Ulei de cocos: produse de top de pe piata pentru uz cosmetic si alimentar

Uleiul de cocos are proprietati naturale si benefice excelente pentru piele si par. Profitati de tot ce va ofera acest super aliment cu aceste produse.

Promovat de influenceri celebri, actrite si modele, consumul de ulei de cocos a cunoscut o adevarata explozie in lumea frumusetii in ultimii ani. Dar care este secretul acestui ulei de origine vegetala si care sunt proprietatile sale cosmetice?

Acest tip de ulei a devenit unul dintre cele mai cunoscute superalimente, recomandat de expertii in wellness atat pentru consumul crud, cat si pentru cel alimentar. Odata cu cresterea popularitatii acestui produs, multe marci comerciale au prezentat calitati variate. Uleiul de cocos este un produs versatil, care se preteaza la multiple intrebuintari, atat comestibile, cat si cosmetice.

Recomandari:

ulei de cocos fractionat
Caprilis Ulei de Cocos Fracționat, 100% natural,
100ml
CUMPARA>>
ulei de cocos extravirgin
Ulei de Cocos Extravirgin Presat la Rece Ecologic/Bio
200ml
CUMPARA>>
ulei de cocos pentru ten
Ulei de Cocos Raw Virgin Ecologic/Bio 200g
CUMPARA>>
Ulei de cocos Republica BIO 500 ml, extravirgin, presat la rece, bio
CUMPARA>>
ulei de cocos fractionat
Ulei de cocos fractionat Caprilis 100ml MAYAM
CUMPARA>>
uei de cocos bio
Ulei de cocos virgin raw bio 1000ml Obio promo
CUMPARA>>
ulei de cocos presat la rece
Ulei de cocos Rapunzel, extravirgin, presat la rece, bio, 400 g
CUMPARA>>
ulei de cocos nerafinat
Ulei (Extra)Virgin de Cocos Premium 500ml | Nerafinat, 100% Certificat Organic, Extras la Rece si Unic Centrifugat
CUMPARA>>
 ulei de cocos dezodorizat pentru gatit
Ulei dezodorizat pentru gatit Biona, bio, 875 ml
CUMPARA>>
Ulei de cocos lichid MCT, Diet Food, 250 ml, natural
CUMPARA>>
ulei de cocos fractionat
Ulei Caprilis (Ulei de Cocos Fractionat) 100ml NIAVIS
CUMPARA>>
ulei de cocos solaris
Ulei presat la rece 300ml Solaris
CUMPARA>>

Ce este uleiul de cocos si cum poate fi folosit?

Numele sau stiintific este Cocos nucifera si este extras din pulpa nucii de cocos. Este produs mai ales in India, Indonezia si Filipine. Bogat in acid lauric si acizi grasi esentiali, acest ulei se numara printre uleiurile vegetale cu cea mai mica cantitate de acizi grasi nesaturati.

Grasimea constituie aproximativ 65% din greutatea pulpei si odata ce uleiul este obtinut, acesta este alcatuit din peste 90% din grasimi saturate cu lant mediu.

Nu contine colesterol, este usor de digerat si ajuta la darea unei senzatii de satietate, asa ca poate fi folosit cu moderatie intr-o dieta hipocalorica.

Exista multe tipuri pe piata acum, dar sugestia noastra este sa acordati atentie detaliilor in functie de utilizare. De altfel, daca va doriti unul cu adevarat universal (pe care il puteti folosi atat pentru corp cat si in bucatarie) alegeti unul potrivit pentru uz alimentar, adica organic, presat la rece si care nu contine parfumuri sintetice sau aditivi.

Uleiul de cocos este un produs care a fost deja folosit in culturile indigene, unde era considerat esential pentru supravietuire, mai ales datorita concentratiei mari de grasimi saturate. Din fructul palmierului de cocos pot fi obtinute si alte produse precum: apa de cocos, otet de cocos si lapte de cocos.

Tipuri de ulei de cocos

Spre deosebire de definitia sa de „ulei”, uleiul de cocos se prezinta intr-o forma solida, cu o consistenta asemanatoare untului. Se topeste cand atinge o temperatura de 24-25°C, asa ca atunci cand este folosit trebuie diluat usor.

Pe piata puteti gasi trei tipuri de ulei de cocos:

  • Ulei de cocos pur (sau extravirgin ) nu a suferit niciun fel de rafinare artificiala (pasteurizare, hidrogenare sau altele). Este presat in general la rece si de aceea pastreaza nealterate aroma si savoarea fructelor, precum si continutul de antioxidanti si alte proprietati.
  • Uleiul de cocos rafinat este obtinut din pulpa de nuca de cocos uscata si tratat cu anumite procese industriale, adica o serie de procese mecanice si chimice. Ca urmare, isi pierde culoarea si mirosul tipic fructelor, impreuna cu unele componente precum proteinele.
  • Ulei fractionat de cocos. In timpul procesului de fractionare (non-chimica), compusii care fac uleiul de cocos solid la temperaturi mai scazute sunt indepartati. Acest proces permite uleiului sa fie mai putin gras si, prin urmare, usor pentru piele sau excelent pentru a fi folosit ca ulei purtator.

Dar, chiar daca pastreaza doar partial proprietatile nucii de cocos, are avantajul de a se pastra mai mult decat tipul pur.

Ulei de cocos beneficii pentru sanatate si frumusete

Unul dintre beneficiile uleiului de cocos este ca un singur produs poate raspunde diferitelor nevoi. Datorita compozitiei sale, bogata in acizi grasi, vitamine si minerale, este o substanta care poate fi administrata pe cale orala sau locala. Fie ca folosim ulei de cocos pentru fata, par sau in preparatele alimentare, beneficiile acestuia sunt incontestabile. Acestea sunt cele mai frecvente beneficii ulei de cocos in rutina de frumusete:

  • Masca de par cu ulei de cocos: Aplicarea acesteia pe varfurile parului inainte de spalare este una dintre cele mai comune utilizari ale uleiului de cocos pentru par. Aceasta masca cu ulei de cocos pentru par repara fibrele de par deteriorate, le protejeaza de caldura si poluare.
  • Ulei de cocos pentru ten: Datorita cantitatii de Omega pe care o contine, este ideal pentru hidratarea si intarirea pielii fetei si corpului.
  • Demachiant. Uleiul de cocos poate fi folosit pentru a indeparta machiajul de pe fata, la fel ca orice alt demachiant. In plus, aplicarea sa pe gene ajuta la intarirea acestora.
  • Crema hidratanta. Daca vrei sa te bucuri de o piele mai fina si mai hidratata, uleiul de cocos este un aliat excelent. Il poti folosi ca inlocuitor pentru crema hidratanta si poti descoperi rezultatele. De asemenea, poti prepara o masca cu ulei de cocos pentru ten.
  • Exfoliere. Daca sunteti in cautarea unui exfoliant natural, incercati sa adaugati uleiul la niste zahar sau sare. Aplicati acest amestec pe piele si masati pentru a indeparta celulele moarte ale pielii.
  • Albire dentara. Una dintre celelalte utilizari ale uleiului de cocos este pentru albirea dentara. Incercati sa clatiti gura cu el sau sa il utilizati in loc de pasta de dinti obisnuita si veti observa diferenta.
  • Balsam de buze. Daca vreti sa vindecati buzele crapate, uleiul de cocos este o solutie buna. Este suficient sa aplicati putin din acest produs pe ele pentru a beneficia de proprietatile sale hidratante.
  • Intaritor de unghii. Uleiul de nuca de cocos poate fi folosit si pentru a intari unghiile slabe si care se descuameaza.
  • Ulei de cocos pentru bronz. Uleiul de cocos este un remediu pentru un bronz frumos. Cu toate acestea, el nu inlocuieste crema de protectie solara.
  • Ulei de cocos pentru corp. Datorita capacitatii sale de a reduce vergeturile, cicatricile, acneea si petele, uleiul de cocos este un remediu foarte bun.
  • Ulei de cocos pentru dinti. S-a demonstrat ca doar masarea gingiilor timp de 10 minute genereaza o reducere a concentratiei de colonii de Streptococcus mutans in gura, aceasta bacterie fiind una dintre cele responsabile de aparitia placii dentare si a cariilor.
  • Masaj cu ulei de cocos. Uleiul de cocos pentru masaj ar putea fi nou in lumea occidentala, dar exista de multa vreme in regiunile tropicale. Acest lucru ne surprinde pentru ca acesti oameni au inteles beneficiile fructului minune cu mult timp in urma si astfel l-au inclus in viata lor in diverse moduri. Lucrurile care au inceput ca cunostinte comune sunt acum dovedite stiintific. Uleiul de cocos serveste ca un excelent ulei de masaj, indiferent daca urmeaza sa va masati singur sau prin intermediul unui terapeut.
  • Ulei de cocos pentru varice. Uleiul de cocos este folosit pe scara larga in intreaga lume, deoarece are o compozitie care ofera mari beneficii organismului nostru, atata timp cat este folosit corect si se evita excesele. In cazul venelor varicoase, constatam ca datorita anumitor componente ale uleiului, precum acidul lauric, acidul caprilic si acidul capric, acesta are proprietati foarte potrivite pentru a trata aceasta problema.

Datorita abilitatilor sale puternice de hidratare, il puteti folosi pentru a imblanzi incretirea parului, a inmuia buzele crapate, a indeparta machiajul de pe ochi si gura sau il puteti folosi pentru a calma arsurile solare cauzate de expunerea prelungita la soare.

Important este sa alegeti unul potrivit pentru piele si par, astfel incat sa fie 100% pur fara adaos de grasimi hidrogenate care sunt mai potrivite pentru retetele de gatit.

ulei de cocos pentru par

Ulei de cocos pentru par

Uleiul de cocos, atunci cand este folosit cu moderatie, poate fi un tratament excelent pentru par. Daca parul are un aspect tern, acest ulei bland poate adauga stralucire.

Daca aveti parul deteriorat, faceti o compresa de casa incalzind doua linguri de ulei in cuptorul cu microunde si aplicati-l pe par. Lasati-l sa stea timp de 30 de minute, apoi clatiti. Alternativ, puteti lasa produsul in par peste noapte. A doua zi dimineata, clatiti cu un sampon cu pH neutru.

O masca pentru par cu ulei de cocos poate proteja, de asemenea, parul de daunele solare, blocand aproximativ 20% din radiatiile sale daunatoare.

Ulei de cocos beneficii ten

Un produs care era deja apreciat in vremuri stravechi pentru proprietatile sale de hidratare si regenerare, atat asupra pielii, cat si asupra parului, si care astazi este prezent in numeroase tratamente si produse de infrumusetare.

Uleiul de nuca de cocos este responsabil pentru restabilirea pH-ului neutru al pielii, ajutand la eliminarea grasimilor, dar si pentru a ne mentine pielea hidratata si stralucitoare. In plus, poate deveni si una dintre cele mai bune creme anti-imbatranire si totul datorita vitaminei E si antioxidantilor prezenti in formula sa, care sunt responsabili pentru netezirea ridurilor si a liniilor de expresie. In plus, este responsabil si pentru pastrarea colagenului si elastinei pielii noastre, facand-o mult mai elastica si flexibila.

ulei de nuca de cocos

Cum alegeti cel mai bun ulei de cocos – factori

Pentru a alege un produs de inalta calitate, trebuie sa va concentrati pe ulei de cocos extravirgin, nerafinat si pur. Este important ca acesta sa fie ambalat in borcane de sticla si sa fie depozitat departe de surse de lumina si caldura, in medii care nu sunt prea umede.

Inainte de a cumpara acest ulei, luati in considerare aceste criterii pentru a face achizitia mai eficienta:

– Puritate

Acest lucru este foarte usor de identificat, deoarece consistenta uleiului de cocos se modifica in timp. Cand se afla intr-un climat rece, devine solid, iar cand nu este, revine la consistenta sa lichida.

Puritatea uleiului de cocos poate fi stabilita uitandu-ne la lista de ingrediente a produsului. Ideal ar fi sa gasiti un ulei de cocos natural 100%, in acest fel, proprietatile si beneficiile acestuia fiind garantate. Uleiul de cocos poate fi virgin sau rafinat. In primul caz vorbim despre un produs extras direct din nuci de cocos printr-un proces natural.

Uleiul de cocos rafinat presupune ca extragerea lui s-a facut printr-un proces diferit de cel considerat mai sanatos – care este extractia la rece. Asigurati-va, uitandu-va la eticheta produsului, ca extractia a avut loc in acest fel si ca nu exista aditivi sau alte substante chimice. In acest fel, veti fi sigur ca se pastreaza intacte calitatile sale.

– Certificare

Cautati marca de certificare Bio sau fara OMG, care va asigura ca uleiul de cocos nu a fost modificat genetic si ca provine dintr-o agricultura certificata etic, care respecta mediul.

– Cantitate

Deoarece uleiul de cocos este relativ scump, merita sa cumparati borcane mai mari pentru a economisi niste bani.

Puteti pastra uleiul de cocos pana la 1,5-2 ani. Nu trebuie sa va faceti griji ca devine ranced daca nu il folositi suficient de repede. Uleiul de cocos este format aproape exclusiv din acizi grasi saturati. Acestia nu sunt foarte sensibili la oxidare si, prin urmare, nu se deterioreaza rapid.

In supermarketuri veti gasi adesea borcane care ofera de la 200 ml la 500 ml. Totusi, puteti gasi si borcane sau seturi de ulei de cocos 1l pe internet. Daca nu stiti prea multe despre uleiul de cocos si vreti sa-l incercati mai intai, va recomandam sa cumparati un borcan cat mai mic.

– Continut de acid lauric

Continutul de acid lauric poate fi intre 45 si 55%. Acesta variaza in functie de conditiile climatice, precum si de prospetimea si maturitatea nucilor de cocos. Acidul lauric este un acid gras. Multe dintre proprietatile bune atribuite uleiului de cocos sunt legate de acidul lauric. Vom explica exact care sunt acestea mai tarziu in sectiunea de intrebari.

Nu toate pachetele indica continutul de acid lauric. Deci poate fi dificil sa va decideti pe loc in magazin in functie de acest criteriu. Dar daca acest lucru este important pentru dvs., ar trebui sa comandati pe internet. De obicei este indicat acolo.

– Informatii nutritionale

Uleiul de cocos este un produs organic obtinut din pulpa uscata a nucii de cocos, care este presata dupa indepartarea apei. Grasimea constituie aproximativ 65% din greutatea pulpei si odata ce uleiul este obtinut, acesta este alcatuit din peste 90% din grasimi saturate cu lant mediu.

Nu contine colesterol, este usor de digerat si ajuta la darea unei senzatii de satietate, asa ca poate fi folosit cu moderatie intr-o dieta hipocalorica.

Ulei de cocos pret

Pretul uleiului de cocos poate varia in functie de mai multi factori, inclusiv locatia geografica, brandul, calitatea si cantitatea produsului pe care doriti sa-l achizitionati. De asemenea, fluctuatiile preturilor pot aparea in timp din cauza schimbarilor de pe piata sau a altor factori economici.

In general, uleiul de cocos poate fi gasit la preturi variate, dar pentru a obtine o idee aproximativa, preturile pentru ulei de cocos pot fi in intervalul de la 20 la 100 de lei (sau echivalentul in moneda locala) pentru un borcan sau sticla de dimensiune standard de 300-500 ml. Preturile pot fi mai mari pentru produse organice sau de calitate superioara.

Pentru a obtine un pret exact, va recomand sa verificati preturile la magazinele locale, supermarket-uri sau magazine online, unde veti gasi o gama variata de optiuni de ulei de cocos. Asigurati-va sa verificati eticheta produsului pentru a va asigura ca este ceea ce cautati (de exemplu, ulei de cocos extra virgin, ulei de cocos rafinat, etc.) si sa comparati preturile in functie de nevoile si preferintele dvs.

Ulei de cocos lichid sau solid: care este mai bun?

Alegerea intre uleiul de cocos lichid si cel solid depinde de utilizarea pe care doriti sa o faceti si de preferintele personale. Ambele tipuri de ulei de cocos au avantaje si dezavantaje:

Ulei de cocos solid (la temperatura camerei):

  • Versatilitate in bucatarie: Este ideal pentru gatitul la temperaturi ridicate, cum ar fi prajirea, datorita punctului sau ridicat de ardere (aproximativ 177°C). Poate fi folosit pentru coacere, prajire sau prepararea deserturilor.
  • Textura: Are o textura solida la temperatura camerei, ceea ce il face sa fie usor de manevrat pentru unsoare sau inlocuitor de unt in retete.

Ulei de cocos lichid (la temperatura camerei):

  • Datorita starii sale lichide la temperaturi mai scazute, este mai usor de utilizat pentru unsoare, salate si ca ingredient in smoothie-uri sau bauturi.
  • Uz cosmetic: Poate fi mai convenabil pentru utilizarea cosmetica, cum ar fi ingrijirea parului si pielii, datorita consistentei sale lichide.

Deci, uleiul de cocos potrivit depinde de ceea ce doriti sa faceti cu el. Daca majoritatea utilizarilor dvs. implica gatitul sau prajirea, uleiul de cocos solid este alegerea potrivita. Daca il veti folosi mai mult pentru uz cosmetic sau in retete care necesita o textura lichida, uleiul de cocos lichid este o optiune mai buna.

In plus, asigurati-va ca verificati eticheta produsului pentru a va asigura ca achizitionati un ulei de cocos de calitate, fie el solid sau lichid, si sa fie preferabil sa optati pentru produse nerafinate si extra virgin, deoarece acestea au calitati nutritive mai bune.

Uleiul de cocos se distinge prin topirea sa care are loc in jur de 24 de grade, in timp ce punctul sau de solidificare este intre 15 si 20 de grade. Prin urmare, atunci cand este pur, il puteti gasi sub forma lichida in climatele sau anotimpurile mai calde, in schimb iarna sau in locurile cu un climat mai rigid, il vom vedea transformandu-se intr-un unt foarte dens si solid.

Pe piata exista insa si ulei de cocos hidrogenat, care cu un punct de topire mai mare, poate ramane solid chiar si la temperaturi putin peste 30 de grade.

De asemenea, trebuie spus ca termenul de valabilitate al uleiului de cocos este destul de remarcabil, de fapt, daca adaosul de hidrogenati nu este prezent, acesta poate rezista la rancezire timp de 6 luni la o temperatura de 24 de grade, fara a suferi vreo deteriorare oxidativa.

De ce este recomandat uleiul de cocos?

Uleiul de cocos este un mare aliat al frumusetii. Continutul sau de acid lauric il face un unguent care contribuie la hidratarea atat a pielii, cat si a parului. In plus, prezenta vitaminelor in acest ulei natural favorizeaza protectia acestuia de agentii externi. Este, de fapt, un antioxidant puternic.

Una dintre cele mai cunoscute calitati ale uleiului de cocos este efectul sau antibacterian si antifungic. Din acest motiv, este un ingredient utilizat pe scara larga in cremele de corp si serveste la reducerea vizibilitatii vergeturilor si a cicatricilor. De asemenea, este utilizat pe scara larga in cremele de fata pentru combaterea acneei sau in pastele de dinti datorita actiunii sale de albire si antiinflamatoare.

Ulei de cocos pentru gatit

Desi utilizarea sa este in principal cosmetica, este utilizat pe scara larga si pentru gatit. De fapt, compozitia sa organoleptica ramane neschimbata chiar si la temperaturi ridicate si la ardere, nu produce substante nocive, asa cum se intampla cu alte uleiuri.

Conform Healthline, uleiul de cocos pur are un punct de fum de aproximativ 350 ° F (175 ° C), ceea ce il face potrivit pentru gatit si coacere la caldura medie. Versiunile foarte rafinate pot atinge temperaturi putin mai ridicate, dar totusi nu sunt potrivite pentru gatit peste 400°F (204°C).

In plus, aproape 90% dintre acizii grasi gasiti in uleiul de cocos sunt grasimi saturate, ceea ce il face sa fie semisolid la temperatura camerei. Acest lucru il face mai putin ideal pentru sosuri de salata sau sosuri, dar o alegere excelenta pentru gatit pe plita sau coacere. De asemenea multe gospodine fac prajituri cu ulei de cocos.

In ciuda acestei caracteristici, este adesea folosit pentru retete cu ulei de cocos, caracteristica solidificarii la temperaturi scazute il face excelent, de exemplu, ca inlocuitor al untului, in acele retete in care este necesara consistenta „untului”.

Asa cum am explicat deja pe larg, uleiul de cocos este recomandat in cadrul unui stil de viata sanatos, cu toate acestea, sfatul este sa limitati utilizarea lui in domeniul cosmetic.

ulei de cocos pentru gatit

Cum poate fi consumat si ce cantitate pe zi?

Unele studii sugereaza ca poate sustine sanatatea inimii prin cresterea nivelului de colesterol HDL (bun), in timp ce altele au descoperit ca poate creste nivelul de colesterol LDL (rau). De asemenea, a fost legat de pierderea in greutate, desi acesta este, de asemenea, un subiect foarte contestat.

Din cauza cercetarilor contradictorii, majoritatea expertilor recomanda in continuare sa va limitati aportul de ulei de cocos alimentar. Cu toate acestea, unii experti recomanda sa consumati o lingurita de ulei de cocos dimineata. Deoarece o lingura (14 grame) de ulei de nuca de cocos este egala cu aproximativ 117 calorii, cel mai bine este sa va limitati la aproximativ doua linguri (28 grame) pe zi.

Ulei de cocos pentru slabit

Conform MayoClinic, uleiul de cocos este promovat pe scara larga pentru pierderea in greutate. Desi promisiunile beneficiilor uleiului de cocos suna bine, cercetarile sunt mai putin clare. Cateva studii au analizat beneficiile uleiului de cocos asupra pierderii in greutate, iar rezultatele au fost mixte. In timp ce unele studii au raportat o scadere a indicelui de masa corporala (IMC) si a marimii taliei participantilor, altele nu au facut-o.

Toate studiile au fost pe termen scurt. Si este important de retinut ca cele mai bine concepute studii au evaluat uleiul de cocos ca parte a unei diete cu continut redus de calorii si a unui plan de exercitii fizice. Nu exista dovezi ca uleiul de cocos are un efect benefic asupra pierderii in greutate daca pur si simplu il adaugati in dieta dvs.

Ulei de cocos pentru ten acneic ?

Conform specialistilor, uleiul de cocos are grasimi saturate, acid lauric si vitamina E care pot aduce mari beneficii pielii grase. Dar un lucru la care uleiul de cocos ar putea sa nu fie cel mai bun: tratarea acneei. In timp ce unii oameni se bazeaza pe uleiul de cocos pentru acnee, altii sustin ca inrautateste de fapt eruptiile.

Ulei de cocos pentru riduri?

In ceea ce priveste utilizarea sa pe riduri, trebuie sa avem in vedere ca ridurile nu sunt altceva decat rezultatul inevitabil al trecerii timpului. La care trebuie adaugate cele cunoscute sub denumirea de linii de expresie, care se formeaza ca urmare a unor gesturi si expresii faciale pe cat de comune, pe atat de repetitive.

In ceea ce priveste tratamentul ridurilor, uleiul de cocos poate fi folosit simplu, usor si simplu in acelasi mod in care l-am folosi ca ser facial. Aceasta inseamna ca este posibil sa il aplicati pe fata o data sau de doua ori pe zi, cel putin pana cand exista o oarecare imbunatatire a profunzimii si extinderii atat a ridurilor in sine, cat si a liniilor de expresie.

Uleiul de cocos a devenit in ultimii ani un remediu antirid destul de popular la casa, ajungand sa iasa in evidenta ca o optiune ieftina si foarte simpla, dar asupra careia, cel putin pentru moment, nu exista foarte multe cercetari in acest sens.

Ulei de cocos lubrifiant?

Cu siguranta ai folosit ulei de cocos pentru piele, par si chiar pentru cafea, dar este o idee buna sa folositi ulei de cocos ca lubrifiant?

Aceasta intrebare este in tendinte pe TikTok datorita reactiilor virale la un videoclip cu continut usor neadecvat. In videoclip, uleiul de cocos este incalzit intr-un ibric si apoi folosit. Ar trebui sa clarificam ca nu trebuie sa puneti niciodata ulei fierbinte de niciun fel pe nicio parte a corpului, in special pe cele mai sensibile zone ale pielii.

Vestea buna este ca exista zeci de lubrifianti pe piata pe care femeile ii pot explora pe langa alte lucruri pe care medicul le poate recomanda. Dar pentru femeile care cauta o alternativa complet naturala (si prietenoasa cu portofelul), sa mergi la bucatarie pentru un borcan cu ulei de cocos organic este o idee atragatoare. Cu toate acestea, pentru singuranta dvs., cel mai bun lucru este sa intrebati medicul sau un specialist.

Ulei de cocos contraindicatii

Uleiul de nuca de cocos ar trebui sa fie consumat cu moderatie. Contine in principal grasimi saturate, care se gasesc si in cantitati mari in unt si carnea rosie. Ca si alte grasimi saturate, uleiul de cocos creste colesterolul „rau”, care a fost asociat cu un risc crescut de boli de inima.

Utilizarea lui nu este recomandata celor care sunt alergici la nuca de cocos. De fapt, cei care nu il tolereaza, pot suferi de efecte secundare precum mancarime sau inflamatie in timpul sau dupa utilizare. Este o contraindicatie destul de evidenta, asa cum ar fi pentru orice alt aliment. Daca nu sunteti alergic, utilizarea sa este foarte sigura.

Dupa cum am vazut din articol, uleiul de cocos este unul dintre acele produse pe care trebuie sa le tineti mereu la indemana. Este recomandat atat pentru ingrijirea pielii, cat si pentru ingrijirea parului, fetei si unghiilor. Toate aceste zone vor beneficia de proprietatile particulare pe care numai un ulei de cocos bun le poate oferi.

Referinte:

Efectele trigliceridelor cu lant mediu asupra pierderii in greutate si a compozitiei corporale: o meta-analiza a studiilor controlate randomizate
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/25636220/

Triacilgliceroli dietetici cu lant mediu versus triacilgliceroli cu lant lung pentru compozitia corporala la adulti: revizuire sistematica si meta-analiza a studiilor controlate randomizate
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/25651239/

O revizuire sistematica si meta-analiza a efectelor trigliceridelor cu lant mediu asupra satietatii acute si a aportului alimentar
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/32212947/

Tehnici de evaluare a fibrelor de par pentru a discrimina efectul uleiului mineral si al uleiului de cocos asupra proprietatilor fizice ale parului
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/32949101/

Protocol alternativ pentru evaluarea daunelor parului si compararea tratamentelor de ingrijire a parului
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7276157/

Efectul uleiului de nuca de cocos virgin topic asupra indicelui SCORAD, pierderii de apa transepidermica si capacitatii pielii in dermatita atopica pediatrica usoara pana la moderata: un studiu clinic randomizat, dublu-orb
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/24320105/

Uleiuri naturale pentru repararea barierelor cutanate: compusi antici sustinuti acum de stiinta moderna
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/28707186/

Uleiuri naturale (minerale, vegetale, de cocos, esentiale) si dermatita de contact
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/27373890/

Mentinerea igienei orale – O recenzie
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5198813/

Fitocompusii de nuca de cocos inhiba enzimele caii poliolului: implicatii in prevenirea complicatiilor diabetului microvascular
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/29156154/

Aportul de ulei de cocos si efectele sale asupra profilului cardiometabolic – O revizuire structurata a literaturii
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/31707063/

Comparatia activitatii antimicrobiene a clorhexidinei, uleiului de cocos, probioticelor si ketoconazolului pe Candida albicans izolata la copiii cu carii la inceputul copilariei: un studiu in vitro
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/27051559/

Efectul uleiului mineral, al uleiului de floarea soarelui si al uleiului de cocos asupra prevenirii deteriorarii parului
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/12715094/

Efectul aplicarii topice a uleiului de cocos virgin asupra componentelor pielii si a starii antioxidante in timpul vindecarii ranilor dermice la sobolanii tineri
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/20523108/

Efectele uleiului de cocos virgin asupra starii oxidative osoase la sobolanul ovariectomizat
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/22927879/

Polifenolici izolati din uleiul de cocos virgin inhiba artrita indusa de adjuvant la sobolani prin actiune antioxidanta si antiinflamatoare
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/24613207/

Nota: Acest continut are un caracter informativ si nu ar trebui sa fie considerat inlocuitorul sfatului medical profesionist. Informatiile prezentate in articol sunt sugestii generale si pot varia in functie de fiecare individ, in special in ceea ce priveste utilizarea uleiului de cocos. Inainte de a incepe orice tratament sau a utiliza ulei de cocos in scopuri cosmetice sau alimentare, este absolut esential sa consultati un medic sau un specialist in domeniul respectiv. Acest lucru va va ajuta sa obtineti o evaluare adecvata a starii de sanatate si sa primiti sfaturi personalizate in functie de nevoile voastre specifice. Fiecare individ poate reactiona diferit la produsele care contin ulei de cocos, asadar fiti vigilenti in privinta efectelor secundare sau a reactiilor alergice. Daca intampinati orice problema sau aveti nelamuriri legate de tratamentul sau produsul pe care il utilizati, va recomandam sa consultati imediat un profesionist medical pentru sfaturi suplimentare.

- Advertisement -

RECENTE

top agentii turism romania

Top 10 agentii de turism din Romania

Industria turismului din Romania a cunoscut o crestere semnificativa in ultimii ani. Revenirea calatoriilor dupa pandemie si noile preferinte ale turistilor au...