5 cele mai comune tipuri de corp la femei. Ce haine avantajeaza fiecare silueta

Exista diverse tipuri de forme ale corpului feminin, fiecare avand propria frumusete. Conturul corpului este determinat de structura osoasa, gene, varsta, distributia grasimii, masa musculara si stilul de viata. Adesea ne punem intrebarea „care este tipul meu de corp” sau „care este forma corpului meu”. De aceea, ne-am propus sa clarificam aceasta dilema si sa te ajutam sa intelegi forma corpului tau. Continua sa citesti pentru a descoperi diversele tipuri de forme ale corpului feminin pentru a evidentia atuurile corpului tau. Nu uita, frumusetea vine in diferite forme si toate merita sa fie apreciate!

Cercetarile sugereaza ca exista peste noua tipuri de forme ale corpului feminin. Cu toate acestea, toate acestea cad, in general, in cinci categorii.

  • dreptunghi sau banana
  • triunghi sau para
  • oval sau rotund
  • clepsidra
  • triunghi inversat sau mar

1. Silueta dreptunghi sau banana

Silueta dreptunghiulara este caracterizata de dimensiuni egale ale bustului, taliei si soldurilor. Femeile cu silueta dreptunghiulara tind sa fie inalte si slabe. Nu au forme, talia nu este bine definita, iar fundul este destul de plat.

Silueta dreptunghi sau banana

Corpul in forma dreptunghi este caracterizat de absenta formelor. Silueta femeilor cu acest tip de corp este dreapta, iar latimea umerilor este egala cu cea a soldurilor. Talia este putin marcata, iar picioarele sunt in general lungi.

  • Femeile cu corpuri dreptunghi arata perfect cu fuste cu talie inalta, cu cute sau volane, dar mereu inguste in talie. Daca folosesti o curea, cu atat mai bine! Este vorba despre crearea unui contrast intre talie si solduri si accentuarea curbelor pentru a arata impecabil!
  • Daca esti inalta, alege fuste de tip midi. Daca inaltimea ta este medie, poti opta pentru lungimea cu care te simti cel mai confortabil. Cel mai important, ca intotdeauna, este sa obtii armonia pe care o cauti!
  • Rochiile inguste in talie sau drepte. Daca cauti o rochie de seara care sa iti avantajeze in special silueta, incearca una cu detalii incrucisate si adauga o curea sub piept. Un element de baza care nu ar trebui niciodata sa lipseasca din garderoba ta daca ai o silueta dreptunghi.
  • Blugii skinny cu croiala la sold te vor ajuta sa cresti usor volumul in aceasta zona, devenind astfel blugii perfecti pentru femeile cu corp dreptunghiular.
  • Aminteste-ti ca obiectivul tau este ca hainele pe care le porti sa stimuleze o senzatie de forme. Hainele cu volane pe umeri, dungi orizontale sau diagonale, decolteu in V si care se muleaza deasupra soldurilor vor fi cele care te vor avantaja cel mai mult daca corpul tau are forma dreptunghiulara.

2. Silueta triunghi sau para

Silueta triunghi sau para este caracterizata de solduri mai late decat umerii si bustul. In general, femeile cu aceasta silueta au o talie bine definita, dar fundul este mai proeminent decat sanii.

Solduri proeminente, coapse late si posterior pronuntat, talie definita si umeri mai ingusti decat soldurile. Jennifer Lopez, Shakira sau Beyonce sunt cateva dintre celebritatile care au acest tip de corp.

Silueta triunghi sau para

Iata cateva sfaturi pentru a evidentia punctele forte ale siluetei triunghi sau para:

  • Pentru a echilibra proportiile siluetei tale, alege piese vestimentare care adauga volum in zona superioara. Poti opta pentru un top cu volane, un decolteu in forma de V sau umeri bufanti pentru a obtine acest efect.
  • Crearea unei iluzii de „forme” poate fi realizata prin accentuarea taliei. Alege haine care pun in evidenta aceasta zona, cum ar fi rochii cu talie inalta, fuste creion sau pantaloni cu talie inalta.
  • Evita accentuarea excesiva a soldurilor. Pentru a mentine echilibrul proportiilor siluetei tale, este indicat sa eviti hainele care atrag atentia asupra soldurilor. Evita fustele si pantalonii care sunt prea largi, prea stramti sau care au detalii in zona soldurilor.
  • Pantaloni stramti sau skinny nu sunt o idee buna. Soldurile si posteriorul tau vor atrage mult mai mult atentia, devenind mult mai evidenta diferenta intre aceasta parte a corpului tau si gleznele tale. Ideal pentru tine sunt jeansii cu talie medie sau inalta, ajustati in zona soldurilor, dar care se deschid de la genunchi pentru a obtine compensatia vizuala dorita. Drept, de tip boot cut (clopot) sau flare. Daca poti evita ornamentele sau buzunarele la pantaloni, cu atat mai bine!

3. Silueta clepsidra

Silueta clepsidra este considerata a fi una dintre cele mai feminine forme ale corpului feminin. Este caracterizata de o talie ingusta si de solduri si bust de dimensiuni egale. Aceasta silueta este adesea asociata cu o silueta sanatoasa si armonioasa.

Femeile cu silueta clepsidra au de obicei o greutate corporala distribuita uniform pe tot corpul. Ele au o talie ingusta, dar nu prea subtire, si solduri si bust de dimensiuni egale.

 Silueta clepsidra
  • Evita intotdeauna hainele oversize si lipsite de forma. Acestea vor crea impresia ca ai o marime mai mare decat cea reala.
  • Decolteul in V este foarte favorabil, contureaza silueta si evidentiaza pieptul, fara a adauga volum. In general, decolteurile generoase (dar subtile), in V, rotunde sau patrate. Poti purta decolteul in V pe spate, bluze sau tricouri mulate.
  • Fara haine oversize sau cu volum suplimentar. Fara bluze cu volane sau ornamente in zona pieptului.
  • Pantaloni cu talie inalta sunt cei mai potriviti pentru femeile cu silueta clepsidra. Poti purta orice tip de pantaloni sau blugi, insa cei care ti se potrivesc cel mai bine sunt cei drepti, boot cut sau skinny.
  • Rochiile mulate sunt create pentru tine. Contureaza-ti silueta cu imprimeuri delicate, culori uni si fara volume suplimentare care ar putea parea exagerate.

4. Silueta triunghi inversat sau mar

Daca umerii si bustul sunt mai mari decat soldurile relativ inguste, ai ceea ce este cunoscut sub numele de triunghi inversat sau forma de „mar”. Stilistii pot recomanda topuri care au o anumita forma in jurul taliei si decolteuri mai deschise, sau haine care iti pun in evidenta picioarele.

Obiectivul pe care trebuie sa-l avem in minte atunci cand alegem hainele pentru partea superioara este sa deviem atentia de la partea cea mai voluminoasa a siluetei noastre: umerii si spatele.

Silueta triunghi inversat sau mar
  • Bluze, topuri si tricouri cu decolteu in V, atat in fata, cat si in spate. De asemenea, poti opta pentru croieli Peplum.
  • Maneci raglan, japoneze sau kimono. Bretele, da, dar niciodata inguste, altfel vom obtine exact efectul opus celui pe care il cautam. Gama de culori intunecate si modele simple, fara imprimeuri. Sacouri cu lungime pana la sold.
  • Pantalonii bine alesi vor deveni aliatii tai perfecti, poti reusi sa reduci proeminenta trunchiului superior si sa arati vizual solduri si fese mai proportionate si pline. Opteaza pentru modele in culori vii, pantaloni evazati si blugi boyfriend.
  • De asemenea, pantalonii capri si fustele skater sunt alegeri excelente. Evita pantalonii cu talie joasa si modelele stramte. Prin alegerea corecta a hainelor, se creeaza un echilibru vizual, evidentiind trasaturile estetice ale siluetei.
  • Este esential sa se aleaga croieli care subliniaza talia si ofera volum in partea de jos, astfel incat sa obtinem o silueta armonioasa.

5. Silueta rotunda sau ovala

Silueta rotunda este caracterizata de o talie nedefinita si de o forma generala rotunjita. Daca bustul tau este mai mare decat restul corpului, iar soldurile tale sunt inguste, iar mijlocul este mai plin, ai ceea ce este in mod obisnuit numit un tip de corp rotund sau oval.

Silueta rotunda sau ovala
  • La acest tip de silueta, volumul se concentreaza in partea superioara a trunchiului. Obiectivul este sa armonizezi silueta jucandu-te cu lungimea hainelor superioare, astfel incat sa creeze linii verticale alungite.
  • Decolteurile in V si culorile uni sunt cele mai potrivite. Imprimeurile mari si vesele ar avea efectul opus.
  • La acest tip de corp, avem ca obiectiv echilibrarea volumelor. Chiar daca picioarele sunt mai subtiri decat trunchiul, utilizarea de colanti sau pantaloni skinny accentueaza discrepanta de proportie intre cele doua zone. Opteaza in schimb pentru croiuri drepte, boot cut sau largi de la solduri, cu talie inalta sau medie.
  • In cazul rochiilor, exista o diversitate considerabila. Trebuie sa avem in vedere doua aspecte: sa nu fie nici prea scurte, nici prea stramte. Opteaza pentru rochii drepte sau cu croiala imperiu, cu umerii dezgoliti si croiala asimetrica. Lungimea ideala este pana la genunchi sau glezne.
  • In ceea ce priveste fustele, evita excesul de ornamente si imprimeuri, optand pentru croiuri drepte. Fustele clos sau cu pliuri adauga volum in zona abdominala si a soldurilor, ceea ce dorim sa evitam. Lungimea ideala este pana la mijlocul coapsei, peste genunchi sau lungi.

Fiecare corp este unic, iar modul in care ne imbracam este o expresie a individualitatii noastre. Nu exista o forma ideala universala, iar intelegerea propriei frumuseti este fundamentala. Trebuie sa ne ascultam preferintele si sa ne imbracam intr-un mod care ne face sa ne simtim increzatori si confortabili. Este esential sa alegem pentru noi insine, ignorand presiunile si asteptarile externe. Autenticitatea si confortul personal sunt cheia in a ne simti bine in pielea noastra si in a ne exprima individualitatea in moduri care ne aduc bucurie si incredere.

- Advertisement -

RECENTE