Yoga Challenge, sau 30 de zile de provocare Yoga, a fost conceputa de Adriene Mishler, o profesoara de Yoga americana care a creat un canal You Tube dedicat acestei discipline.
Scopul Yoga Challenge este de a gasi armonie cu tine insuti si de a gasi sau redescoperi constiinta corpului tau, de a fi constient de limitele tale si de a te relaxa prin respiratie.
Yoga Challenge este o provocare foarte celebra pe retelele de socializare, in special pe Instagram, in care participantii isi posteaza fotografiile si videoclipurile, dar in primul rand Yoga Challenge este o modalitate de a te apropia de Yoga si de a simti incet beneficiile acestei discipline.
Yoga necesita timp, rabdare si disciplina si acest lucru se aplica si provocarii Yoga: este nevoie de constanta pentru ca progresul sa se raspandeasca prin corpul si mintea ta.
Yoga Challenge poate fi dificila pentru cei care nu sunt obisnuiti sa practice des, dar acest angajament este mai mult decat sanatos pentru tine si dupa cateva saptamani vei simti multe beneficii, atat fizice cat si psihologic.
Yoga Challenge: ce este
Yoga Challenge vine din engleza: „challenge” inseamna „provocare”. Este o miscare care este foarte la moda pe retelele de socializare de cativa ani, mai ales pe Instagram.
Desigur, pentru a urma Yoga Challenge fara riscuri, este important sa-ti cunosti limitele si sa nu fortezi pozitiile.
Pentru cine este?
Yoga Challenge este deschisa tuturor, barbati si femei, seniori, sportivi si cei care nu au mai fost implicati in sport de ani de zile.
Provocare Yoga: de ce o faci
Gandeste-te la ceea ce vrei sa obtii pentru a te imbunatati pe tine insuti, dieta si viata. Concentreaza-te pe o parte a corpului, un obiectiv pe care ti l-ai propus, o emotie de eliberat: asta poti obtine cu Yoga Challenge.
Datorita Yoga Challenge, de fapt, intri intr-un proces care iti va schimba relatia cu corpul si viata. Un lucru important: rezultatul nu conteaza.
Trebuie doar sa accepti provocarea cu tine insuti si sa urmezi programul propus. Urmeaza programul de lucru si acorda-ti timp pentru a simti beneficiile.
In Yoga Challenge, ca si in alte domenii ale vietii, inclusiv in dieta, repetarea zilnica si consistenta sunt cele care duc la cele mai mari rezultate.
Yoga Challenge este deschisa tuturor, barbati si femei, seniori, sportivi si cei care nu au mai fost implicati in sport de ani de zile.
Beneficiile Yoga Challenge de 30 de zile
Yoga Challenge de 30 de zile este potrivita pentru toata lumea si nu ai nevoie de mult echipament pentru a participa. Trebuie doar sa te echipezi cu accesoriile de baza ale disciplinei sau un covoras de Yoga, niste benzi elastice de rezistenta de ales in functie de forta si nivelul tau de antrenament, blocuri de Yoga din bambus sau lemn, un prosop si un dispozitiv electronic sau un ceas pentru a masura timpii.
Nu exista o locatie anume pentru a desfasura 30 de zile Yoga Challenge dar o poti face in sala de sport, intr-o camera a casei, pe balcon sau pe gazon, important este ca spatiul din jur sa fie suficient de lat pentru a permite efectuarea miscarilor prevazute.
Cum sa participi la Yoga Challenge de 30 de zile
Yoga Challenge de 30 de zile poate fi realizata in mai multe moduri. Cei care doresc sa experimenteze Yoga ca pe o cale complet solitara si a acestei provocari iubeste in principal ideea de a putea experimenta un lucru nou in fiecare zi, pot pur si simplu sa descarce un calendar online cu pozitiile sau sa le scrie pe ale lor si doar sa urmeze instructiunile. Fie ca doresti sa practici Yoga Challenge in 2 sau in 3, beneficiile nu vor intarzia sa apara.
Pe de alta parte, persoanele care decid sa-si impartaseasca drumul cu altii implicati in aceeasi provocare si sa isi compara constant rezultatele, pot cauta hashtagul corespunzator pe retelele de socializare precum Facebook si Instagram si pot intra astfel intr-una dintre numeroasele comunitati existente populate de participantii la provocare.
30 de zile Yoga Challenge: calendar complet
Provocarea yoga este o initiativa care implica mii de utilizatori de social media, si Instagram in special, si care incurajeaza toti practicantii sa publice, prin videoclipuri si fotografii, povestea drumului lor si rezultatele obtinute la finalul provocarii.
Pe langa perioada diferita de dedicata provocarii, mai este posibil sa alegeti daca sa imbratisati provocarea yoga ca o cale individuala sau daca o faceti in cuplu: pe web exista atat de multe optiuni si pentru toate niveluri, pentru ca, sa ne amintim, yoga este in primul rand uniunea.
Prima saptamana
Easy Pose (Sukhasana)
Eagle Pose (Garudasana)
Cat Cow (Chakravakasana)
Child’s Pose (Balasana)
Gentle Heart Opener
Bird Dog
Low Lunge (Anjaneyasana)
Saptamana 2
Cobra Pose (Bhujangasana)
Downward-Facing Dog (Adho Mukha Svanasana)
Plank
Mountain Pose (Tadasana)
Legs Up the Wall (Viparita Karani)
Forward Fold to Half Lift (Uttanasana and Ardha Uttanasana)
Warrior II (Virabhadrasana II)
Saptamana 3
Side Angle Pose (Utthita Parsvakonasana)
Wide-Leg Forward Fold (Prasarita)
Shoulder Strap Work
Tree Pose (Vrksasana)
Pigeon Pose (Kapotasana)
Chair Pose (Utkatasana)
Seated Twist
Saptamana 4
Seated Butterfly Pose (Baddha Konasana)
Seated Wide-Leg Forward Fold (Upavistha Konasana)
Camel Pose (Ustrasana)
Yogi Squat (Malasana)
Corpse Pose (Savasana)
Hand to Big Toe Pose (Supta Padangusthasana)
Knees to Chest (Apanasana)
Supine Figure 4 Stretch
Happy Baby (Ananda Balasana)
Yoga: un remediu pentru corp si minte
Pe langa beneficiile psihologice deja mentionate, practica constanta a yoga poate duce la rezultate importante si la nivel fizic.
Practicarea yoga imbunatateste sanatatea sistemului muscular si osos; prin respiratie profunda are un efect pozitiv asupra oxigenarii tesuturilor si circulatiei sangvine, cu repercusiuni evidente asupra aspectului epidermei. De asemenea, stimuleaza activitatile sistemului gastrointestinal si mentine sistemul nervos sanatos.
Asanele, pozitiile de yoga, favorizeaza o dezvoltare armonioasa a muschilor, implicand toate grupele musculare: abdominala, spate, membrele superioare si inferioare; in plus, intinderea tesuturilor indusa de intindere confera flexibilitate tendoanelor si are un efect pozitiv asupra mobilitatii articulatiilor, atat de mult incat yoga este o activitate recomandata cu tarie in cazul problemelor de inflamatie cervicala, dureri de spate si chiar in cazul artritei.
Practica yoga ajuta la scaderea tensiunii arteriale si imbunatateste eficienta inimii, scazandu-i bataile si in acelasi timp crescand nivelul de oxigenare al sangelui.
Pentru cei care sufera de boli de inima, reducerea nivelului de stres poate fi, de asemenea, un factor foarte important in prevenirea agravarii.
Dupa cum am mentionat, respiratia joaca un rol fundamental in aceasta disciplina: prin utilizarea diafragmei, plamanii sunt capabili sa absoarba mai mult aer si acest lucru creste oxigenarea tesuturilor periferice, crescand rezistenta la oboseala.
Mai putin cunoscute sunt efectele yoga asupra sistemului digestiv: exista de fapt asane specifice care relaxeaza si tonifica organele abdominale, garantand un bun schimb de sange, o mai buna absorbtie a nutrientilor si o buna mobilitate a alimentelor de-a lungul tubului digestiv. deci regularitatea intestinala.
In combinatie cu o dieta echilibrata, yoga poate ajuta asadar la mentinerea greutatii ideale.
Dupa cum reiese din ultimele cercetari in domeniul medical, reducerea stresului indus de yoga actioneaza asupra sistemului nervos parasimpatic prin calmarea acestuia si inducand, ca efect secundar, o intarire generala a sistemului imunitar, precum si expulzarea toxinelor din corp.