chiar si la vindecarea pielii ranite, pe taieturi mici si zgarieturi. Se curata rana zilnic cu apa calda, apoi se aplica vaselina. Astfel, ranile se mentin umede, accelereaza vindecarea si previn cicatrizarea si mancarimea.
  • pentru eruptia de scutec: Conform acestui studiu, vaselina reduce incidenta iritatiilor de scutec la bebelusi; va forma o bariera protectoare care va ajuta la protejarea pielii de expunerea constanta la umiditate. Curata si usuca bine pielea bebelusului inainte de aplicare.
  • poate fi folosita ca demachiant: aplica pe o discheta demachianta si curata tenul de resturile de machiaj

Daca ai pielea foarte grasa, este recomandat sa nu utilizezi vaselina decat dupa ce cureti mai intai pielea, deoarece poate agrava acneea. Curata bine pielea inainte de a aplica vaselina pentru a reduce riscul de eruptii.

Recent, Jennifer Aniston a dezvaluit ca isi pune vaselina obisnuita sub ochi.

Vaselina – proprietati

Desi vaselina provine din titei, este considerata o substanta cosmetica sigura si foarte versatila. Ce proprietati are?

  • Este perfect tolerata, non-alergenica, non-iritanta, si poate fi folosita chiar si pe pielea copiilor si bebelusilor, precum si pe pielea sensibila sau atopica.
  • Nu este absorbita de epiderma sau mucoase – ramane pe suprafata pielii, formand pe ea un strat protector ocluziv. Ca urmare, retine umiditatea in piele si o protejeaza impotriva factorilor externi.
  • Este un excelent emolient – hidrateaza si protejeaza. Desi nu este hranitoare in sine, face pielea mai neteda si mai moale.
  • Este utilizata pe scara larga in ingrijirea pielii intregului corp si a parului. Folosit in mod obisnuit ca balsam de buze.
  • Ca ingredient al cosmeticelor, are proprietati de formare a consistentei, imbunatatind vascozitatea si confortul aplicarii acestora.
  • Contrar credintei populare, nu este comedogena si nu infunda porii. Poate fi folosit si de persoanele cu ten gras (de preferinta in cantitati moderate si periodic).

Vaselina cosmetica unde se gaseste

Vaselina cosmetica poate fi achizitionata din farmacii, magazinele de frumusete si ingrijire, precum si magazinele de produse bio. Este disponibila in mai multe formate, si comercializata de branduri diferite.

Reactii adverse potentiale

Alergii: Unii oameni sunt mai sensibili si pot dezvolta alergii daca folosesc produse derivate din petrol. Fii intotdeauna atent la iritatii si reactii adverse atunci cand utilizezi un produs nou.

Infectii: Nepermiterea pielii sa se usuce sau curatarea incorecta a pielii inainte de aplicarea vaselinei poate provoca infectii fungice sau bacteriene. Un borcan contaminat poate raspandi si bacterii daca introduci vaselina pe cale vaginala.

Riscuri de aspiratie: Consulta medicul inainte de a utiliza vaselina in zona nasului, in special la copii. Inhalarea uleiurilor minerale poate provoca pneumonie de aspiratie.

Pori infundati: Unii oameni pot avea probleme cu acneea atunci cand folosesc vaselina. Curata bine pielea inainte de a aplica vaselina pentru a reduce riscul de eruptii.

Referinte:

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4885180/
https://jamanetwork.com/journals/jamapediatrics/fullarticle/2588412
https://www.jem-journal.com/article/S0736-4679(15)00237-1/fulltext
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/23560584/

- Advertisement -

RECENTE