Măsuri de igienă în saloanele de înfrumusețare – TOT ce trebuie să știi

Respectarea normelor de igienă din saloanele de înfrumusețare trebuie să fie o regulă extrem de importantă. Toate măsurile de igienă din acest domeniu au în vedere sănătatea clienților, dar și a personalului din saloane. 

Pentru o funcționare corespunzătoare se include dezinfecția și sterilizarea suprafețelor și a tuturor instrumentelor ca primi pași de parcurs. Igiena impecabilă ocupă un rol prioritar, deoarece există contact direct între client și cosmeticiană. 

Igiena în cosmetică se face în trei pași:

  • igienizarea locului de muncă

  • igienizarea instrumentarului 

  • igiena mâinilor.

Fiecare cosmeticiană trebuie să cunoască toate regulile de igienă necesare, pe care să le aplice și să știe cum să-și mențină spațiu de lucru curat. 

Igienizarea locului de muncă 

După fiecare procedură, tratament sau client postul de lucru se dezinfectează cu produsele adecvate. De la suprafețe și instrumente (pensule, pensete, forfecuțe sau instrumente de coafat) totul se dezinfectează. 

Se folosesc produse pentru curatenie profesionale pentru ștergerea și curățarea suprafețelor, mobilierului și a echipamentelor. 

În fiecare salon ar trebui să fie folosite halate speciale și mănuși pentru protecție. Articolele igienice de unică folosință: șervețele, bețișoare, bureți, bonete sau dischete demachiante, neapărat să fie aruncate la gunoi o dată ce au fost utilizate. 

Pentru curățarea spațiului de înfrumusețare trebuie folosiți detergenti profesionali, săpun special, lavete și mopuri. 

Igienizarea instrumentarului 

Toate instrumentele și echipamentele de lucru trebuie sterilizare și depozitate în locuri corespunzătoare. De obicei, curățenia în salon începe chiar înaintea programului de lucru, iar personalul angajat instruit va folosi echipamente speciale de protecție. 

Pentru a înlătura orice risc de infecție într-un salon de înfrumusețare se aplică și se respectă toate regulile de igienă, iar clienții sunt mulțumiți de serviciile oferite. 

Protecția încălțămintei cu botoși de protecție va ajuta la păstrarea curățeniei din încăperi. Excepție de la această regulă o fac saunele, băile cu aburi, dușurile sau piscinele interioare – unde nu se folosesc astfel de pungi. 

Igienizarea mâinilor 

Când vine vorba de igienă mâinilor, personalul unui salon de înfrumusețare este obligat să se spele pe mâini, atât înainte cât și după efectuarea fiecare proceduri de cosmetică. După această procedură, se vor purta mănușile de protecție și lucrează cu atenție când vine vorba de diverse lichide. 

Curățenia mâinilor se face cu săpun antibacterian profesional, iar uscarea lor se face cu șervețele de unică folosință, prosop sau dispozitiv automat de uscat mâinile. Pe de altă parte, dezinfectarea mâinilor se mai poate face cu ajutorul produselor antiseptice, special concepute pentru acest aspect. 

Se acordă atenție sporită la rănile deschise, mai ales atunci când se aplică tratamente cosmetice clienților, iar mănușile din nitril vor fi nelipsite. 

In concluzie toate suprafețele care intră în contact cu pielea trebuie curățate și dezinfectate pentru a elimina riscul răspândirii de viruși sau contaminarea. 

- Advertisement -

RECENTE