Cele mai bune gantere de cumparat pentru a antrenamentele de acasa

Ganterele sunt printre cele mai comune si cautate piese de antrenament, indiferent daca te antrenezi la o sala de fitness sau acasa. Nu numai ca pot fi eficiente atunci cand sunt utilizate corect, dar sunt extrem de versatile, capabile sa fie suficiente pentru o varietate de antrenamente.

Din acest motiv, am pregatit aceasta postare pentru a te informa cu privire la ultimele tendinte din piata ganterelor si pentru a-ti oferi cateva sfaturi de baza de care trebuie sa tii cont atunci cand cumperi acest produs; astfel incat sa poti profita de cel mai bun raport calitate-pret.

Set Gantere Decathlon Fitness 3 kg x 2 gri

gantere decathlon

__________

Set gantere reglabile si haltera FitTronic 55 kg GR55

Set haltere si gantere pentru antrenament

__________

Gantera reglabila 5-40 kg dayu fitness

gantera reglabila

__________

Set gantere 10 kg Gorilla Sports, 2x10kg

gantere 20kg

__________

Gantere 5 kg Techfit 5 Kg Neopren

gantera 5kg

__________

Decathlon Gantera 10 Kg Hex Dumbbell

Decathlon Gantera 10 Kg

__________

Set gantere 3 kg Negru, Theway Fitness

gantere 3 kg

__________

Set gantere 2 kg Epoxy Dayu Fitness

gantere 2 kg

__________

Set gantere 20 Kg ajustabile Hiperlion

set gantere 20 Kg

__________

Gantere 15 kg hexagonale Hex Dumbbell

gantere 15 kg

__________

Gantere hexagonale cauciucate 2,5 – 60 Kg Dayu Fitness

Gantere hexagonale

__________

Ce sunt ganterele si pentru ce sunt acestea?

Sunt unelte formate dintr-o bara si o greutate la fiecare capat. Exista diferite dimensiuni pentru a satisface diferitele nevoi ale utilizatorilor. In general, sunt folosite pentru exercitii fizice cu greutate, deoarece obiectivul lor principal este de obicei cresterea masei musculare. In mod normal, lucrezi cu ambele in acelasi timp; adica cate o gantera in fiecare mana.

Ganterele pot fi folosite atat de barbati, cat si de femei, care sunt sanatosi si doresc sa faca antrenament de forta. Uneori sunt indicate si in reabilitarea medicala. Sunt o optiune excelenta pentru a-ti tonifica muschii si in acelasi timp te pot ajuta sa slabesti. Desigur, urmand o dieta adecvata. Au nevoie de putin spatiu si sunt ideale pentru exercitii cu gantere de de acasa.

Ce tipuri de gantere exista?

Dupa cum am mentionat deja, piata are practic gantere cu greutate fixa ​​sau gantere reglabile sau variabile. Dupa cum sugereaza si numele, ganterele reglabile iti permit sa reglezi greutatea in functie de exercitiul pe care urmeaza sa il efectuezi. Fiecare dintre ele are cateva avantaje si dezavantaje, dupa cum vom vedea mai jos:

Gantere cu greutate fixa: Deoarece este o singura piesa, este de obicei foarte confortabila. Sunt sigure, deoarece sunt de obicei acoperite cu materiale precum plastic sau cauciuc (cauciuc). Singurul dezavantaj este ca nu poti adauga sau elimina greutate.

Gantere ajustabile: Poti modifica greutatea in functie de tipul de exercitiu si ai la dispozitie o mare varietate de modele din care sa alegi in functie de nevoile tale.

Gantere runde: Ganterele rotunde sunt adesea cauciucate, ceea ce ajuta la prevenirea deteriorarii podelei. Exista, de asemenea, mai multe optiuni de manere din care sa alegi, cum ar fi drepte sau conturate. Cu toate acestea, este important sa retii ca se pot rostogoli, ceea ce poate reprezenta un pericol pentru siguranta. Le poti depozita pe un suport, desi acesta poate ocupa spatiu. Ganterele rotunde pot fi costisitoare in comparatie cu alte tipuri de gantere.

Gantere hexagonale: Ganterele hexagonale au capete de forma hexagonala, astfel incat sa nu se rostogoleasca. Prin urmare, pot fi mai potrivite pentru anumite exercitii la podea. In general, costa si mai putin decat alte tipuri de gantere. Cu toate acestea, poate fi mai dificil sa gasesti gantere hexagonale cauciucate si diferite tipuri de manere. De obicei vin cu manere conturate.

Studio: Greutatile studio sunt adesea greutati mai usoare, cu o acoperire, cum ar fi neoprenul texturat sau cauciucul. Acest strat protejeaza greutatile si ajuta la adaugarea rezistentei la alunecare. Desi o persoana poate folosi aceste greutati pentru antrenamentul de forta, gama de greutate mai usoara si aderenta superioara le fac potrivite pentru exercitii cardio. De asemenea, acestea sunt adesea mai accesibile si pot fi utile pentru cei care nu folosesc gantere.

Cu ce ​​materiale sunt fabricate ganterele?

Ganterele sunt realizate din diferite materiale. Atunci cand faci alegerea trebuie sa tii cont de bugetul tau si de nivelul tau de antrenament, adica daca esti incepator sau daca ai deja experienta in domeniu. Exercitiile usoare nu sunt acelasi lucru cu ridicarea greutatilor, de exemplu. Iata cateva materiale cu care sunt realizate de obicei ganterele:

Ganterele cromate: sunt cele mai clasice si, in general, sunt destinate profesionistilor. Sunt adesea folosite cu manusi, dar la unele modele manerul este deja acoperit cu alte materiale pentru a fi mai usor de manevrat. La unele poti adauga discuri pentru a creste greutatea.

Ganterele din neopren: acestea sunt mai usor de prins, iar manusile nu sunt de obicei necesare, chiar daca transpiri. Neoprenul (cauciuc sintetic) este de obicei o captuseala.

Ganterele din plastic: De obicei sunt mai ieftine si sunt destinate incepatorilor, prin urmare, in general, nu poarta multa greutate pe capete.

Haltere cromate: concepute pentru sportivi avansati. Greutatile sunt de obicei foarte mari.

De ce ar trebui sa tii cont inainte de a cumpara gantere?

Inainte de a-ti cumpara primele gantere, este important sa fii atent la cateva puncte fundamentale. In prezent pe piata exista o mare varietate de gantere, asa ca trebuie sa le alegi pe cele care se potrivesc cel mai bine nevoilor tale. In continuare, iti oferim o imagine de ansamblu asupra celor mai importante criterii pentru a face o achizitie buna.

Greutate

Atunci cand iti alegi setul de gantere, primul lucru pe care ar trebui sa-l afli este greutatea care ti se potriveste, pentru a profita la maximum de rutina ta de exercitii. Pentru a afla, cel mai bun mod este sa le incerci. Daca sunt prea grele, nu vei putea continua cu rutina in cateva minute. De asemenea, nu trebuie sa alegi greutati gantere foarte usoare, deoarece nu vei obtine rezultatul dorit. Daca esti incepator, este recomandat sa achizitionezi gantere care au intre 2 si 5 kg. De asemenea, trebuie sa stii ca exista gantere special concepute pentru barbati sau femei.

Aderenta buna

Acest factor este foarte important atunci cand alegi greutatile de sport. O bara care nu ofera o aderenta buna nu numai ca te poate impiedica sa-ti faci rutina corect, dar poate fi si periculoasa din cauza riscului ca ganterele sa cada. In acest moment, ganterele care vin cu manere mai groase si suprafete aspre sunt intotdeauna recomandate. Si mai bine daca au o husa de cauciuc, deoarece te poti simti in siguranta si confortabil atunci cand ridici greutatea si fara riscul de a-ti rani mainile sau incheieturile.

Material

Exista doua tipuri de materiale pe piata. Ganterele din fonta, sau cele din plastic. Pana la urma este o chestiune de gust. Important este ca odata facuta alegerea sa verifici calitatea materialului. Ganterele sunt echipamente care de obicei sunt expuse la lovituri constante, de aceea, este esential ca finisajele sa fie adecvate. In acest moment, greutatile lacuite acoperite cu material antioxidant sunt foarte recomandate. De asemenea, in cazul celor din plastic ar trebui sa verifici ca intre discuri sa nu existe spatii de aer libere.

Obiectiv

Daca vrei sa incepi sa faci exercitii cu gantere, este esential sa ai obiective foarte clare pe care vrei sa le atingi. Daca ceea ce te intereseaza sunt exercitii aerobice, atunci o gantera cu greutate fixa ​​va fi suficienta. Avantajul este ca sunt de obicei destul de ieftine si exista greutati diferite (0,5 kg sau 1 kg per brat) pentru a incepe antrenamentele.

Daca scopul tau este sa construiesti muschi si sa pierzi grasimea corporala, ar trebui sa optezi pentru gantere reglabile. Ganterele reglabile iti permit sa cresti progresiv greutatea.

Spatiu

Poate parea foarte logic, dar spatiul poate fi un factor decisiv. Ganterele pot deveni foarte voluminoase. Uita-te bine la spatiul pe care il ai la dispozitie, astfel incat sa aproximezi dimensiunea ganterelor. Daca ai un spatiu mare, cele potrivite ar fi cele reglabile.

Lungimea barei

Acorda o atentie deosebita lungimii barei cu gantere in raport cu spatiul pe care il ai la dispozitie. Lungimea barei va determina greutatea maxima la fiecare capat. De exemplu, pentru gantere de 25 de kilograme lungimea este de obicei de 35 de centimetri. Ia in considerare acest factor si nu ezita sa intrebi alti utilizatori inainte de a cumpara.

Accesorii

Este posibil sa ai nevoie de cateva accesorii suplimentare in functie de exercitiul pe care urmeaza sa il faci. De exemplu, daca ai de gand sa porti multa greutate pe brate, va trebui sa protejezi mainile cu manusi pentru a evita bataturile. Vei avea nevoie si de un covoras pentru a efectua exercitiile. Este recomandat ca covorasul sa fie din cauciuc si de o grosime buna in cazul in care ganterele cad. De asemenea, un set de discuri gantere ar putea fi o alegere versatila pentru a jongla cu greutatile.

Raport calitate-pret

Este important sa tineti cont de faptul ca, pentru a cumpara un set bun de gantere, nu este intotdeauna necesar sa cheltui multi bani. Pe piata exista o mare varietate de produse de calitate optima si foarte accesibile, care iti vor permite sa incepi cu usurinta in lumea greutatilor. Odata ce ai acumulat experienta, te poti gandi sa investesti putin mai mult intr-un set mai complet. Prin urmare, acesta este un produs de care poti profita de raportul pret-calitate.

Ce avantaje ofera o pereche de gantere?

Beneficiile exercitiilor cu gantere sunt multe, unul dintre principalele fiind acela de a te putea antrena fara a pleca de acasa. Dar nu numai atat, antrenamentul de forta este una dintre cele mai bune modalitati de a construi muschi si de a pierde grasimea. Si daca vorbim despre bani, de obicei sunt foarte ieftine. In continuare, iti prezentam o lista cu mai multe beneficii pe care vi le ofera ganterele:

Economice. Nu este nevoie sa cheltuiti pe echipamente specializate, plus ca sunt mult mai ieftine decat batoanele sau farfuriile.

Gama larga de exercitii. Cu ganterele poti efectua o mare varietate de antrenamente, acestea fiind foarte versatile, ceea ce nu este cazul cu echipamentele de gimnastica.

Spatiu mic. Unul dintre marile avantaje pe care ti le ofera ganterele este ca ocupa foarte putin spatiu. Atat pentru efectuarea exercitiului ales cat si pentru depozitare.

Antrenament progresiv. Acesta este mai ales cazul ganterelor reglabile, deoarece poti regla greutatea si creste progresiv sarcina pe masura ce mergi.

Stimuleaza coordonarea. Cand lucram cu ganterele antrenam in mod egal intregul corp. Deci ne vom consolida abilitatile de coordonare si echilibru.

Intareste oasele. Antrenamentul cu greutati ne intareste oasele si putem preveni unele boli precum osteoporoza.

De unde sa cumperi cele mai bune seturi de gantere?

In prezent, exista o varietate de magazine online, care sunt dedicate vanzarii acestor instrumente esentiale pentru antrenamentul personal. Prin intermediul acestora, mii de utilizatori isi fac achizitiile rapid si in siguranta:

In magazinele online precum Decathlon, Fitlife, Emag, Carrefour, Intersport, poti gasi un numar mare de gantere ieftine de la marci excelente si de calitate, la cele mai accesibile preturi de pe piata.

In ciuda tuturor progreselor tehnologice actuale, un set de gantere este una dintre cele mai bune optiuni pentru a face exercitii acasa. Nu este nevoie sa mergi la sala, sunt ieftine si beneficiile lor sunt imense. Singurul lucru pe care trebuie sa-l faci inainte de a cumpara unul este sa iti cunosti perfect nevoile, dar te putem asigura ca nu vei regreta.

- Advertisement -

RECENTE

top agentii turism romania

Top 10 agentii de turism din Romania

Industria turismului din Romania a cunoscut o crestere semnificativa in ultimii ani. Revenirea calatoriilor dupa pandemie si noile preferinte ale turistilor au...